تیتر سه وبلاگ‌ها

  • راهبرد ترامپ: تشدید شکاف فراآتلانتیکی

    اعلان راهبرد شش‌گانه ترامپ مبنی برتشدید تحریم‌ها علیه ایران و حتی تهدید مجدد به خروج کامل از برجام در صورت عدم اعمال خواسته‌های وی از سوی کنگره و یا در صورت بی‌توجهی شرکای اروپایی به اتخاذ مواضع مشترک در آینده، سرانجام این توافق چندجانبه بین‌المللی را در شرایط سخت پیچ تاریخی خود قرار داده است.

  • سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ: از شعار تاعمل

    چیرگی دونالدترامپ بر رقیب سنتی و با تجربه خود هیلاری کلینتون دموکرات، علاوه بربهت حیرت جهانی می‌تواند دگردیسی‌های عمده‌ای رادر عرصه داخلی و سیاست خارجی آمریکا در پی داشته باشد.

  • عملیات موصل؛ مقدورات ومحذورات دولت عراق

    عملیات برق آسای نیروهای دولتی عراق به همراه نیروهای الحشد ا لشعبی و پیشمرگان کرد وعشایر سنی در موصل به رغم دشواری های موجود، ازجمله تلاش گروه تکفیری داعش برای ایجاد مانع از طریق ایجاد سپهر انسانی ونیز حرکت های ایذایی درحمله به دیگر شهرهای عراق برای کاستن از فشارهایی فزاینده وبه منظور برهم زدن تمرکز نیروهای دولتی ،( خرابکاری درکرکوک ) وارد فاز جدیدی شده است .

  • از ائتلاف‌سازی تا انزوای منطقه‌ای

    خاورمیانه به عنوان یکی از مناطق ژئو ا ستراتژیک وژئو کالچر وژئو اکونومیک دنیا، همواره بدلیل نفوذ قدرت های خارجی واختلافات میان بلوک های مختلف قدرت با نابسامانی سیاسی وتنش های متعدد نظامی روبروبوده است. و برعکس دنیای غرب که با هویت لبیرال دمکراسی وارزش های دسته جمعی تعریف شده توانستند به یک گفتمان مشترک رسیده وبردامنه همگرایی وهمکاری های متعدد خود بیافزایند .

  • آینده روابط تهران-ریاض

    از زمان مرگ ملک عبدالله پادشاه محافظه کار عربستان وجلوس ملک سلمان برادر وی بر تخت سلطنت عمده تلاش وی در منطقه جلوگیری از نفوذ طبیعی ایران وبرهم خوردن توازن قوا به نفع آن شکل گرفته است.

  • آنکارا - کرملین در دوره پسا کودتا

    کودتای نافرجام ارتش ترکیه علیه دولت اردغان، علاوه بر تغییردرساختار قدرت در داخل برمناسبات خارجی آن هم تاثیر گذار بوده ونیز واکنش بازیگران عرصه بین ا لمللی نسبت به این اقدام در رویکرد جدید دولت ترکیه تاثیر بسزایی داشته است .

  • معمای ماندن یا رفتن بشار اسد

    از زمان وقوع ناآرامی های فراگیر سوریه و ورود بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای به این بحران یکی از مسایل بغرنج که به ناکامی تلاش های نهادهای بین المللی انجامیده، چگونگی تغییر ساختار قدرت سیاسی این کشور و تقسیم مجدد آن میان جریان های موافق دولت و معارضین سوری بود.

  • موانع همکاری های منطقه ای

    از دیدگاه ژئوپلیتیکی، نظریه های گوناگونی درباره منطقه گرایی ارایه شده، در این میان هدف منطقه خاص و تلاش برای تامین اهداف مشترک ذکر شده است. در یک همکاری منطقه ای کنشگر اصلی دولت هاست. همچنین منطقه گرایی با واژگانی چون ناسیونالیسم و ملت گرایی در تضاد بوده و به جای منازعه و ستیز برای کسب منافع بر همکاری و همگرایی کشورها تاکید دارد.

  • یمن و رسالت نهاد های مستقل حقوق بشری

    جنگ ویرانگر یمن و کشته شدن زنان وکودکان این کشور فقیر که با حملات برخی از کشورهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی تحت عناوین بازگرداندن مشروعیت و مبارزه با تروریسم صورت می گیرد بر بی اعتباری هر چه بیشتر سازمان ملل متحد و مدعیان حقوق بشر صحه گذاشته است .

  • داعش در سراشیبی سقوط

    نفس های داعش در شهر استراتژیک فلوجه به شمارش افتاده است و با آغاز مرحله سوم آزادسازی این شهر پس از پاک سازی الکرامه و الصقلا و نیز حومه آن نبرد نهایی نزدیک است. گزارش میدانی حاکی از آن است که به رغم اقدامات ایذایی داعش و استفاده از شهروندان عادی به عنوان سپر انسانی برتری نیروهای امنیتی عراق به همراه نیروهای مردمی الحشد الشعبی آشکار است .

  • مصر هدف آسان برای داعش

    مصر هدف آسان برای داعش

    سقوط دومین هواپیمای مسافربری مصر (پرواز 804 MS خطوط هوایی ایجپت) که از فردوگاه شاردوگل فرانسه با بیش از 66 نفر مسافر و خدمه عازم فرودگاه قاهره بود، پس از سرنگونی هواپیمایی مسافربری روسی در مهر 94 از سوی گروه تروریستی داعش، تراژدی ملی و نیز ضربه مهلکی بر صنعت توریسم این کشور محسوب می شود .

  • رویای خام سعودی ها

    در حالی که تلاش های ایران پس از برجام هسته ای برای ایجاد باب گفتگو و گسترش چتر دیپلماسی در منطقه بحران زده خاورمیانه همچنان ادامه دارد، ولی عربستان رقیب استراتژیک ایران با احساس خطر از گسترش قدرت نرم کشورمان و نزدیکی غرب با آن درصدد ایجاد اختلال و باز تولید خشونت از طریق حمایت از گروههای تکفیری در منطقه به ویژه در سوریه است.

  • نقش دانشگاه در تحقق شعار سال

    در حوزه دانشگاه بحث تحقق شعار امسال(اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل) نیازمند همتی مضاعف و تدوین برنامه ها و راهکارهای خاص است.

  • سالی که گذشت: مصر در راه دموکراسی یا دیکتاتوری نظامی

    در سال گذشته منطقه ای که سرزمین فراعنه نام دارد؛ از دو سو دستخوش تحولات چشمگیری شده است.

  • پرده دوم اعتدال
  • امام خمینی (ره) و گفتمان انقلاب اسلامی

    امام خمینی (ره) به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از معدود مصلحان مذهبی، اجتماعی و سیاسی معاصر است که در قالب یک شخصیت جامع و بی بدیل، موفق به خروج از دایره­ی تنگ نظریه پردازی گردیده و با رویکرد عمل گرایانه، وتاکید بر شرایط ذهنی و عینی جامعه و امت اسلامی، دیدگاه ها و اندیشه های خویش را عرضه و آن را طی دو دهه رهبری خردمندانه نظام جمهوری اسلامی ایران اجرایی نمود.