۰ نفر
۳۱ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۲

مینو رفیعی

بازار مسکن با گذشت یکماه از سال جدید نشانهایی از رونق را به خود گرفته است. علی رغم اینکه بازهم امسال مسوولان خبر از کاهش قیمت در بخش مسکن می دهند اما شواهد در بازار نشان می دهد که معاملات مسکن تکانی خورده است و بزودی رکود طولانی بازار مسکن را پشت سر می گذاریم. با توجه به اینکه فشار تقاضا همچنان رو به افزایش است دیگر نمی توان بازار را در حالت رکود نگه داشت.

گرچه سیاستها اقتصادی دولت نشانی از اقدامات در جهت رفع رکود بازار ندارد با این وجود تقاضای موثر در حال وارد شدن به بازار است چراکه دیگر نمی توان مردم را در حالت انتظار نگه داشت. البته در نظر داشته باشید که در طول ماه های اخیر بازار با متقاضی جدید روبرو شده چرا که مردم با این تصور که قیمت ها دیگر از میزان فعلی پایین تر نمی آید، وارد بازار شده اند با این وجود متاسفانه سنگ هایی که در این حوض می اندازند و تلاطم هایی که ایجاد می کنند باز هم به رانده شدن بیشتر تقاضای موثر می انجامد. با توجه به اینکه تولید کننده ها نیز با در نظر گرفتن میزان متقاضی، محصولات خود را تولید و به بازار عرضه می کنند در شرایط کنونی تولید کنندگان هم هنوز به طور جدی وارد بحث ساخت و ساز نشده اند.

در مقابل تقاضاهای موثر نیز با داستان جدیدی مواجه شده اند و آن اینکه تولید کنندگان فکر می کنند به دلیل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها قیمت ساخت و ساز و به تبع آن قیمت مسکن افزایش پیدا می کند لذا به تبعیت از این شرایط جدید، قیمت واحدهای تولیدی قبلی هم کمی نسبت به قبل افزایش یافته است. از طرفی با توجه به اینکه قانون هدفمند کردن یارانه ها باید اجرا شود به طوری طبیعی خواه ناخواه اجرای این قانون باعث افزایش قیمتها خواهد شد. چراکه اگر فرض را هم بر این بگیریم یارانه ای که به هر نفر اختصاص خواهد داد میزان اندکی باشد بازهم این پول به بازار وارد بازار خواهد شد و منجر به افزایش نقدینگی می شود که به طور قطع اثر آن را در بازار خواهیم دید.

 از سوی دیگر اگر این امر هم باعث افزایش قیمن خانه نشود با توجه به اینکه با اجرای قانون ، قیمت حامل های انرژی آزاد خواهد شد و افزایش قیمت حامل ها به طور طبیعی بر بخش مسکن تاثیر خواهد داشت. از این رو هر قدر هم گفته شود هدفمند کردن بر قیمت خانه تاثیر گذار نیست، اما به طور غیر مستقیم سبب افزایش قیمت ها خواهد شد. البته مسوولان در این زمینه اگر تمامی جوانب امر را سنجیده باشند با فراهم کردن زمینه افزایش تولید و اختصاص سهمی از پول یارانه ها به بخش مسکن ، تولید را افزایش دهند که با افزایش تقاضا بتدریج با حرکت به سمت تعادل عرضه و تقاضا قیمت خانه نیز گران نخواهد شد.

این کار ممکن است و باید مسوولان و تمامی گروههای ذینفع بخش مسکن بر این باور باشند. اینکه تنها دولت با کنترل نقدینگی و استقبال از رکود مانع از کاهش قیمتها شود و در مقابل تولید نیز راکد باقی بماند نمی توان انتظار داشت همین اندک کاهش قیمت مسکن نیز پایدار باقی بماند. به همین دلیل احساس شده است تعداد معاملات خرید و فروش خانه نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. طبیعی است که امسال باید سیاستهای دولت در جهت افزایش تولید مسکن باشد وگرنه با در پیش گرفتن سیاستهای سال گذشته دیگر نمی توان بیش از زمان رونق بازار را به تاخیر انداخت.

*کارشناس مسکن

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 56293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    0 0
    ظاهرا" اين كارشناس!!!! از پايين آمدن قيمتهاي حبابي مسكن ضرر كرده اند.ايشان نميدانند كه اساسا" تقاضايي وجود ندارد و افزايش قيمت مسكن به دليل هجوم نقدينگي سرگردان به اين بازار بدليل عدم وجود يك بازار واقعي جهت جذب سرمايه هاي مردم بوده است كه خوشبختانه در سال جاري با رشد خوب بازار سرمايه(بورس) اين مشكل نيز رفع شده است، لذا توصيه ميكنم اين به كارشناس!!! لطف فرموده و ديگر دچار توهم نشوند. فوق ليسانس حسابداري
  • بدون نام IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    0 0
    چرا نظرم را منتشر نكرديد؟ نكنه براتون نبايد نظر كارشناسي داد؟سرعت در هر كاري سرلوحه ما بايد باشد تا از تشويش اذهان جلوگيري شود
  • بدون نام IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۱/۳۱
    0 0
    هر وقت از بالا رفتن قیمت مسکن گفته می شه من که می خوام سکته کنم بابا یکی به جوونای این مملکت رحم کنه
  • بدون نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۱
    0 0
    ديروز عصر نظر دادم ولي منتشر نكرديد. ظاهرا" كار عبثي است يا با منافعتان در تضاد است
  • بدون نام IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۱
    0 0
    بنده هم معتقدم كارشناس محترم شما خود يكي از دلالين بازار مسكن بوده است وگرنه چنين نتيجه گيري كاملا" غير منطقي بوده است
  • ترازو IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۲
    0 0
    چه نگارنده متن كارشناس باشد يا نباشد و چه تحليل ارائه شده صحيح باشد يا نباشد، ركود مسكن دليل بر ركود اقتصادي است و متاسفانه حركت بازار مسكن با افزايش قيمت همراه خواهد بود چرا كه عاملين بازار مسكن حداقل تا كنون هميشه هوشمندتر از وزارت مسكن بوده اند. مشابه اين ركود را حداقل چهار مرتبه پيش از اين تجربه كرده‌ايم و يادمان هم هست كه پس از هر دوره ركود چه اتفاقي افتاده است.
  • داریوش IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۲
    0 0
    تکان خوردن قیمت در بازار مسکن به علت هجوم کارکنان بانکها برای خرید انهم به علت افزایش میزان وام مسکن به میزان 70 برابر حقوق و مزایا یعنی اگر طرف ماهیانه یک میلیون تومان حقوق و مزایا در یک ماه داشت الان می تواند هفتاد میلیون تومان وام بگیرد و این را اضافه کنید به تعدادیکصد وهفتاد هزار نفر از پرسنل بانکها که می بینید چه تاثیری بر بازار مسکن می گذارند پس این یک توهم نیست یک معضل است که باید اصاحب رسانه به ان توجه کنند.
  • عاقل IR ۰۴:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۶
    0 0
    من با نظر خانم رفیعی موافقم.زیرا با وضعیت عرضه و تقاضای فعلی ونیز سیاستهای پولی و مالی دولت به احتمال زیاد با افزایش قیمت مواجه خواهیم بود.از هموطنان خواهش می کنم به مسایل از دید علمی نگاه کنند.تعصب بدون فکر همون چیزیه که صدها سال ما رو زجر میده.
  • حميد IR ۰۳:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۵/۱۰
    0 0
    به نظر بنده مطالب مطرح شده توسط کارشناس محترم نوعي بازارگرمي جهت افزايش قيمت مسکن ميباشد. و گرنه با توجه به1-جهاني شدن رکوداقتصاد2-کمرنگ شدن اين ذهنيت که مسکن سرمايه است3-خيز نمودار تولدو مرگ و مير به سمت نقطه سربه سري4-بازاراشتغال نامناسب و....نميتواند موضوع قابل بحثي دال بر افزايش قيمت مسکن (حداقل تا3سال آتي )وجود داشته باشد
  • کاظم معماری IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
    0 0
    با سلام الان مهر ماه سال 89 است و 20 % افزایش قیمت داشته ایم.
  • حسن IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۸/۱۲
    0 0
    به نظر من حرف هی وزیر و سایر مقامات در زمینه مسکن همدیگر را نقص می کنند
  • بابك IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۸۹/۱۱/۲۸
    0 0
    در تاييد نظر كارشناس هزينه ساخت هر متر مربع ساختمان بين 350تا400 مي باشد و اگر قيمت زمين را اضافه نماييم حدودا همان قيمت مي شود .