افروغ نماینده سابق مجلس معتقد است مجلس باید جلوی دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی را بگیرد.

عماد افروغ درباره تلاش دولت به منظور اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها اظهار کرد: هدف دولت از اجرای هدفمندی یارانه ها حل مساله تولید و پر کردن شکاف طبقاتی نبود، بلکه تلاشی برای حل کردن مشکل پولش بود.

تفکر دولت غلط است

وی با بیان اینکه دولت فعلی مساله اصلی در داشتن پول و سرعت تصمیم گیری می بیند و قطعا این تفکر غلطی است، افزود: همان روز اول که زمزمه های اجرای هدفمندی مطرح می شد، ما با آن مخالف کردیم و حتی بنده در جلسه انجمن علمی اسلام و توسعه اقتصادی خطاب به آقای مصباحی‌مقدم گفتم شما که مسئولیت دارید هدفمندی را از حالت پرداخت نقدی به مردم به تولید تبدیل کنید که وی این حرف بنده را تایید کرد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: حرف بنده به آقای مصباحی‌مقدم این بود که بجای کمک نقدی به مردم کارگاه‌های تولیدی را برای مشغول به کار شدن اقشار محروم و بهره‌مندی آنان از کسب و کار و درآمد تبدیل کنید که وی این خواسته من را تایید کرد و در عین حال عنوان داشت که در حال حاضر شرایط این کار مهیا نیست و دولت عزمی در این رابطه ندارد.

افروغ ادامه داد: در بحثی که سال های گذشته درباره حقوق شهروندی، تهدیدات و سیاست های پیش روی متناسب با آن داشتیم، اشاره کردیم که هدفمندی باید اجرا شود تا هم شکاف طبقاتی را پر کند و هم به حمایت از تولید بپردازد. قرار نیست که همه اقشار جامعه در طرح هدفمندی ثبت نام کرده و یارانه بگیرند. زمانی هم که در مجلس بودم در کمیسیون اصل 44 اصرار داشتم که دهک های پایین درآمدی باید یارانه بگیرند و رویه فعلی را نگاهی شتاب‌زده به یک طرح بزرگ اقتصادی می دانستم.

اهم اظهارات نماینده مجلس هفتم در ادامه به نقل از مهر می آید:

*  برای دریافت یارانه تاکنون ثبت نام نکرده ام و هیچ یارانه ای هم نمی گیرم،جدای از طرح مساله اجرای فاز دوم هدفمندی از سوی دولت، بنده با نحوه اجرای مرحله اول این طرح هم با وجود اینکه اصل آن را می پذیرم، مخالفم؛ چراکه اجرای هدفمندی باید حرکتی به سمت عدالت در تولید و پر کردن شکاف های طبقاتی باشد.

*  با توجه به تورم و گرانی موجود در کشور و اینکه عده ای خود را به آن راه زدند و نمی‌خواهند متوجه شرایط شوند، مسلم است که اجرای مرحله دوم هدفمندی نه تنها سودی برای کشور نخواهد داشت بلکه کشور را در صورتیکه بخواهد با همان سبک مرحله اول اجرا شود، با بحران های جدی مواجه خواهد کرد.

سال 88 هم ایجاد بحران را هشدار دادم

* بحران های ناشی از اجرای ناصحیح فاز دوم هدفمندی یارانه ها صرفا اقتصادی نخواهد بود، بلکه بحران های سیاسی، اجتماعی و آشوب های شهری را درپی خواهد داشت، در سال 88 هم بنده هشدارهایی دادم در خصوص اینکه به دلیل برخی اظهارنظرها ممکن است بحران هایی در کشور ایجاد شود که متاسفانه کسی اعتنایی نکرد. الان هم می گویم و شما و خدا را به شهادت می گیرم که در صورت ادامه رویه هدفمندی با شکل و شمایل کنونی کشور دچار بحران خواهد شد.

*  مجلس نباید اجازه اجرای فاز دوم هدفمندی را به دولت بدهد بلکه حتی باید تلاش کند تا مرحله اول هم اصلاح شود؛ چراکه هرچه یارانه ها به سمت تولید برود و فرصتی برای اشتغال‌ کسانی بشود که مستحق بهره‌مندی از هدفمندی یارانه ها هستند، شرایط کشور رو به بهبودی خواهد رفت. بر این اساس بجای پرداخت پول ماهانه، بهتر است کار و درآمد برای اقشار آسیب‌پذیر و کم درآمد ایجاد شود.

پیشنهاد افروغ به دولت و مجلس برای فاز دوم هدفمندی

* اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از سوی دولت و مجلس می تواند به معنای اصلاح رویه مرحله اول ادامه یابد به این معنا که یارانه افراد برخوردار قطع شده و به مساله تولید پرداخته شود.

* قطعا پرداخت 250 هزار تومان به هر نفر سم مهلک برای اقتصاد کشور است،  کسانیکه اندکی شم اقتصادی داشته باشند متوجه هستند که این موضوع به زیان کشور است و این ضرر تنها اقتصادی نیست بلکه زیان های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بوجود می آورد و باعث فروریختن هیمنه انقلاب اسلامی می شود.

*  انقلاب اسلامی ایران آسان بدست نیامده است که تحت سیاست های شتابزده و جاه طلبانه اینگونه دچار ضرر و زیان شود و آسیب ببیند، لذا همه دلسوزان انقلاب با هر طرحی که منجر به بوجود آوردن این شرایط برای کشور شود، قطعا مخالفت خواهند کرد.
/27220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 273180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۷
    0 2
    آقای افروغ می شود بفرمایید در حالی که تولید اشتغال به قول شما زمان بر خواهد بود چگونه می توان هم حامل های انرژی را گران کرد و هم به مردم کمک داد تا به قول شما بحران های اجتماعی رخ ندهد؟؟ در ضمن می شود بفرمایید بالاخره درآمد های ناشی از افزایش بهای حامل های انرژی چگونه توزیع شود؟؟ آیا به تولیدکنندگانی که هماکنون نیز بدهیهای عمده بانکی را نپرداخته اند داده شود یا به کشاورزان که آنها هم تولیدکننده هستند؟؟ آیا بلاعوض باشد؟؟ در صورتی که با افزایش قیمت حامل های انرژی اقتصاد خانوارهای روستایی و نواحی فقرزده کشور مورتاثیر قرار می گیرد به آنها بگوییم صبر کنید تولیدکنندگان یارانه ها را خواهند گرفت و انشاء اله شغل تولیدخواهند کرد وانشاء اله شما هم بهره مند خواهید شد؟؟؟ واقعا راه حل شما اجرایی است؟؟؟؟
  • بدون نام EU ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۸
    2 0
    برادر عزیزی که کامنت فوق را گذاشته اید از اقتضائات عدالت در تولید، صنایع تبدیلی کوچک است که دولت می توانست از قِبل درآمد ناشی از آزادسازی یارانه حامل های انرژ ی، هم مشکل اشتغال طبقات پایین را سامان دهد و هم شکاف طبقاتی را تعدیل نماید. با توزیع فله ای یارانه ها چه مشکلی حل می شود؟ چرا باید همگان بهره یکسانی از یارانه ببرند؟ حداقل تا راه اندازی این کارگاه های کوچک، یارانه اقشار غیر محروم حذف شود و تنها به اقشار محروم پرداخت شود. بدینوسیله مشکل پول راه اندازی این کار گاه ها هم حل خواهد شد.