وزیر بهداشت، افزایش جمعیت سالمندی کشور را از موفقیتهای بهداشتی کشور عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال 1400 تعداد سالمندان جامعه به 10 میلیون نفر برسد. <BR>

، دکتر مرضیه وحید دستجردی در پیامی به مناسبت روز جهانی سالمند گفت: عمر طولانی یکی از آرمانهای بشر از ابتدای حیات بوده و برای رسیدن به این هدف تلاشهای بسیاری را انجام داده است. پیشرفت قابل ملاحظه جوامع امروزی، بهبود شرایط زندگی، تغذیه مناسب، مراقبتهای پزشکی و بهداشتی و پیشگیرانه مناسب و به دنبال آن افزایش سن متوسط افراد باعث افزایش جمعیت سالمندی بوده است که به حق یکی از موفقیتهای بهداشتی کشور محسوب می‌شود.
وزیر بهداشت افزود: در اوایل قرن بیستم امید به زندگی در طول چرخه زندگی حدود 50 سال بوده است و تنها 4 درصد از مردم عمر بالای 60 سال داشته‌اند اما براساس برآورد و اعلام سازمان بهداشت جهانی پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2020 طول عمر به 77 سال برسد و جمعیت بالای 60 سال 20 درصد از جمعیت جهان را در بر خواهد گرفت.
وی گفت: با توجه به روند صعودی کنونی جمعیت سالمند پیش‌بینی می‌شود تا سال 1400 تعداد سالمندان کشور به 10 میلیون نفر یعنی حدود 10 درصد جمعیت کشور برسد و براین اساس برنامه‌ریزی برای این جمعیت اقدامی کاملا ضروری است تا سالمندان بتوانند دوران سالمندی خود را با شادی و پویایی زندگی کرده و به عنوان یک عنصر یکپارچه از جامعه تلقی شوند.
وی ادامه داد: در راستای رسیدن به اهداف خود در جهت ارائه خدمات هرچه بهتر به سالمندان به عنوان شهروندان ارشد جامعه، پیش‌نویس سند ملی سالمندان تهیه شده است تا به این ترتیب در راستای ارائه خدمات جامع به سالمندان و برای حفظ سلامت، کارایی، استقلال، کرامت و منزلت اجتماعی آنها اقدامات جامع لازم انجام شود.
 وزیر بهداشت گفت: ارائه خدمات بهداشتی در تمام سطوح پیشگیری، تشخیص به موقع، درمان و خدمات توانبخشی، ایجاد مراکز حمایت از خودمراقبتی، ایجاد مراکز مراقبت در منزل و مراکز خدمات روزانه و همچنین ارائه خدمات رفاهی اجتماعی برای سالمندان با مشارکت شهرداری، سازمان بهزیستی و سازمان صدا و سیما با هدف پررنگ‌تر دیدن سالمندان و تقویت نگرش مثبت در جامعه و اقدامات انجام شده با ارگانهای دیگر بخش‌هایی از سطوح ارائه خدمات به سالمندان است که به صورت جامع و کامل در پیش نویس سند ملی سلامت سالمندان دیده شده است.
6 میلیون سالمند در کشور زندگی می کنند
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش شاخص سن امید به زندگی در ایران، اظهار داشت: در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر با تعریف سالمندی در کشور زندگی می کنند.
دکتر علیرضا مصداقی نیا روز شنبه در همایش روز جهانی سالمند گفت: سالمندی امروز مسئله مهم جهان از نظر بهداشتی و سلامتی است. به دنبال اتفاقاتی در نظامهای سلامتی دنیا طی 50 سال اخیر، میزان مرگ و میرها از سنین کودکی تا بزرگسالی کاهش یافته و از طرف دیگر با مراقبتهای بهداشتی درمانی طول عمر انسانها رو به افزایش است.
وی با اعلام اینکه در 30 سال گذشته شاخص امید به زندگی در ایران حدود 52 تا 53 سال بود، افزود: هم اکنون به دنبال تشکیل شبکه مراقبتهای اولیه بهداشتی و اقدامات انجام شده در نظام سلامت کشور، شاخص امید به زندگی به حدود 73 سال افزایش یافته است.مصداقی نیا با بیان اینکه در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر با تعریف سالمندی در کشور زندگی می کنند، گفت: وزارت بهداشت در زمینه شیوه زندگی سالم برای افراد از دوران کودکی تا سالمندی برنامه ‌ریزیهای لازم را انجام داده است.
وی با اشاره به برنامه شیوه زندگی سالم در سالمندان با تاکید بر تغذیه سالم، افزود: این برنامه از سوی وزارت بهداشت تدوین شده و هم اکنون در بیش از 140 شهرستان کشور در حال اجراست. همچنین مراقبتهای ادغام یافته سالمندی در مراکز بهداشتی درمانی با تاکید بر غربالگری بیماریهای شایع سالمندی در حدود 145 شهرستان کشور در حال اجراست.
مصداقی نیا، مباحث مربوط به دوران سالمندی را کاملا تخصصی دانست و گفت: دنیا خیلی پیش‌تر از ما به این موضوع پرداخته است. لازم است برنامه‌های تخصصی سالمندشناسی و طب سالمندی بیش از پیش در دستور کار دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار گیرد. همچنین در زمینه پژوهش سالمندی اقدام چندانی در کشور صورت نگرفته است. توصیه ما آن است که دانشگاه‌ها و سازمانهای مرتبط پژوهش سالمندی را نیز در دستور کار قرار دهند.
 وجود یک متخصص به ازای هر یک میلیون سالمند در ایران
مدیرعامل مؤسسه خیریه کهریزک گفت: در ایران برای هریک میلیون سالمند، یک متخصص طب سالمندی وجود دارد درحالی که در فرانسه برای هر یک میلیون، سه هزار متخصص طب سالمندی وجود دارد.
حسن احمدی در نشست خبری که امروز شنبه به مناسبت روز جهانی سالمند برگزار شد به وجود 700 میلیون سالمند در دنیا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 5 میلیون سالمند در کشور زندگی می کنند و این افراد نیازمند دریافت خدمات ویژه هستند درحالیکه در کشور متخصص طب سالمندی به تعداد کافی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه 7.3 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند گفت: پیش بینی می شود در سال 1429 تعداد جمعیت سالمندی به 24.9 درصد برسد برهمین اساس تامین هزینه های این افراد هزینه زیادی برای دولت در برخواهد داشت به همین دلیل برای کمک به دولت نیازمند تاسیس خیریه های بیشتری هستیم .
وی تاکید کرد: یکهزار و 750 سالمند و معلول در آسایشگاه خیریه کهریزک وجود دارد که از خدمات مختلف بهره مند می شوند.
مدیرعامل آسایشگاه خیریه کهریزک گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده با دانشگاه پزشکی تهران، قرار است کمبود پرستار و مددکار ویژه سالمندان درکشور برطرف شود.
4545
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 176009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =