انتظامی: یکی از آسیب های امروز رسانه های ما، حضور افراد غیر حرفه ای در این حوزه است

با افتتاح مجموعه آموزشی «مکتب خبر» و سالن آمفی تئاتر روزنامه «خبرجنوب» با حضور دکتر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ای روزنامه در جهت آموزش تخصصی روزنامه نگاری و شکل دهی نگرش حرفه ای در جامعه خبری، گام تازه ای برداشت.

به گزارش «خبرجنوب»، در جريان افتتاح مجموعه آموزشي «خبرجنوب»، معاون مطبوعاتي وزير ارشاد، يكي از آسيبهاي امروز رسانه ها را حضور افراد غير حرفه اي در اين بخش برشمرد و گفت: متاسفانه ما در كشور، خبرنگار تخصصي كم داريم و زماني كه آمايش مدنظر قرار نمي گيرد، خودمان كاري ميكنيم كه رسانه دروغ بنويسد، باجگيري كند و در نهايت مبحث فسادها پيش آيد در حالي كه بايد مطابق طرح آمايش در رسانه، سرعت تحولات نيز لحاظ شود.دكتر حسين انتظامي طرح «آمايش سرزمين» را يكي از دغدغه هاي قديمي خود دانست و افزود: وقتي مدل توسعه اي را دنبال ميكنيم بايد ببينيم كه مشكل چيست. لازم است اطلاعات كامل داشته باشيم تا بتوانيم تصميم گيري كنيم به عنوان مثال وقتي قرار است در نقطه اي يك پالايشگاه يا فرودگاهي احداث شود، بررسي هاي لازم در آن منطقه صورت مي گيرد و بر مبناي نياز سنجيها عمل ميشود. در مورد مطبوعات و رسانهها هم بايد همين منوال طي شود اما متاسفانه مي بينيم كه در اين حوزه هيچ اطلسي نداريم و در مواردي ذوقي عمل مي شود.

وي در ادامه به ذكر مثالي در اين زمينه پرداخت و گفت: در خوزستان 15 روزنامه وجود دارد در حالي كه بايد معادل اين تعداد روزنامه، خبرنگار،چاپخانه و روزنامه خوان نيز داشته باشيم و يا اين كه در كشور 15 روزنامه ورزشي فعال است كه خبر ورزشي سرآمد آنها است اما آيا در اين زمينه روزنامه نويس تخصصي هم داريم؟ آيا ورزش ما اين قدر توسعه يافته است؟انتظامي ادامه داد: يكي از وظايف حاكميتي اين است كه اطلاعات پايه و دقيق را ارائه دهد تا مشخص شود مردم به چه مقوله اي گرايش دارند و فرهنگ مطالعه چگونه است؟ اين مجموعه، طرح آمايش سرزمين است كه البته نيازمند سرمايه گذاري ملي است.

آن گونه كه حسين واحدي پور،مدير مسئول و صاحب امتياز «خبرجنوب» مي گويد با توجه به ضرورت تسلط روزنامه نگاران بر كاركردهاي نوين رسانه اي، واحد مطالعات رسانه اي موسسه بين المللي «خبر» با راه اندازي مجموعه آموزشي خود با عنوان «مكتب خبر»، حركت تازه اي را در اين زمينه آغاز كرده است.

وي با اشاره به روند در حال گذر كاركرد رسانه ها و شكل گيري پديده هاي نويني در حوزه ارتباطات از جمله سايت نويسي، وب نگاري و روزنامه نگاري با موبايل، وظيفه رسانه هاي مكتوب را در اين برهه، حساس و سنگين برشمرد و گفت: در عصر ارتباطات كه با انتقال لحظه به لحظه اخبار موثق، غيرموثق و همچنين دامن زدن به شايعات مواجه ايم، آن چه وقار و محبوبيت رسانه هاي مكتوب را حفظ مي كند، دارا بودن نگرش حرفه اي، خلاقانه و ابتكار عمل در اين حوزه است.مدير مسئول و سردبير «خبرجنوب» با بيان اين كه روزنامه هاي مكتوب به دليل لزوم رعايت چارچوب هاي حرفه اي و اخلاقي و اجتناب از فضاي شايعه و دروغ پراكني، در ميان افكار عمومي مرجع قابل اعتمادتري به شمار مي روند، افزود: يك رويكرد خلاقانه و تخصصي به تعاملات رسانه هاي مكتوب و فضاي سايبري مي تواند سازوكارهاي متنوعي را پيش روي فعالان رسانه اي قرار دهد كه اين مهم جز در سايه آموزش هاي تخصصي و نگرش عمل گرايانه حاصل نخواهد شد.

 

4545

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 429553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =