۲ نفر
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
روزنامه سوئیسی: بندر جدید غزه مشکوک است

یک روزنامه سوئیسی نوشت: بندر شناور جدید غزه که بسیار پرهزینه و پیچیده بوده و صدها سرباز آمریکایی با جدیت برای احداث آن در تلاش هستند و قرار است امکان انتقال کمک‌های بشردوستانه فوری را برای ۲ میلیون سکنه غزه فراهم کند، نگرانی‌هایی را در خصوص کنترل بیشتر رژیم صهیونیستی بر منطقه ویران شده نوار غزه ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین روزنامه سوئیسی «لوتان» در گزارشی به قلم «لوی لیما» نوشت: برخی نظامیان آمریکایی گفتند که کار احداث این بندر تنها چند روز زمان خواهد برد و بندر جدیدی که به درخواست «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در حال حاضر از صفر ساخته می‌شود، آماده کار است.

این نویسنده با اشاره به اینکه آمریکا هزینه اولیه احداث این بندر موقت را حدود ۳۲۰ میلیون دلار تخمین زده، نوشت: آیا زمان آن نرسیده که اقدامات بزرگی در غزه انجام شود.

به نقل از ایسنا او ادامه داد: «ارتش اسرائیل حدود ۲۸ هکتار زمین را مصادره کرده و مناطق مسکونی جنگ زده را با لودر صاف کرد تا شرایط برای انجام کار و انتقال مواد و تجهیزات لازم برای احداث بندر فراهم شود اما برخی فلسطینی‌ها معتقدند که احتمال دارد بقایای اجسادی در این منطقه وجود داشته باشد چراکه وزارت بهداشت فلسطین تخمین زده حدود ۱۰ هزار جسد هنوز زیر آوار خانه‌های ویران شده در مناطق مختلف نوار غزه مدفون هستند.

این نظامیان آمریکایی مدعی شدند که «آمریکا هرگز در زمان اجرای این پروژه و پس از آن نیروهایی را به آنجا اعزام نخواهد کرد و بر این اساس ارتش اسرائیل ضامن امنیت زیرساخت‌ها است هرچند که یک یگان مشترک از ارتش‌های آمریکا و اسرائیل برای هماهنگی عملیات در آنجا حضور دارد.

از سوی دیگر، یکی از اعضای برجسته جنبش حماس ضمن مخالفت با این همکاری تاکید کرد که با حضور هرگونه طرف غیر فلسطینی در غزه چه در دریا و چه در خشکی مخالف بوده و آن را اشغالگر قلمداد می‌کند.

با این وجود نیروهای آمریکایی در حال تجمیع قطعات یک سکوی شناور بزرگ در فاصله حدوداً ۱۰ کیلومتری ساحل غزه هستند و قرار است طرف اسرائیلی تمامی کالاهایی که از قبرس به این منطقه منتقل می‌شوند را پیش از بارگیری بررسی کنند و پس از آن ناوگانی از کشتی‌های کوچک کار انتقال کمک‌ها به بندر جدید را انجام داده و سپس کامیون‌ها آنها را از آنجا به داخل نوار غزه منتقل خواهند کرد.

به نوشته این روزنامه سوئیسی، اجرای چنین کاری تردیدهای زیادی را از سوی نهادهای انسانی ایجاد کرده به ویژه اینکه حجم کمک‌هایی که از چند هفته قبل از ۲ گذرگاه رفح و کرم ابو سالم و نیز گذرگاه ایرز منتقل می‌شوند، رو به افزایش است.

همزمان نیروهای فعال در حوزه انسانی خواستار انتقال کاروان‌های متعددی هستند که طرف اسرائیلی در حال حاضر مانع از ورود آنها به نوار غزه می‌شود.

«مارتین گریفیث» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه از احتمال وجود ارتباطی میان ایجاد این گذرگاه دریایی و حمله نظامی رژیم صهیونیستی به رفح که در حال حاضر یک میلیون و نیم فلسطینی در آنجا حضور دارند، سخن گفت.

 برخی نیز در این رابطه اظهار کردند بندر جدیدی که در دست احداث است، در نقطه پایانی آنچه طرف اسرائیلی آن را گذرگاه «نتزاریم» می‌خواند و نوار غزه را به 2 بخش تقسیم می‌کند، قرار دارد و مناطق اطراف آن جهت فراهم شدن شرایط عبور و مرور آزادانه خودروهای زرهی و مانورهای نظامی در آنجا پاکسازی شده است.

«لکس تاکنبرگ» مسؤول سابق آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: در شرایط عادی اگر هدف از احداث این بندر جدید صرفاً یک هدف انسان دوستانه بود، سازمان ملل مسؤولیت مدیریت آن از جمله امنیتش را برعهده می‌گرفت اما اسرائیل به بهانه تامین امنیت این تاسیسات آمریکایی، یک پایگاه نظامی ‌احداث خواهد کرد که می‌تواند کامل کننده گذرگاه نتزاریم خواهد بود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1903862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =