پارسیلون خرم آباد در آستانه واگذاری بی هدف

پارسیلون خرم آباد بدون توجه به آینده تولیدی آن به مزایده عمومی گذاشته شد .

سید احمد موسوی : شرکت پارسیلون سال ۱۳۵۳ در خرم آباد احداث و از دهه ۶۰ به بعد بزرگترین کارخانه تولید کننده نخ و الیاف نایلون در خاورمیانه شد که با ظرفیت ۲۰۰۰ نفر پرسنل به صورت مستقیم، بزرگترین کارخانه در لرستان و یکی از مهمترین کارخانجات تولید نخ و الیاف کشور بشمار می رفت.

اما این کارخانه عظیم در سال ۱۳۸۴ در راستای سیاستهای دولت به بخش خصوصی واگذار شد اما این واگذاری نه تنها در رشد و پیشرفت این واحد صنعتی موثر واقع نشد بلکه بعلت ناکارآمدی بخش خصوصی تعطیل شد و از همان سال تابحال چرخ صنعت این کارخانه متوقف گردیده است .

با تمام کش و قوسهای این کارخانه در چند دهه گذشته که مسئولان نتواستند آن را احیا کنند اما در سفر سال ۱۴۰۰ دولت سیزدهم به لرستان با نظر مساعد شخص رییس جمهور مصوباتی بمنظور احیای این شرکت به تصویب هیات وزیران رسید و امیدها برای فعالیت و احیای کارخانه بزرگ پارسیلون در بین مردم استان پررنگ تر و زنده شد در این بین ایجاد منطقه ویژه اقتصادی یکی از اقدامات بسیار مهمی بود که ریاست جمهوری روی آن تاکید داشت .

این مصوبات که در سفر آذرماه ۱۴۰۰ رییس جمهوری به لرستان به تصویب رسید عبارتند از :

به منظور ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد مصوب مجلس شورای اسلامی اقدامات زیر انجام گردد:

تبصره ۱ :کنسر سیوم بانکی )ملی، سپه، صنعت و معدن( و شرکت آتیه دماوند به معرفی شرکت پارسیلون به عنوان سازمان مسئول منطقه ویژه به

استاندار جهت اعالم به دبیر خانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی اقدام نمایند.

تبصره ۲ :به منظور احیا و راه اندازی واحد تولیدی پارسیلون، بانک های عضو کنسرسیوم )ملی، سپه، صنعت و معدن( و شرکت آتیه دماوند نسبت به تعیین قدرالسهم خود تامین مالی منطقه ویژه بعد از طی مراحل حسابرسی اقدام نمایند.

تبصره ۳:بانک های عضو کنسر سیوم و شرکت آتیه دماوند )سهامداران( تا قبل از تعیینقدرالسهم قطعی خود نسبت به اختصاص ۱۶۰ میلیارد تومان برای شروع کار و احیا واحد مذکور ظرف یک ماه از تاریخ مصوبه اقدام نمایند.

تبصره ۴ :هیئت مدیره شرکت پارسیلون موظف است ظرف ۶ماه از تامین مالی مربوط به تبصره یک، با ارائه جدول زمان بندی برنامه پیشرفت کار نسبت به احیای کارخانه اقدام نماید.

اما این روزها علی رغم انتشار و تصویب مصوبات خاص در رابطه با پارسیلون در حالیکه که انتظار می رفت نمایندگان مردم و استاندار چگونگی پیشرفت و اجرای این مصوبات را به مردم گزارش دهند خبری مبنی بر برگزاری مزایده فروش کارخانه پارسیلون به بیرون درج شد که افکار عمومی را شوکه نمود این اقدام در قیاس با مصوبات رییس جمهوری که ظاهرا روی کاغذ مانده در تضاد است و گویا عزمی در استان برای اجرایی کردن مصوبات وجود نداشته است !!

در این مزایده که شرکت آتیه دماوند مالکیت پارسیلون را در اختیار دارد با انتشار فرآخوان عمومی در روزنامه های سراسری کلیت این کارخانه را به مزایده و حراج گذاشته و هیچ قید و شرطی برای احیا والزامی برای تداوم کاربری تولیدی آن لحاظ ننموده است و این یعنی هر شخص یا نهادی برنده این مزایده گردد در خصوص کاربری این واحد بزرگ صنعتی و تولیدی مختار خواهد بود .

اشکال اساسی و مهم در پروسه واگذاری پارسیلون بی توجهی به احیای آن بوده و جای سوال است در حالیکه برای نجات این واحد صنعتی مصوباتی از سوی شخص اول اجرایی کشور به تصویب رسیده و مسیر برای فعالیت پارسیلون مشخص گردیده چرا استاندار لرستان و نمایندگان مرکز استان در این مدل واگذاری تابحال سکوت کرده و نظاره گر این اجحاف تاریخی شده اند ؟!!

بهرحال فرهاد زیویار بعنوان استاندار لرستان و محمودوند و ویسکرمی بعنوان وکلای مردم مرکز استان در مجلس ضمن اینکه بایستی در این اجحاف شفاف سازی نمایند و خود را نیز موظف بدانند در این موضوع حیاتی ورود کرده و مانع از حراج بی هدف و بی برنامه پارسیلون بعنوان شناسنامه صنعت لرستان و بزرگترین سرمایه صنعتی استان شوند چرا که عدم لحاظ نمودن احیای پارسیلون با همان تولید و صنعت گذشته در پروسه فروش و واگذاری ، در صورت فروش تغییر کاربری صد در صدی این صنعت دور از انتظار نخواهد بود !

46
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1804880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =