تیتر سه وبلاگ‌ها

  • کلی پول و هزینه از بانک شهر برای فیلمی بی سر و ته

    کلی پول و هزینه از بانک شهر برای فیلمی بی سر و ته

    من نه منتقد سینما هستم و نه صلاحیتی در این زمینه دارم. دانش این کار را هم ندارم. اما با این وجود می‌خواهم درباره فیلم «ایده اصلی» به کارگردانی آزیتا موگویی چند خطی بنویسم.

  • زاهدان، محل تبعید

    فیلم درگیری راننده اتوموبیل تویوتا لندکروز با مامور نیروی انتظامی در فضای مجازی چرخید. آن قدر چرخید که کم‌تر کسی بود که آن را ندیده باشد. راننده را دستگیر کردند و روانه دادگاه شد. حکم دادگاه این بود: ۷ سال زندان و ۲ سال تبعید به زاهدان. با ۷ سال زندانش کاری ندارم اما برایم ۲ سال تبعید به زاهدان عجیب بود. این‌که آدمی را که به خاطر ماشین لوکس و گران‌قیمت‌اش انواع توهین‌ها را می‌کند و حتی ابایی از گلاویز شدن با مامور قانون ندارد به زاهدان تبعید کنند چه معنی‌ای می‌تواند داشته باشد؟

  • آیا توافق دیگری با آمریکا در راه است؟

    به نتیجه رسیدن یا نرسیدن هر توافقی در عرصه بین‌الملل وابستگی مستقیم به چند فاکتور دارد.

  • فقط یک کمی وضعمان را بهتر کنیم

    حسن روحانی با بیش از 23 میلیون رای ایرانیان رئیس جمهور ماند، اگرچه خود او معتقد است از آن 4 میلیون نفری که پشت درهای حوزه‌های انتخابیه ماندند و نتوانستند آرای خود را به صندوق بیاندازند نیز بخش قابل توجهی شان قصد داشتند نام روحانی را به صندوق بیاندازند.

  • اول گوش دهید بعد به رأی دادن دعوت کنید

    آیا تا کنون با مردم عادی کوچه و خیابان درباره انتخابات و نامزدهای حاضر در انتخابات سخن گفته‌اید؟ به نظر شما شعارهای نامزدهای انتخاباتی تا چه اندازه با واقعیت‌های ملموس و عینی زندگی روزمره مردم مطابقت دارد؟ یا تا چه اندازه مردم باور دارند که چنین شعارهایی در صورت عملی شدن گره از کار آنان باز می‌کند.

  • جایگاه روحانیت و دردسرهای آخوندبودن

    تصور عمومی این است که وقتی به یک روحانی بگوییم آخوند او را تحقیر کرده‌ایم. یا اگر به فرزند یک روحانی بگوییم بچه آخوند او را مسخره کرده‌ایم. اتفاقی که بارها برای من روی داده است. اما این نه تنها تحقیر نیست بلکه اساسا آخوند لغتی است که در گذشته شان و جایگاه یک روحانی را به لحاظ علمی نشان می‌داده است. به عنوان مثال در دوران حکومت قاجارها لفظ ملا برای روحانیون استفاده می‌شد و سر آمد علمای آن عصر را به جهت بزرگی «آخوند» خراسانی می‌خواندند.

  • حق مشترک رئیسی و مربی کاراته

    در دوره نخست انتخابات ریاست‌جمهوری ١٢٤ نامزد انتخاباتی حضور داشتند. علت تعداد بالای نامزدهای انتخاباتی این بود که شورای نگهبانی وجود نداشت تا صلاحیت داوطلبان را تأیید یا رد کند، اما اگر از کسانی که آن روزها رفتند و رأی دادند، بپرسید که نامزدهای انتخابات آن دوره چه کسانی بودند، بیش از ٣ یا ٤ نام را نمی‌توانند به یاد بیاورند. بنی‌صدر، مدنی، حبیبی، فروهر، صادق طباطبایی و شاید یکی، دونفر دیگر تنها نامزدهایی باشند که مردم به خاطر می‌آورند. این یعنی این‌که حتی اگر هرکسی که برای ریاست‌جمهوری نامزد می‌شود، تأیید صلاحیت بشود، مردم به چند چهره سیاسی توجه خواهند کرد و رقابت میان آنها خواهد ماند.

  • چرا زنان هم رجل هستند

    در میان اخبار متعدد و مهمی که در این چند هفته مخابره شد، به یک خبر آنچنان که باید و شاید توجه نشد و آن هم بررسی موضوع رجل سیاسی در شورای نگهبان بود.

  • در میانه انقلاب‌های کلاسیک و مدرن

    انقلاب در تعریف به معنای تغییرات بنیادین در نظام سیاسی است؛ تغییراتی که معمولا از پایین به بالا و توأم با خشونت فزاینده است.

  • ضرورت سیاسی‌بازی در پلاسکو

    یکی از برچسب‌های معمول در فضای عمومی جامعه این جمله است: «دارد مسائل را سیاسی و جناحی می‌کند.»

  • اینجا مرغ‌ها هم سیاسی‌اند!

    قوانین بازار آزاد، قوانین وضعی و قراردادی نیست، یعنی این‌گونه نیست که امروز همه با هم قرار بگذارند و بگویند هر زمان عرضه زیاد شد، قیمت کالا را پایین می‌آوریم و هر زمان تقاضا زیاد شد، قیمت‌ها را بالا می‌بریم.

  • ۴ نکته مهم برای دنیای پس از هاشمی

    اکبر هاشمی رفسنجانی درگذشت. خبری در نهایت کوتاهی اما قاطعیت، مانند یک سیلی که بر صورت زده شود.

  • طبقه متوسط هشتگی، روشنفکری پوپولیستی

    روشنفکران هر جامعه قاعدتا باید حکم راهنما را برای توده جامعه داشته باشند.

  • رضا نیست و کوهی از غلط مانده

    رضا نیست و کوهی از غلط مانده

    زخمی که می شوید، در آغاز خیلی متوجه درد نیستید. اصطلاحا می گویند که هنوز گرم است وقتی سرد شد تازه دردش شروع می شود. آن لحظه های اول درد نمی کشید، بلکه بیشتر شوکه هستید و نمی دانید که دقیقا چه شده است.

  • عکس تاریخی و دیده نشده از امام‌خمینی و آیت الله سیدابولقاسم روحانی

    عکسی که ملاحظه می کنید عکسی تاریخی از مرحوم امام خمینی و مرحوم آیت الله سید ابولقاسم روحانی از علمای شهیر قم است.

  • ما اهل کوفه هستیم

    اینکه می گویند «انتخابات می گذرد و باید رقابت ها جایشان را به رفاقت ها بدهد» حرف دهن پر کن زیبایی است، اما همه اش حرف است.