مشخصات فنی موشک‌های کروز ایرانی که ناوچه اسرائیل را هدف قرار دادند/اطلاعات منتشر نشده از جنگ 33 روزه

به گزارش تسنیم،اطلاعات منتشر نشده‌ای از عملیات منحصربه‌فرد حزب‌الله لبنان در هدف قراردادن دو ناوچه‌ پیشرفته ارتش اسرائیل، منتشر شد.

امروز(23 مرداد) دهمین سالگرد پیروزی حزب‌الله لبنان در جنگ مشهوری به نام "33روزه" است. در این جنگ ارتش بسیار مجهز اسرائیل در حمله‌ای تمام عیار به لبنان، موفق نشد به اهداف از پیش تعیین شده خود، دست یابد و شکست تلخی از حزب الله لبنان خورد.

يکی از مهمترین وقایع این جنگ، رونمایی حزب الله لبنان از موشک کروز بود. جنگ به سومین روز خود رسیده بود و ارتش اسرائیل دستور داده بود که تمام سواحل لبنان در دریای مدیترانه محاصره شده و اجازه ورود خروج هیچ کشتی یا شناور لبنانی به بیروت داده نشود.

بر اساس همین دستور بود که یک فروند ناوچه ساعر 5 با نام (Sa'ar 5 - INS Hanit) وارد آب‌های لبنان شده و در نزدیکی سواحل این کشور، موضع تهاجمی گرفتند. با این محاصره، اگرچه ورود خروج هیچ شناوری ممکن نبود اما بار روانی حضور ناوچه مشهور اسرائیلی در چند کیلومتری سواحل بیروت برای مردم پایتخت لبنان، بسیار زیاد و سنگین بود.

حزب الله در سومین روز از جنگ بزرگی که اسرائیل علیه لبنان راه انداخته بود، برای زدن ضربه‌ای کاری به روحیه نظامیان صهیونیست دست به کار شد و با شلیک یک فروند موشک کروز، موفق شد که ناوچه پیشرفته ساعر5 را هدف قرار دهد. در جریان اصابت این موشک به ناوچه و طبق اعلام صهیونیست‌ها، 4 نظامی اسرائیلی کشته و تعداد زیادی نیز مجروح شدند و ناوچه نیز برای انجام تعمیرات و بررسی موضوع، به سواحل اسرائیل بازگشت.

این موضوع، بعداز پایان جنگ و در کمیسیونی به نام وینوگراد (Winograd Commission) مورد بررسی قرار گرفت و این کمیسیون و همچنین ارتش اسرائیل، اصابت موفق این موشک به بدنه ناوچه ساعر 5 را تایید کردند اما 3 نکته مهم هم در رابطه با این حمله موشکی حزب الله، منتشر کردند.

1- موشک شلیک شده، همان موشک کروز نور (C-802) بوده است

2- فاصله ناوچه تا سواحل لبنان 16 مایل (حدود 26 کیلومتر) بوده است

3- در زمان اصابت موشک به ناوچه، تمام سامانه‌های راداری و دفاعی ناوچه خاموش بوده است

موشک کروز نور بیش از 120 کیلومتر برد داشته و یکی از مشهورترین موشک‌های کروز ایرانی است. این موشک کروز که مشابه موشک C-802 چین است، هم‌اکنون در سازمان رزم نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه به‌کار گرفته شده و روی بسیاری از ناوچه‌ها و ناوهای ارتش و سپاه، نصب است.

اما حزب الله لبنان در هدف قرار دادن ناوچه ساعر، از موشک کروز نور استفاده نکرده است، بلکه از کروزی به مراتب ضعیف‌تر و کوچکتر استفاده کرده است؛ موشکی که حزب الله با آن توانست ناوچه ساعر را مورد اصابت قرار دهد، "کوثر" نام دارد.

"کوثر" موشکی کروز و برد کوتاه است که در ایران دو نمونه ساحل پایه و هواپایه دارد. این موشک به دو روش اپتیک (تلویزیونی) و راداری هدایت می‌شود و یکی از دقیق‌ترین موشک‌های کروز ایرانی بوده و برد آن نیز، چیزی بین 15 تا 20 کیلومتر است.

طبق اعلام رسمی کمیته وینوگراد رژیم صهیونیستی، فاصله ناو تا سواحل بیروت، 16 مایل معادل حدود 26 کیلومتر بوده است. حالا اینکه در فیلمی که حزب الله لبنان از آتش گرفتن ناوچه در سطح آب همان زمان پخش کرد، به خوبی واضح است که این ناوچه در فاصله‌ای کمتر از 15 کیلومتری سواحل مستقر است به‌طوری که به وضوح، شعله‌های آتش روی عرشه ناوچه دیده می‌شود و حزب الله نیز از این صحنه فیلم‌برداري كرده است.

حالا، در این فاصله بسیار کم، چه نیازی به شلیک موشکی با برد بیش از 120 کیلومتر است؟ اگر هم طبق ادعای صهیونیست‌ها که سعی داشته و دارند که موشک اصابت کرده به ناوچه پیشرفته ساعر را یکی از بهترین موشک‌های کروز ایران (نور-C802) اعلام کنند، به ماجرا نگاه کنیم، با توجه به فراز و فرود یک موشک کروز در کلاس کروز نور،‌ اصلا امکان اصابت این موشک به ناوچه وجود نداشته است چرا که باید موشکی که بردش بیش از 120 کیلومتر است، حد زیادی از مسیر را در ارتفاع بالا حرکت کرده و سپس به سطح آب بازگرد اما این فرآیند، در فاصله اندکی که کمتر از 15 کیلومتر است، امکان پذیر نیست.

علاوه بر ناوچه حانیت - ساعر 5، حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه موفق شده که یکی دیگر از ناوچه‌های ساعر را نیز مورد اصابت موشک کروز قرار دهد که تاکنون هیچ خبر یا اطلاعاتی از آن منتشر نشده و ارتش اسرائیل نیز به انجام این عملیات اشاره‌ای نکرده است.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 567024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد احمدی A1 ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۵
    8 6
    مسأله همینه دقیقآ... میگین این همه اطلاعات خوب. از کجا میدونید خوبه؟ استفاده از یه سری کلمات قلمبه سلمبه یعنی اطلاعات خوب و درست؟ حرف من اینه که کسی که همچین اطلاعات بالایی داره نمیتونه اینقدر غلط املایی و انشاءی فاحشی داشته باشه و انسان رو در مورد درست بودنشون به شک می اندازه و چه اشکال داره که توجهش به این مسأله جلب بشه و نقصش رو بر طرف کنه که حرف هاش تأثیر بیشتری داشته باشه؟ مشکل ما بعد از سوء مدیریت و.... همین سطحی نگری و کوته فکری هاست که با شنیدن هر مطلب پیچیده و پر طمطراقی سرمون گیج بره و ذوق و به به چه چه کنیم و درست فرضش کنیم. از دید من این آقا صلاحیت لازم واسه اظهار نظر در مورد همچین بحث علمی سنگینی رو نداره. نظر شما هم محترم.