با وجود پیشرفت‌های فراوان هنوز باورهایی در امور پزشکی میان برخی وجود دارد که بعضی از آنها پایه و اساس علمی ندارند. دویچه وله به چند مورد از آنها پرداخته است.

1- بوی بد دهان تنها به خاطر معده است

این نظر که بوی بد دهان ناشی تنها ناشي از معده است، اشتباه است. دلیل اصلی بوی بد دهان در بسياري از موارد  ناشی مشکلات در دهان، بینی، دندان‌ها و حلق است. این موضوع به عدم رعایت پاکیزگی دهان و دندان‌ها برمی‌گردد. به گفته پزشکان تنها در موارد بسیاری نادری بیمارهای معده می‌تواند دلیلی برای بوی بد دهان باشند.

2- یادگیری در خواب به هيچ عنوان ممكن نيست

این نظر که امکان یادگیری در خواب وجود دارد، درست است. بخش‌هایی از مغز در زمان خواب امور یادگرفته شده در زمان بیداری را مرور می‌کنند و از این طریق موارد یادگیری را در ساختارهای ذهنی استحکام می‌بخشند. به گفته کارشناسان اما مغز در زمان خواب تنها قادر به یادگیری از اموری است که در زمان بیدار یاد گرفته شده‌اند.

3- كودكان بايد از هر نوع آلودگي به صورت مطلق دور باشند

این گفته به نظر کارشناسان درست نیست. به گفته متخصصان کودکان باید از دوران نوزادی با آلودگی‌ها و بیماری‌ها مواجه شوند، تا سیستم دفاعی بدن تقویت شود. البته میزان آلودگی و نوع بیماری باید در حد معمول و متعارف باشد. سیستم دفاعی کودکان از طریق این تمرین‌ها در آینده مقاومت بیشتری در قبال آلرژی‌ها و آسم نشان می‌دهد.

4- براي كنترل خون دماغ بايد سر را كاملا عقب گرفت

این توصیه اشتباه است. در زمان خونریزی بینی نبايد سر را كاملا به سمت عقب برد و بايد آن را در حالت عادي نگاه داشت تا خون از بینی جاری شود. در غیر این صورت امکان دارد که خود وارد معده شود و حالت تهوع ایجاد شود.

5- زخم‌ها بدون چسب‌زخم و پانسمان بهتر و زودتر درمان می‌شوند

این درکی نادرست است. چسب‌زخم سبب درمان بهتر جراحت می‌شود و همچنين مانع از عفوني شدن احتمالي مي‌شود. چسب‌زخم محل زخم را مرطوب نگاه می‌دارد و از خشک‌شدن و به جای ماندن ناخوشایند اثر زخم بر پوست جلوگیری می‌کند.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 528183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
    9 6
    چسب زخم خودش باعث طولانی شدن درمان میشود و زخم جوش نمیخورد و در کل باید منحل شود.
  • فرهان A1 ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۳۰
    5 0
    چسب زخم باعث میشود هوا به زخم نرسد ، که بدن ما زمانی که هوا بهش بخورد تازه متوجه زخم در پوست میشود .‌و مرطوب شدن زخم بوسیله چسب ، باعث رشد باکتری ها و میکروب ها میشود که زخم بیشتر چرک میکند .فقط و فقط چسب زخم برای روز اول زخم است چون هنوز پلاکتها کامل مسیر را نبسته اند .در روز دوم باید از پارچه یا گاز استریل استفاده کرد و برای باز کردنه گازه چسبیده به زخم باید با ریختن بتادین و صبر کردن نیم ساعت ، گاز به راحتی از روی زخم جدا میشود و هر روز باید تعویض شود گاز . اطراف زخم را کرم دور چشم زد تا پوست دور زخم بد فرم جمع نشود تا جایش نماند .روی زخم کرم نزنید. هوا هوا بخورد به زخم .