بیت الله ستاریان، تحلیل گر بازار مسکن بر این باور است که اعطای وام 80 میلیونی هیچ مشکلی از رکود حاکم بر بازار مسکن حل نخواهد کرد.

بهاره چراغی: چند ماهی است مسئولان دولتی و البته در راس همه آنها مقامات وزارت راه و شهرسازی برای خروج بازار مسکن از رکود و خانه دار کردن مردم از بررسی طرحی خبر داده اند که در صورت عملیاتی شدن امکان افزایش قابل توجه تسهیلات خرید مسکن فراهم خواهد شد.

 این در حالی است که طرح افزایش تسهیلات مسکن تا سقف 80 میلیون تومان بر اساس نظرسنجی برنامه مناظره بیش از 84 درصد مخالف داشته است. بر این اساس افزایش وام مسکن، تنها موافقت 15.79 درصد بینندگان را کسب کرده است و حدود 81.01 درصد از مردم نیز به کاهش قیمت تمام شده مسکن رای داده اند.

پایین بودن نرخ فعلی تسهیلات خرید مسکن در مقایسه با بهای تمام شده قیمت ملک یکی از مشکلاتی است که نشان می دهد حتی با دادن چنین تسهیلاتی گره ای از مشکلات رکود حاکم بر بازار مسکن باز نمی کند. با این حال بسیاری از کارشناسان مسکن بر این باورند که بر اساس تجربیات پیشین، با افزایش مبلغ تسهیلات مسکن قیمت نهایی مسکن نیز با روند افزایشی رو به رو شده است.

بیت الله ستاریان، تحلیل گر بازار مسکن بر این باور است که اعطای وام 80 میلیونی هیچ مشکلی از رکود حاکم بر بازار مسکن حل نخواهد کرد.

وی در ادامه به خبرگزاری خبر آنلاین گفت:« از دیدگاه من چنین طرحی کاملا بی ارزش است. زیرا اعطای تسهیلات 80 میلیونی تنها می تواند بخشی از مشکلات بازار مسکن را مساعد کند. مسکن دارای ابعاد بسیار زیادی است و بخش مالی آن فقط عضو کوچکی از این مشکلات است.»

ستاریان در ادامه افزود:« بخش عظیمی از مشکلات مسکن در طرح های زیر ساختی آن است و بخش دیگر تامین منابع لازم است. دولت برای سر و سامان بخشیدن به بازار مسکن باید برنامه و طرحی جامع تدوین کند که در آن تمامی جزئیات در نظر گرفته شود.»

این استاد دانشگاه تهران در ادامه اظهار داشت:« به هیچ عنوان با اعطای چنین تسهیلاتی دولت نمی تواند رکود بخش مسکن را آرام کند. از دیگاه من شاید موقتا با چنین طرح های از رکود حاکم بر مسکن در بیایم اما اگر برنامه جامع و کامل وجود نداشته باشد و البته عملیاتی نشود نه تنها مشکلات به قوت خود باقی خواهند ماند، بلکه ممکن است وارد رکود بسیار بزرگتری شویم.»

وی با اشاره به حافظه اقتصادی خوب مردم گفت:« از دیدگاه من مردم با افزایش تسهیلات مسکن مخالفتی ندارند بلکه آنان با سیاست ها و طرح های خود دولت مخالفت دارند. مردم به خوبی فهمیده اند که دیگر وقت آن رسیده است که نگاهی عمیق و جدی به بازار مسکن شود تا بتوان یک بار برای همیشه مشکلات مسکن را ریشه یابی کرد.»

این در حالی است که کمال اطهاری، کارشناس و تحلیلگر بازار مسکن در خصوص طرح تهسیلات مسکن عنوان کرده است:« در شرایط فعلی، وام مسکن کارکردی شبیه آرام‌بخش موقتی دارد. البته نباید توقع داشت افزایش آن بر قیمت مسکن بی‌تاثیر باشد، چراکه منجر به تورم انتظاری در بازار می‌شود. با این‌حال تا زمانی که بیماری ناشی از رانت زمین در بخش مسکن حل نشود، افزایش وام خرید مسکن تاثیر چندانی بر بازار مسکن نخواهد داشت. زیرا بخش مسکن مانند سایر بخش‌های اقتصادی نیاز به تعدیل ساختاری دارد.»

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 374172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بيطرف A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
    26 8
    وام ٨٠ توماه نمي تواند تورم زا باشد چون تورم مسکن ناشي از اعتماد به بازار است وقتي بي اعتمادي در بازار باشد وام هم نمي تواند آن را حل کند اما وام مي تواند قدرت خريد نيازمندان را افزايش دهد
    • محسن A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
      12 6
      بانظرت کاملا مخالفم. فرض کنیم نیازمندقادربه خرید یک آپارتمان خیلی کوچک درمناطق ارزان که حدود180 تا200 میلیون تومان است هم نباشد ودولت بخواهدبه او وام 80 میلیونی بدهدمطمئن باش دلالان وسوداگران و معاملات ملکیها و... بلافاصله قیمت همان خانه راحداقل به 250 میلیون میرسانند وبازهم نیازمندان قدرت خریدراندارند واگر هم داشته باشند این وام پرداختی توسط دولت راتماما باید بابت همان آپارتمان نقلی به فروشنده بدهند وتاآخر عمر هم قسط بدهند.
    • بی نام IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۷
      4 1
      اگر وام فقط به کسانی که محق هستند برسد این مشکل دلالی از بین میرود فقط به خانه اولی ها بدهند
  • بی نام IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
    15 6
    فقط کاهش بهای تمام شده مسکن راه حل درست مشکل رکود وتورم مسکن است
  • علیرضا A1 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
    8 7
    راهش اینه بیان مسکن را مجانی کنند انوقت ازرکود خارج میشود ایراد گرفتن آسانه لطفا راهکار ارائه فرمایید. اتفاقا کمک خیلی خوبی هست درسته شاید 1/4 قیمت یک مسکن خوب در تهران نباشد ولی خیلی هم گیر این مبلغن ، و برا خیلیها این میتواند کمک کند که صاحب منزلی شوند. من خودم با وامی که گرفتم صاحب مسکن شدم . در اغلب شهرستانها و حتی مراکز استانها یه اپارتمان 120 متری مجهز هم زیر 100 گیر میاد.
  • بی نام IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۶
    3 0
    اثرات موضوع افزايش ميزان تسهيلات در سطح كلان با اقتصاد خرد خانوار متفاوته .درسته كه ممكنه براي برخي از آحاد جامعه مفيد باشه اما برآيند كلي اين افزايش وام در اقتصاد بيمار كشورمون منجر به افزايش سطح عمومي قيمت مسكن خواهد شد و به طور خودكار نتيجه حاصل از اجراي اين طرح نقض غرض خواهد بود .يعني همان خانواده نيازمند به وام به فوريت قدرت خريدش را از دست ميده .اما فكر ميكنم يك راه حل بتونه مساله را حل كنه پرداخت تسهيلات با توجه به تراكم جمعيت در اون شهر و متغير بودن نرخ بهره وميزان تسهلات .يعني چند مولفه بايد در پرداخت تسهيلات موثر باشه . همزمان با اجراي وام نرخ ماليات سفته بازان مسكن حداقل به شصت درصد افزايش پيداكنه .يعني كسي كه براي خانوده اش مسكن مي خرد و شغلش اين نيست معاف از ماليات بشه
  • امیراسد IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۷
    6 0
    قطعا و یقینا تنها راه حل کاهش قیمت تمام شده است. حالا تا بگی کاهش قیمت، دلالا و سوداگرای مسکن فوری مغلطه کاری رو شروع می کنن که، کجا مصالح ارزون شده، کجا عوارض شهرداری و جواز ارزون شده کجا..... که ما ارزونش کنیم؟ البته کسی ارزونی اون قسمت هزینه ساخت رو نمی خواد که نهایتا 25 درصد قیمت آپارتمان رو تشکیل میده، ارزون کردن اون قسمت 75 درصدی رو که قیمت ملک کلنگی ای که بی حساب و کتاب و صوری هی بالا رفت رو میخوان چون کسی بابت پولی ندادهساخت و سازها مشارکتیه، میشه خیلی راحت ارزونش کرد البته اگر این دندون طمع رو نمیگم بکنند، بلکه یه کمی کندش کنند.