تقریبا 4 – 5 سالی هست که زمزمه های پیری جمعیت و بالا رفتن سن ازدواج مسئولان را به فکر ارایه راه حلهای سریع الاثر انداخته است.

در همین راستا کمیسیون فرهنگی مجلس طرحی را ارایه داده است که بر اساس آن اولویت استخدام با مردان متاهل فرزند دار سپس متاهل بعد زنان متاهل فرزند دار و بعد زنان متاهل و در آخر از همه مجردان قرار دارند.
این مسئله گرچه در نگاه اول جزو سیاستهای تحکیم خانواده و افزایش جمعیت به حساب می آید اما در باطن خود برنامه ای به شدت ضد خانواده است.
قصد نداریم در این چند خط تاریخ عشق ورزی در خانواده قداست این مفهوم در کشور ما و نقش علاقه در تحکیم خانواده را کالبد شکافی کنیم اما بر صاحبنظران پوشیده نیست که طرحهایی این چنین در بهترین حالت اگر بتواند موجب افزایش تعداد خانواده ها و فرزندان آنها شود در باطن خود مفاهیم ارزشمند خانواده نظیر وجود عشق و علاقه را زیر سئوال می برد.
مثال بارزی که وجود دارد کشورهای اروپایی باسیاستهای افزایش جمعیت هستند در پاره ای از این کشورها زوج هایی که هیچ الزام مذهبی و قانونی به ثبت زندگی مشترک و حتی فرزندآوری احتمالی ندارند به شرط ثبت ازدواج و تشکیل خانواده قانونی از مزایای قانونی بسیاری بهره مند می شوند این امکانات گرچه باعث افزایش تعداد ازدواجها در آن جوامع می شود اما اتفاقی که می افتد کم رنگ شدن نقش عشق و علایق زناشویی در قالب یک قرار داد اجتماعی است.
در حقیقت این قرار داد سود آور اجتماعی باعث شده است که خانواده هایی بدون عشق متقابل و تنها با مفهومی آماری در اروپا دست و پا شود که بازرسان اداره امور اجتماعی هر از چند گاهی برای اطمینان از زندگی مشترک باید در خانه آنان را بزنند و پرس و جو کنند.
در کشور ما مشکلات اقتصادی عنان از عشق ورزی و زندگی عاشقانه بریده است به قول سعدی چنان قحط سالی افتاد اندر دمشق/که یاران فراموش کردند عشق
در این میان آمار تجرد و سن ازدواج بسیار بالا رفته است اما نباید فراموش کرد که همین افراد مجرد هستند که در صورت داشتن شغل مناسب و در آمد کافی به فرد دیگری علاقه مند شده و ازدواج می کنند آن هم ازدواج واقعی نه بر اساس یک قرار داد منفعت بر اجتماعی.
این سیاست در صورت تصویب و عمومی شدن در جامعه ازدواج را به یک مکانیسم نفع بری اجتماعی تبدیل خواهد کرد که فرد برای رسیدن به شغل و پله های ترقی اجتماعی باید از آن بگذرد در حالی که در جامعه ما ازدواج موفق و با عشق خود باید یک هدف والا تلقی شود.
هستند روسای سازمانهای دولتی و نیمه دولتی که گویا با مجردان سرجنگ دارند و به محض ورود مدیریت به سازمانی برای کارمندان ضرب الاجل تعیین می کنند که یا ازدواج کنید یا اخراج ....حال در نظر بگیرید این ازدواج کارمند مربوطه در ضرب الاجل چگونه ازدواجی خواهد بود هکذا که فرزند را هم به این شروط اضافه کنیم.
در شرایط اقتصادی امروز ما که حیات اقتصادی - اجتماعی جوانان بسیار بیش از دیگر گروههای اجتماعی تهدید می شود این چنین طرحهایی نه تنها در آینده جمعیت ما تاثیر گذار نخواهد بود بلکه در بلند مدت حیات معنوی خانواده ها و نظام ارزشهای حاکم بر آن را به شدت تهدید خواهد کرد.

301

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 308705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    5 7
    قول شد به بانوان شاغل به ازای هر بچه یکسال ارفاقی به او بدهند تا ز ودتر بازنشسته وبه منزل و خانه داری و بچه داری و تربیت و تحکیم بنیان خانواده برسد اما خبر ی نشد قول شد بانوان زودتر بازنشسته شوند تا بتوانند در تربیت بچه ها تاثیر داشته باشند آنهم نشد اگر مسئولین بفکر جمیعت هستند طرح بازنشستگی بانوان متاهل را به 15 سال کاهش دهند یا با هر سابقه ای بتوانند با حداقل 10 یا 5 سال ارفاقی بازنشسته شوند نا تمایل دختران مجرد که کارمند هستن به ازدواج چندبرابر واز طرفی مردها بتوانند در خیلی ادارات بجای زنان استخدام و آمار ازدواج و جمیعت بالا برود البته برای برون رفت از وضوع موجود باید بازنشستگی برای زن و مردها را با چندین سال ارفاقی سریعا اجرا شود
    • بی نام A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
      3 5
      موافقم
    • بی نام IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۰
      19 1
      با این کارها و ایدئولوژیک کردن مسئله جمعیت، فقط جوانی مثل من را جری میکنید و سر لج میندازید. به کوری چشم تان نه ازدواج میکنم و نه بچه دار خواهم شد.
  • بی نام IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    3 9
    طرح بسیار خوبی است.خودم دارای مدرک فوق لیسانس از بهترین دانشگاه دولتی ،متاهل و دارای 2 فرزند هستم و 10 سال از فارغ التحصیلی ام می گذرد ولی کو کار دولتی؟؟؟
  • ر.ه. A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    8 0
    گويا نگارنده اينرا ازنظر دور داشته اند كه هستند كساني مثل من كه سالهاست باوجود همسروفرزند،قرارداد موقت سايه برزندگيشان انداخته است ودر آرزوي حتي پيماني شدن!
  • صدرا A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    4 8
    منو استخدام کنید دو تا زن میگیرم 6-8 بچه هم به دنیا می آورم، به جون شما قسم.
  • بی نام A1 ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    6 0
    بیایید از 1 زاویه دیگه نگاه کنید تا حالا یکی از معضلات اصلی ازدواج جوانان نداشتن شغل بوده. خوب حالا با این طرح دیگه اگر 1% احتمال داشت طرف شغل پیدا کنه بعد بره زن بگیره دیگه شغلی براش پیدا نمیشه برعکس شده حالا اول باید زن بگیری بعد کار پیدا کنی به نظرم اینجوری اولویت بندی برعکس ظاهرش اصلا خوب نیس
  • psk A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    9 0
    بنظر من دستگاههاي نظارتب بايد با اين موضوع برخورد كنند اين مسئله نادرست ترين راه حل براي حل مشكل ازدواج و بيانگر محروم نمودن بخش قابل توجهي از جامعه از حقوق شهروندي است
  • بی نام IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
    7 0
    حالا کی دنبال کار دولتیه که به مصوبات اینا بخواهیم اهمیت بدیم؟!
  • بی نام A1 ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۷
    8 0
    فقط صد آفرین. امید که دولت تدبیر و امید این بساط غیر عقلانی را هر چه زودتر جمع و جور کند و با محور قرار دادن عقلانیت حق صد درصد شخصی انتخاب همسر و عشق و تشکیل خانواده را به خود مردم واگذار کند. آنهایی هم که دم از حمایت خانواده می زنند بهتر است مانند آلمان و سوئد امکانات آموزشی و رفاهی را در تمام سطوح با کیفیت بالا و عادلانه در اختیار همه مردم قرار دهند، نه اینکه مجبور باشی برای ثبت نام در کلاس اول 3 تا 6 میلیون تومان پرداخت کنی.
  • ابی US ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۶
    11 0
    ما که از خیر زن و بچه گذشتیم. ولی واسه ده هفتادی ها یه کاری بکنن باز خوبه. حداقل داداش کوچیکه زن بگیره که مادر دق مرگ نشه که وای نسلمون منقرض میشه :)))