درحالی که هنوز خبر می رسد ارز مرجع به دارو داده نشده است و نیازهای ارزی دارو و تجهیزات پزشکی، برطرف نشده، سرپرست وزارت بهداشت، وعده تازه ای داده است.

امید کریمی: محمدحسن طریقت منفرد در حاشیه مراسم راهپیمایی 22 بهمن، گفته است: مهمترین خبر خوش ما برای مردم این است که با اصلاحاتی که در سیستم بهداشتی و درمانی دولتی انجام می دهیم، نیاز مردم را به بخش خصوصی که هزینه بالایی به مردم تحمیل می کند کم کنیم و حتی اگر بتوانیم قطع کنیم.

این درحالی است که در زمان بررسی بودجه سال 91، مجلس مصوب کرد دولت 6 هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص دهد تا خدمات بستری در بیمارستان های دولتی را رایگان کند. اما با اجرا نشدن مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، این اتفاق هم نیفتاد. البته دو روز پیش خبر رسید دولت ردیف بودجه ای برای کسر بودجه های وزارت بهداشت درنظر گرفته است، اما مشخص نشد این بودجه تازه چه مقدار است و برای کدام یکی از کمبودهای وزارت بهداشت هزینه می شود.

با این حال، سرپرست وزارت بهداشت به فارس گفته است: برنامه ما و تلاش ما این است که بتوانیم با فعالیت بهتر و بیشتر بخش دولتی تکلیف و دینمان رابه مردم ادا کنیم و در آینده نزدیک با اصلاحاتی که در مدیریت خدمات درمانی بخش دولتی اعمال می کنیم انتظار داریم، رضایتمندی مردم را از خدمات دولتی بالا ببریم تا مردم دیگر برای دریافت خدمات نگران و سرگردان نباشند.

او گفته است: تلاش ما این است کاری کنیم که مردم مجبور نشوند برای دریافت خدمات سلامت به جاهایی مراجعه کنند که هزینه هایشان را سنگین می کند.

طریقت منفرد البته پا را از وعده رایگان شدن هزینه های بستری بیمارستان های دولتی فراتر گذاشته است. او درباره اینکه اصلاحات در بخش سرپایی خواهد بود یا بستری گفت: هم سرپایی و هم بستری. یکی از مهمترین اقدامات در این مسیر این است که با سرعت قابل ملاحظه ای بستر اجرای برنامه پزشک خانواده را فراهم می کنیم.

به گفته سرپرست وزارت بهداشت، اجرای این برنامه سیستم ارائه خدمات سرپایی به مردم را همراه با رعایت کرامت آنها اصلاح می کند و در بخش بستری نیز با تغییر مدیریتهایی که در بخش دولتی قرار است انجام شود، رضایتمندی مردم تأمین می شود.

او درباره زمان شروع این اصلاحات هم گفت: دستورالعمل های آن را داریم تهیه می کنیم و تلاش می کنیم نظر همکاران را برای فعالیت بیشتر در بخش دولتی فراهم کنیم و مردم اواخر امسال یا حداکثر اوایل سال آینده نتیجه این تغییرات را احساس خواهند کرد.

البته این نخستین بار نیست که طریقت منفرد نشانه هایی از اعتراض به هزینه های درمان در بخش خصوصی را بیان کرده است. او هفته گذشته درباره اعلام تعرفه های درمانی، واگذار شدن آن به سازمان نظام پزشکی را اشتباه دانسته بود و گفت که وزارت بهداشت به زودی تعرفه های درمانی سال 92 را اعلام می کند. به نظر می رسد اصلاحاتی که سرپرست وزارت بهداشت وعده داده است، با تعرفه های جدید درمانی شروع شود.

این چرخش وزارت بهداشت در دولتی شدن درمان در حالی است که مرضیه وحید دستجردی، وزیر سابق بهداشت تلاش داشت تعرفه های بخش خصوصی و دولتی را به هم نزدیک کند و البته بتواند بخش عمده ای از آنها را از بیمه ها بگیرد. اما بیمه ها هیچ گاه با او همراه نشدند و حتی برنامه پزشک خانواده هم به دلیل همراه نبودن بیمه ها به سرانجام نرسید. برنامه ای که می توانست و البته هنوز هم می تواند به خودی خود بخش بزرگی از هزینه های درمانی مردم را بپوشاند.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 276202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    22 5
    کوکا دمت گرم!! پس عینک ریبونت کو... حقا که همشهری خومونی!! خبرآنلاین کا ! جون مادرت حذفش نکنیا..
  • بدون نام EU ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    27 0
    ما هنوز یک بیمه درمان کامل و قوی نداریم بیمه دانا هم که سال گذشته یک بیمه درمان تکمیلی انفرادی راه انداخته بود زیان کرد و این بیمه را تعطیل کرد .
  • بدون نام EU ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    26 5
    شما هنوز نتونستید جلوی پورسانت گیری داروخانه ها و شرکتهای پخش دارو را از شرکتهای داروسازی بگیرد.
  • بدون نام IR ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    18 0
    بله با این شرایط ، مردم وقتی مریض خواهند شد دیگر نخواهند توانست به بیمارستان ( خصوصی - دولتی ) بروند
  • بدون نام US ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    29 0
    کی مسوولان یاد میگیرند به جای آرزوهایشان از برنامه هایشان صحبت کنند.
  • امید IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    15 0
    ایشون که رئیس بیمارستان بودند آیا عملکردشون باعث شد که بیماران بیمارستان تحت مدیریت ایشان نیاز به بیمارستانهای خصوصی پیدا نکنند؟
  • دکتر موسوی FR ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    20 1
    در حال حاضر بدهی بیمه های دولتی و خصوصی به بیمارستان های خصوصی در حدی هست که به تدریج این بیمارستان ها ورشکست شده و خود به خود از چرخه بهداشت و درمان حذف خواهند شد.
  • وحید IR ۲۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    12 0
    خسته نباشید . بابا یکی بهش بگه این دم آخری لااقل حرفی نزنه که برای بقیه ایجاد مسئولیت بکنه و دوباره به تورم مملکت اضافه کنه احتمالا با این حرف از فردا تعرفه بیمارستانه دوبا ره افزایش پیدا میکنه
  • بدون نام IR ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    6 0
    عزیز نیاز مردم به دارو رو جواب بدین عیب نداره میریم بیمارستان خصوصی خودتونو ناراحت مردم نکنین.
  • بدون نام US ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۲
    6 0
    طریقت کلی گویی راحت ترین کاره، تو که هنوز پزشکان متخصصت در بیمارستانهای دولتی ماهانه حقوق یک ملیون تومانی! را با کلی تاخیر میگیرند و کارانه های ویزیت و عمل جراحی ۱۱ ماه تاخیر داره، بهتره این چند ماهه رو هم به سکوت بگذرونی مرا به خیر تو امید نیست، شر مرسان یک پزشک متخصص طرحی
  • حميد IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۳
    1 0
    يعني تا 2 ماه ديگه؟؟؟ بابا تو ديگه كي هستي؟؟؟
  • بدون نام EU ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    اگه راست می گید شما بیمارستان های خصوصی را از نظر مالی شفاف کنید نمی خواد حذف شون کنید.