نشستن برای مدت طولانی، چه برای کار کردن باشد و چه برای تماشای تلویزیون، باعث می‌شود میزان قند خون بالاتر برود و خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی- عروقی بیشتر شود. حتی ورزش هم این تاثیر را از بین نمی‌برد.

بهنوش خرم‌روز: در حالی که پزشکان همچنان در حال کشف عوارض مصرف سیگار هستند،‌ به نظر می‌رسد عادت‌های دیگر زندگی امروز، از جمله نشستن برای مدت طولانی هم، عوارض خطرناکی برای سلامتی مردم دارند.
به گزارش دیسکاوری،دکتر جیمز لوین در شرکت کوچکی در مینیپولیس، مطالعه جدید و نوآورانه‌ای را انجام داده که در آن، 30 میز کار با جایگاه‌هایی به نام کار- تناسب جایگزین شدند. بنابراین افراد می‌توانند هنگام کار بنشینند یا بایستند. خود لوین سال‌هاست که زمان کار روی یک تردمیل راه می‌رود. این مطالعه در کنار مطالعات مشابه دیگری در سراسر دنیا در حال انجام هستند.
لوین در این مورد می‌نویسد:‌ «پیش از این محققین نشستن برای مدت زمان طولانی را با برخی مشکلات سلامتی و نیز مرگ زود هنگام بر اثر اختلالات قلبی- عروقی مرتبط دانسته‌اند.»
در یکی از این مطالعات، نشان داده شده که بزرگسالانی که بیش از 4 ساعت در روز را مقابل تلویزیون می‌نشینند، در مقایسه با بزرگسالانی که روزانه کم‌تر از دو ساعت از وقت خود را به نشستن در مقابل تلویزیون می‌گذرانند، 80 درصد بیشتر در معرض خطر مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی- عروقی هستند. این میزان خطر مستقل از سایر مولفه‌های موثر مانند رژیم غذایی و سیگار کشیدن گزارش شده است.
به گفته لوین، چاره این مسئله اضافه کردن ساعت‌هایی که در باشگاه‌های ورزشی می‌گذرانید نیست، چون به نظر نمی‌رسد که تاثیر مضر نشستن برای مدت طولانی را کم‌تر کند. پس چاره چیست؟
لوین چنین پاسخ می‌دهد: «راه‌حل این است که کم‌تر بنشینید و بیشتر حرکت کنید. وقتی می‌ایستید در مقایسه با زمانی که می‌نشینید، سه برابر بیشتر کالری مصرف می‌کنید. به نظر می‌رسد که انقباض ماهیچه‌ها، از جمله آن‌هایی که برای ایستادن نیاز دارید، فرایندهای مهمی را به راه می‌اندازد که با شکستن چربی‌ها و قندها در بدن مرتبط است. بنابراین وقتی شما می‌نشینید، این انقباض ماهیچه‌ای را متوقف می‌کنید و در نتیجه، این فرایندها را هم متوقف می‌کنید.»
مطالعه جدید دیگری که به تازگی در علم و پزشکی در ورزش و تمرین منتشر شده نشان می‌دهد که قند خون بالا با سطوح کم فعالیت ارتباط دارد.
در مطالعه دیگری، محققین دانشگاه میسوری از مردمی که به طور معمول ورزش می‌کردند خواستند سه روز خود را با سبک زندگی که در آن مدت زیادی را به نشستن بگذرانند، زندگی کنند. با وجود این که آن‌ها در این سه روز، همان رژیم غذایی قبلی خود را حفظ می‌کردند، اما میزان قند خونشان بعد از هر وعده غذایی در مقایسه با روزهایی که ورزش می‌کردند، 26 درصد بیشتر بود.
جان پی. تیفاولت، استادیار فیزیولوژی ورزش و تغذیه در دانشگاه میسوری، در این‌باره می‌گوید: «لازم نیست به دوی ماراتن بروید، اما همه شواهد حاکی از آن هستند که لازم است حرکت کنید.» 
 53272

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 201691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجید IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۷
    10 0
    شغل ها زیادی را می شناسم که افراد را ساعتهای زیادی مجبور به نشستن بر روی صندلی می کند. تمام خوانندگان این نظر نسشته اند. شیوه زندگی باید عوض شود.
  • بدون نام IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۷
    4 7
    یارو 40 ساله صبح تا شب می نشینه ولی چیزیش نشده حالا دو تا سوسول یه چیزشون شده !
  • سعيد IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    2 0
    من كارمند بانكم.شما بگيد چطوري بياستم؟ايستاده با كامپيوتر كار كنم و كار مشتريا رو راه بندازم؟شدنيه؟
    • بدون نام IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
      4 1
      آقاي كارمند بانك! هر نيم ساعت يك بار از صندلي ات بلند شو چند قدم حركت كن . مثلا تا آبدارخانه بانك برو و ... اين حركت فكر نكنم بيشتر از 20 ثانيه طول بكشه. ولي خيلي مفيده . مشكل اينه كه ما ايراني ها هميشه فكر مي كنيم بايد كارهاي محيرالعقول كرد.
  • امید EU ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
    0 0
    بله