در روزهایی که سینمای ایران با معضلات جدی همچون نامشخص بودن وضعیت سازمان سینمایی و جشنواره فیلم فجر روبروست، حواشی از اصل پیشی گرفته‌ است.

به گزارش خبرآنلاین، ماجرای اظهارات فرج‌الله سلحشور کارگردان سریال «یوسف پیامبر» در مورد بازیگران زن سینمای ایران و در ادامه فیلم‌های دینی چنان اهالی سینما را در بهت فرو برد و در ادامه منجر به واکنش‌ شد که دیگر کسی این روزها از وضعیت مبهم جشنواره فجر سی‌ام و برنامه‌هایش و فیلم‌های احتمالی آن و سازمان سینمایی که وعده آن از مدت‌ها قبل مطرح شده بود و قول راه‌اندازی جدی آن چهار پنج ماهی است شنیده می‌شود، سخن نمی‌گوید و همه در تلاشند به سلحشور بقبولانند اشتباه کرده و آتشی افروخته که اگر بگیرد، دود آن به چشم سینما می‌رود.
 
به نظر می‌رسد سلحشور از روی اعتقاداتش سخن گفته و حتی وقتی تلاش می‌کند حرف‌هایش را پس بگیرد باز هم نمی‌تواند حس درونی خود را پنهان کند، با این حال گروهی از همکارانش که خاستگاهی مشترک با او دارند نیز علیه‌اش سخن گفتند.
 
از جمله تازه‌ترین اظهارنظرها می‌توان بهسخنان مسعود ده‌نمکی کارگردان فیلم‌های «اخراجی‌ها» اشاره کرد که در متنی نسبتا طولانی تلاش کرد به سلحشور بقبولاند آنچه گفته افراطی و نادرست بوده، اما در نهایت ده‌نمکی متن خود را چنین پایان می‌دهد: «می‌دانم بعد از این نامه شما و دوستانتان چه اتهاماتی را نثارم خواهید کرد که فلانی خودش هم خراب شده و از مواضعش عدول کرده...»
 
نگاهی به مجموعه واکنش‌ها نسبت به سخنان سلحشور می‌تواند مخالفان جدی او را نشان دهد.
 
نام فرد یا افراد
اظهارنظر
داود رشیدی (بازیگر و رئیس انجمن بازیگران خانه سینما)
اظهارات اخیر فرج‌الله سلحشور و بی‌احترامی او به بازیگران زن سینمای ایران انجمن بازیگران خانه سینما بررسی خواهد شد.
ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی، نگار جواهریان، هانیه توسلی و باران کوثری (بازیگر)
جناب آقای سلحشور، از این‌که می‌بینیم آن همه پرداختن به زوایای نورانی زندگی پیامبران و سرمشق قرار دادن منش ایشان تاثیری در کلامتان نداشته و در نهایت شهرتتان را از نفرت‌پراکنی و بی‌ادبی در برابر هم‌نوعانتان به دست آورده‌اید، بسیار متاسفیم.
سیدضیاء هاشمی (تهیه‌کننده)
حاج فرج هیچ کدام را نمی‌فهمم واقعاً بازیگر حر مسجد جواد الائمه(ع) این قدر بی‌پیرایه و نادرست حرف می‌گوید؟ آیا هنرمند این چنین تهمت‌هایی را به دیگران منسوب می‌کند؟ یا سیاست ما باب شده که هر چیزی سر زبانمان آمد بگوییم؟! بی‌شک حرف‌هایت آن قدر بد بود که نه متقی آنچنان می‌گوید نه هنرمند، نه سیاس!...
آدم به ناموس خود چنین القابی نسبت نمی‌دهد و تو خود می‌دانی خانواده سینمای ایران، ناموس تواند و با آن‌ها کارهای هنریت را می‌سازی که ایدئولوژیت را فراسوی مرزها فریاد زنی! روز، روز فحش و تهمت و چماق نیست که روز روز فهمیدن جاذبه دین است، اما تو کمک که نمی‌کنی هیچ، مسلمانی را نشانه رفته‌ای و همه را به دفع مسلمانی وا می‌داری!
جواد شمقدری (معاون امور سینمایی وزیر ارشاد)
آنچه این روزها مهم است پرهیز از اظهار نظرها و واکنش​هایی است که هر کدام می‌تواند چهره سینمای ایران را در اذهان عمومی و در طیف​های مختلف اجتماعی ناخوشایند سازد.
عزت‌الله انتظامی (بازیگر)
من از 13 سالگی در تئاترهای مختلف لاله‌زار حضور داشتم و همه عمرم شاهد بازیگران زنی بوده‌ام که با فداکاری شرایط را تحمل می‌کردند و به کار هنر می‌پرداختند. بازیگران زن با وجود همه مخالفت‌ها و جوی که علیه‌شان وجود داشته است کار کردند و بسیار باوقار به کارشان ادامه می‌دهند. بیشتر بازیگران امروز ما تحصیل‌کرده و بسیار با‌فرهنگ‌تر از بعضی کارگردان‌ها هستند و به کسانی که با این سختی کار می‌کنند احترام قائلم و نمی‌توانم بی‌حرمتی به آن‌ها را ببینم.
مسعود ده‌نمکی (کارگردان)
... با ادبیات یزیدی نمی‌شود حرف‌های حسینی زد. مگر در همین سینما و با همین بازیگران صدها فیلم دفاع مقدسی و یا دینی و یا تاریخی ساخته نشده است؟ خود شما بازیگران و عوامل سریالتان را از آسمان هفتم که نیاورده‌اید؟ چند نفر از شما و دوستانی که در حوزه هنری با پول بیت‌المال تربیت شدند تا سینمای انقلاب را بسازند همان‌طور که اول انقلاب بودند مانده‌اند؟
... اگر سینمای ما دچار آشفتگی است و در رعایت شئونات در بعضی جا‌ها پایش می‌لغزد مقصر کسانی هستند که سی سال است ریش و قیچی دستشان بوده است؟ وگرنه همین معضلات در دانشگاه و خیابان هم هست. نگاهی به صفحه حوادث روزنامه‌ها بیاندازید. البته به نظر من مردان خیابانی کمتر از زنان خیابانی نیستند ولی متهم همیشه دیگرانند. این نسل تربیت‌شده استکبار نیست در این سی سال یا چپ حاکم بوده یا راست.
مشکل این است که برخی به جای کار بیشتر حرف می‌زنند. بچه مسلمان‌های ما باید از دیگران بیاموزند که کارشان و عملشان حرف بزند نه زبانشان. آن‌ها شب و روز با پول همین نظام دارند حرف‌های خودشان را می‌زنند و بچه مسلمان‌های ما برای پز روشنفکری حرف‌های آن‌ها را می‌زنند تا به رسمیت شناخته شوند.
 

58243

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 181057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا... IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    11 35
    بابا حالا سلحشور یه چیزی گفت شما مردم دیگه کوتاه بیایید
  • بهنام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    17 29
    درود بر مسعود ده نمكي
  • بدون نام IR ۱۸:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    15 10
    جز راست نباید گفت هر راست نشاید گفت
  • بدون نام IR ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۵
    17 27
    با اظهارنظر اقاي سلحشور موافقم
  • سینا IR ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۵
    13 6
    اظهار نظر آقا سلحشور تند و گزنده بوده است و از نظر دینی نیز مسئله دارد اما یک نکته در اینجا قابل توجه است که عوامل سینمایی ایران از قبیل کارگردانها ، بازیگران و غیره به نام آزادی این حق را برای خود قائل هستند که در آثار سینمایی و یا حتی اظهار نظرهای شخصی خود بسیاری از مسائل غیر واقع را به ملت 75 میلیونی ایران نسبت دهند در برخی آثار سینمایی ایشان ملت ایران مردمی عقب مانده ،احمق ، و دچار انحرافات جنسی و اخلاقی نشان داده میشوند در بسیاری از آثار سینمایی ایشان فحشا به ادعا آزادی و مدرنیته جایز و ستودنی معرفی میشود خانم تهمینه میلانی در برنامه زنده تلویزیونی هفت شبکه 3 تمام مردم ایران را عقدهای میخواند حال جا سئوال است که ایشان چگونه از اظهار نظر یکی از همکاران خود نسبت به خود گله گذاری میکنند
  • بدون نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۶
    2 7
    سینما که خود داعیه دار اصلاح اجتماعی است وگاه و بیگاه با نقدهای تند و تیز به پر و پای این وآن می پیچد چگونه با یک نقد نصفه نیمه ، این چنین بر می تابد و همه دغدغه یک هنرمند متعهد را که خود فرزند همین سینما است؛ متکبرانه به سخره می گیرد. آخر این چه انتظار نابجایی است که دیگران باید همواره با به به و چه چه از ما تعریف کنند و از گل به ما نازک تر نگویند تا مبادا به ما بربخورد،به راستی آیا سینما نمی خواهد تا دمی از فراز خود شیفتگی بگذرد تا از فرود تواضع ،افقی نو پیش پای او گشوده شود .در این برهه حساس از حیات تاریخی ملت ایران که همه بخش های نظام باید با تلاش جهاد گونه خود را به ملت پیشتاز برسانند تا مبادا با کاهلیشان بر زحمت ملت بیفزایند ،سینما نیز بیش از هرجای دیگر نیازمند جسارتهای انقلابی
    • بدون نام IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۰
      13 5
      ای انسان مدعی : تلاش جهادگونه نارنجک بستن و زیر تانک رفتن است نه دهان باز کردن و تهمت و افترا زدن به افرادی که تهمت زننده خودش دارد از زحمات آنها فیلم میسازد و نان میخورد . این کار نهایت نامردم داری است که گویا سلحشور خوب بلد است که انجام دهد . انتقاد کردن با اهانت متفاوت است . شما این تفاوت ساده را وقتی نمیدانید بهتر است که نظر ندهید .
  • اناهیتا IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    8 4
    برای سلحشور واقعا متاسفم