فیلم | حمله کاربران فارسی توئیتر به اکبر گنجی برای انتشار این ویدئوی فیک طلوع ماه!

اکبر گنجی اپوزیسیون سیاسی مقیم آمریکا برای کپی پیست یک ویدئوی فیک شبه علم با انتقاد شدید کاربران توئیتر روبرو شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، اکبر گنجی نویسنده کتاب عالیجناب سرخپوش که سالهاست خارج از کشور خود را اپوزیسیون معرفی می کند ، با بازنشر ویدئویی با این متن خبرساز شده است:« شکوه ظهور ماه در چند ثانیه! اینجا داخل دایره قطب شمال، درست بین مرزهای کانادا، آلاسکا و روسیه است.فقط چند ثانیه طول می کشد،اما برای دیدن منظره تماشایی ارزش پیمایش را دارد.این پدیده فقط یک بار در سال به مدت ۳۶ ثانیه قابل مشاهده است.ماه با تمام شکوه ظاهر می شود و سپس ناپدید می شود. »

فیلم | حمله کاربران فارسی توئیتر به اکبر گنجی برای انتشار این ویدئوی فیک طلوع ماه!

ویدئویی که سبب شده تا هزاران کاربر توئیتر او را برای انتشار ویدئویی فیک برآمده از اکانتی ناشناس در تیک تاک که دو سال قبل حسابی خبرساز شده بود شماتت کنند. اینکه او ویدئوهایی که در کانال های خانوادگی تلگرامی و واتساپی را به عنوان فکت و سند علی بازنشر داده است. اتفاقی که البته سال هاست با رواج شبکه های اجتماعی رواجی بسیار یافته و شبه علم را گسترش داده است.

واقعیت ویدئوی طلوع ماه در آلاسکا چیست؟

ترنجی در سال 1400 درباره این ویدئو نوشته است:« به تازگی ویدیویی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که باور آن کمی سخت است. یک ماه بزرگ که ادعا می شود بین مرز روسیه و کانادا و به مدت ۳۰ ثانیه طلوع می کند و برای ۵ ثانیه جلوی خورشید را می پوشاند. این پوشاندن به نحوی است که روز تبدیل به شب می شود. اما آیا ویدیو ماه بزرگ بین مرز روسیه و کانادا واقعی است؟ اگر چشمتان به ابعاد و نسبت ها حساس باشد شاید در نگاه اول پاسخ صحیح را بدهید. همچنین اگر کمی به واقعیت های فیزیکی اشراف داشته باشید، پاسخ مشخص است اما اگر نه شاید آن را باور کنید.


ویدیو ماه بزرگ بین مرز روسیه و کانادا
تصاویر ساخته شده توسط کامپیوتر یا CGI که مخفف computer-generated imagery است، برای جلوه های ویژه استفاده می شوند. مثلا یک نمونه خیلی مشهور در کشور خودمان که اسفند ۹۸ رخ داد، ویدیو بارش بادمجان در آسمان تهران بود. همچنین چندین نمونه خیلی حرفه ای از آن را برای ساخت سریال The Queen’s Gambit با هم دیدیم.

حتی صداهای عجیب و غریب هنگام طلوع ماه و مثلا خورشیدگرفتگی خیلی عجیب است. سرعت حرکت ماه مشخصا غیر واقعی بوده و شایعه منتشر شده، برای توجیه آن این متن را ارایه می کند:

در قطب شمال در مرز روسیه و کانادا ماه کامل برای مدت ۳۰ ثانیه به این بزرگی بالا میاد و سپس برای ۵ ثانیه جلو خورشید را میگره و تمام.
در حقیقت برای توجیه ماجرا، به وقوع حادثه در قطب شمال و مرز روسیه و کانادا اتکا می شود که البته خیلی توجیه ضعیفی است. ویدیو اصلی توسط کاربری به نام کاربری Aleksey___nx با ۲.۵ میلیون لایک گویا ابتدا در تیک تاک منتشر شده است .

4141

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1669945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهرداد IR ۰۸:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    0 2
    کی گفته این اپوزوسیون سیاسیه