یکی از موادی که در روزهای اخیر در مجلس و در برنامه پنجم توسعه تصویب شده، ماده 55 است که طبق آن دولت مکلف شده یک یا چند وزارتخانه را به نحوی در سایر وزارت‌خانه‌ها ادغام کند.

بررسی برنامه پنجم توسعه در مجلس شورای اسلامی کم کم دارد به پایان می‌رسد. برنامه‌ای که هرچند بررسی‌اش در مجلس طول کشیده و باعث شده تعداد زیادی از لایحه‌ها و طرح‌ها در صف مطرح شدن در صحن مجلس بمانند اما اینطور که معلوم است بعد از تمام فراز و نشیبی که مواد این برنامه در مجلس از سر گذراند، باید منتظر تغییرات زیادی در بخش‌های مختلف کشور به محض اجرایی شدن آن باشیم.

یکی از موادی که در روزهای اخیر در مجلس و در برنامه پنجم توسعه تصویب شده، ماده 55 است که طبق آن دولت مکلف شده یک یا چند وزارتخانه را به نحوی در سایر وزارتخانه‌ها ادغام کند که تا پایان سال دوم برنامه پنجم تعداد آن‌ها از 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه کاهش یابد. بر اساس این مصوبه قرار است وزارت‌ بازرگانی با صنایع، وزات نفت با نیرو، وزارت کار با رفاه، وزارت آموزش و پرورش با وزارت علوم با یکدیگر ادغام شوند.  

اکثر نمایندگان توصیب کننده این ماده اگرچه با اصل ادغام چند وزارتخانه در برنامه پنجم و کوچک سازی دولت مخالفتی ندارند اما معتقدند که نمی‎توان دولت را با اختیار تام مکلف به ادغام وزارتخانه‎ها کرد؛ چرا که تعداد وزارتخانه‎ها و شرح وظایف آنها باید به تصویب مجلس برسد. نگرانی این نمایندگان از آنجاست که ممکن است با در دست داشتن اختیار دولت در ادغام وزارتخانه‌ها ممکن است مجلس دور زده شود.

اما از میان این وزارتخانه‌ها، وزیران دو وزارتخانه بعد از شنیدن خبر ادغام شدیدا با آن مخالفت کرده‌اند: وزیران علوم و آموزش و پرورش. وزیر آموزش وپرورش باتوجه به مصوبه اخیرمجلس مبنی بر مکلف کردن دولت درامر کوچک سازی، آموزش وپرورش را اولویت آخر دانسته و گفته است که « آموزش وپرورش باشمول بیش از 50 درصد کارکنان دولت ، مخاطبان بیشمار وحجم وسیع فعالیت‌ها ، عظیم ترین دستگاه اجرایی کشور است و نباید آن را با سایر دستگاه های اجرایی مقایسه کرد.» حاجی بابایی گفته است: « نه تنها بحث ادغام را در این وزارتخانه منتفی می دانم بلکه باشناختی که ازاین حوزه ومولفه‌های آن دارم، اعتقادم این است که این وزارتخانه خود باید به دو وزارتخانه تقسیم شود و اگر قرار است این دو وزارتخانه ادغام شوند من ترجیح می‌دهم با وزارت نفت آن را ادغام کنید!»

کامران دانشجو، وزیر علوم نیز در این مورد گفته است که « از نظر دولت این طرح اصلا مطرح نیست و من نمی توانم نظر مثبت یا منفی خود را نسبت به این طرح بیان کنم.»

ادغام وزارتخانه‌های علوم و آموزش و پرورش در حالی از سوی نمایندگان مجلس مطرح می‌شود که تعدادی از همین نمایندگان و البته کارشناسان آموزشی معتقدند که به خاطر تخصصی بودن حوزه‌های این دو وزارتخانه نمی‌شود این دو را ادغام کرد. از سوی دیگر برخی از نمایندگان مانند علی عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش مجلس معتقدند که برخی قوانین مانند حذف کنکور که روی زمین مانده به دلیل جدا بودن وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش است و راه حل را ادغام این دو وزارتخانه می‌دانند.

از سوی دیگر نگرانی‌هایی از سوی برخی از نمایندگان برای این ادغام وجود دارد، چرا که علاقه‌ای به تکرار شدن ماجرای ادغام دانشکده‌های علمی کاربردی و انحلال آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای که بی سر و صدا از سوی دولت انجام شد و البته مجلس جلوی آن را گرفت، ندارند.

اظهارنظرهای برخی از این نمایندگان و کارشناسان آموزشی را در مورد مزیت‌ها و ضررهای ادغام دو وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش را در جدول می‌خوانید:

131\ص

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 114769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رسولی MY ۱۶:۲۹ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۹
    0 0
    به نظر من ادغام راه حل بسیار خوبی است.
  • اللهيار بيدمشكي IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۱۹
    0 0
    كاش مجلس فكري براي اشتغال فارغ التحصيلان بكند.