۰ نفر
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۵:۱۶

رؤیای سفر در زمان سال‌هاست که ذهن انسان را به خود مشغول کرده؛ اما شبیه‌سازی مهبانگ با استفاده از متامتریال، نشان می‌دهد تا زمانی که آنتروپی در جهان رو به افزایش است، حرکت پیکان زمان معکوس نخواهد شد.

محبوبه عمیدی: اگر از علاقمندان به سفر در زمان باشید، حتما سری «بازگشت به آینده»، دکتر امت براون و خودروی دلورین او را که یک ماشین‌ زمان تمام‌عیار بود، به خاطر می‌آورید. آزمون تازه محققان دانشگاه مریلند که با شبیه‌سازی مهبانگ در فضایی بند‌انگشتی اجرا شده، نشان می‌دهد رؤیایی سفر در زمان در دنیای ما محقق نخواهد شد و باید به تماشای ماشین‌های زمان در آثار علمی‌تخیلی اکتفا کنیم.

به گزارش نشنال‌جئوگرافی، ایگور اسمالیانینو و یو- جو هانگ از دانشگاه مریلند، با استفاده از خواص متامتریال، دستگاهی ابداع کرده‌اند که نشان می‌دهد «پیکان زمان» تنها در یک جهت حرکت خواهد کرد و قادر نیست با بازگشت مجدد روی مسیر پیشین، اثر بروز وقایع و رخدادها را از میان ببرد.

متامتریال برای ایجاد فضای سه‌بعدی
دستگاه شبیه‌سازی که توسط محققان دانشگاه مریلند ساخته شده، با 20 میلی‌متر طول از قرار گرفتن رشته‌های طلا و پلاستیک به تناوب در کنار یکدیگر ایجاد شده و ساختاری دارد که می‌تواند جهت پرتوهای نور را منحرف کند.

ماده به کار گرفته‌شده در این دستگاه نوعی متامتریال است که در سال‌های اخیر انواع دیگر آن برای تولید شنل نامرئی یا ابرعدسی‌ها که می‌توان به وسیله آنها طول‌موج‌های کوتاه‌تر از طول‌موج مرئی را تماشا کرد، استفاده شده‌اند.

متخصصان اخترفیزیک نیز با استفاده از خواص این ماده به ایجاد سیاهچاله‌ مصنوعی و شبیه‌سازی جهان‌های موازی دست زده‌اند.
شیوه استفاده محققان دانشگاه مریلند از این ماده نیز جالب‌توجه است. به دلیل خاصیت منحصربه‌فرد متامتریال در انحراف نور، معادلاتی که عبور ذره در زمان را نشان می‌دهند، مشابه معادلاتی خواهند بود که حرکت فوتون‌ها و دیگر ذرات کوانتومی مانند پلاسمون‌ها -ذراتی که از ارتعاش الکترون‌های آزاد در محیط پلاسما شکل می‌گیرند- را توضیح می‌دهند.

اسمالیانینو می‌گوید: «در این نوع مواد، حرکت پلاسمون‌ها بسیارشبیه به حرکت ذرات در فضای مینکووسکی (چهاربعدی) خواهد بود. در نتیجه این ابزار مدل کوچکی از جهان 4بعدی را ایجاد خواهد کرد که حرکت افقی در سطح متامتریال معرف حرکت سه‌ بعد فضایی و حرکت عمودی مشابه حرکت بعد چهارم یعنی زمان خواهد بود».

جهان بی‌نظم‌تر از آن است که به زمان فرصت بازگشت بدهد
اسمالیانینو و هانگ، برای آزمون نهایی و شبیه‌سازی مهبانگ در متامتریال از پرتو لیزر سبز استفاده کردند. این پرتو با تحریک اتم‌های طلا باعث تولید پلاسمون‌ها شد و پلاسمون‌ها مانند آن‌چه در مهبانگ پیش‌بینی می‌شود، تنها از یک نقطه به اطراف منتشر شدند اما هر چه بیشتر از یکدیگر فاصله می‌گرفتند، بی‌نظمی در آنها واضح‌تر می‌شد.

مطابق قانون دوم ترمودینامیک، آنتروپی (بی‌نظمی) در سیستم‌های بسته با گذشت زمان افزایش می‌یابد و این دقیقا اتفاقی است که در این سیستم نیز رخ داده است.

اگر سفر در زمان در دنیای ما ممکن باشد، باید در این مدل پلاسمون‌ها بتوانند عینا مسیری را که پیش از این طی کرده‌اند، دوباره طی کنند. آنتروپی سیستم، عبور از مسیر پیشین را غیرممکن خواهد کرد و می‌دانیم که این آنتروپی با گذشت زمان باز هم در حال افزایش است.

نتیجه اینکه اگر این آزمایش بی‌نقص باشد، باید رؤیای سفر در گذشته و آینده را برای همیشه فراموش کنیم. اما این آزمایش مخالفانی هم دارد که استفاده از متاتریال و خواص آنرا چندان صحیح نمی‌دانند، به شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای و نتایج حاصل از آن اعتماد بیشتری دارند یا از نظر آنها این آزمون بسیار پیش‌پا‌افتاده طراحی شده است.

آندریاس آلبریخت، کیهان‌شناس دانشگاه کالیفرنیا که یکی از این مخالفان است، ایده جالبی دارد، او می‌گوید: «سفر در زمان تنها به نقطه‌ای بستگی دارد که دارید روی آن زندگی می‌کنید. شاید این سفر در جهان ما غیرممکن باشد اما می‌توانید جهان دیگری را تصور کنید که آنتروپی آن مرتب در حال افزایش و کاهش است. در این جهان فنجان‌های شکسته به حالت اول‌شان برخواهند گشت، پیرها جوان می‌شوند و همه چیز باز هم طبیعی است. فکر نمی‌کنید بهتر باشد ما هم کمی ذهنیت‌مان در مورد گذشته، حال و آینده را تغییر بدهیم».

53273

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 147736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ك.آ IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۱
    4 0
    به نظر من كه اگرچه اين فرضيه درست هست اما ما مي تونيم آنتروپي رو كاهش بديم در اين صورت مي شه زمان رو به عقب برگرداند.نكته اينه چطور مي شه آنتروپي رو كاهش داد يا اين كه حداقل اين گونه فرض بشه؟؟!!
  • احمد IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
    1 5
    سفر در زمان غیر ممکن است . این جمله بدین معنی است که یا ما شرایط آن را نداریم یا اینکه تحقق آن مدت دار است . لذا این امر در این جهان با اجازه همه فیزیک دان ها غیر ممکن است . با تشکر
  • solid mercury IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۶
    11 0
    احتمالا این مساله هم مثل اختراعات باورنکردنی بشر (مثل پرواز و بمب اتم) کم کم حل میشه. یکی جلو بنی آدم رو بگیره!!
  • ایضا IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۸
    1 2
    در تحقیقاتی که در سوما انجام شد.معلوم شد که برای سفر در زمان باید زمین را خرج کنیم(یعنی کل زمین را انرژی(منفی)کنیم)که نشدنی است .مگر اینکه در جای دیگر باشیم.
  • رضا IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۵
    2 1
    تا حالا به خواب دیدن هاتون توجه کردید خیلی وقتها ما گذشته خود رو تو خواب دیدیم حالا نه اینکه اکتفا به خواب یه جو خرافه پرستی باشه ولی می تونه واقعت هم باشه و بنا به نظر من هر چیزی که می تونه در این دنیا وجود داشته باشه می تونه اون چیز وجود نداشته باشه و بالعکس .
  • محمد رضا IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۳
    12 0
    به نظر من سفر در زمان کاملا ممکن است و معما تا وقتی که حل نشده است معما است اما این معما هم بالاخره بدست بشر حل خواهد شد و تا اون روز مدت زیادی نمانده
  • محمد IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۴
    0 3
    به نظر من سفر به گذشته غیر ممکن است چون گذشته طبق فرمولE=mc2انیشتین به انرژی تبدیل می شود.وسفر به آینده به احتمال قوی غیر ممکن است چون فعلا" نیامده مگر این که کاری کنیم زمان برای ما متوقف شود یا ....
  • عباس IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۹
    3 1
    سفر در زمان کاملا ممکن و شدنیست.منتها از دید ما سفر به جاجه جایی جسم و روح و تفکر محقق میشه.شاید کلید اصلی چیز دیگریست.ما مخلوق کن فیکونیم. پس نشد ندارد.تنها باید زاویه دید را تغییر داد تا به اینده و گذشته سفر کرد.
  • پیمان IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۹
    3 0
    به نظر من هیچ چیز در این دنیا غیر ممکن نیست! از 100 % علم جهان ما فقط تا کنون به 1 % از این علم رسیده ایم! شاید عمر ما اجازه دسترسی به این علم رو نده ولی برای نسل آینده رسیدن به این فراهم میشه!
  • بی خیالف IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
    2 0
    به نظر من روزی میرسه که ما میتونیم در زمان سفر کنیم در ضمن اونایم که میگن غیر ممکنه باید به این فکر کرد که دوران قدم اگه میگفتی ما بعدا میتونیم با یه تلفن از این سردنیا با اون سر دنیا حرف بزنیم حتما میگفتن دیونه ی به نظر من سفر در زمان هم همینطوریه بلاخره علمش به دست میاد
  • hamed IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۰
    3 0
    هيچ چيزي غير ممكن نيست. به قول دوستمون اگه چند سال پيش ميگفتي ميشه از اين سر دنيا با اون سر دنيا با يه گوشي حرف زد حسابي مسخره ميكردن. و يا ميگفتن اين ديوونه شده. ولي الان خيلي ها دارن از اين تكنولوژي استفاده ميكنند. ما وقتي كه خواب زمان بچگي رو ميبينيم يعني اينكه به گذشته رفتيم. و وقتي كه يه خوابي ميبينيم كه از يه اتفاقي در آينده خبر ميده يعني به آينده رفتيم. پس شدنيه. ولي فرق خواب با سفر واقعي در زمان اينه كه تو خواب فقط روح ما تو زمان و مكان سفر ميكنه و لي در واقعيت ما بايد بتونيم جسم رو هم با خودمون جابجا كنيم.
  • سسسس IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
    2 0
    اگه ممکنه منابعتون رو هم بنویسید