انتقاد به دولت به دلیل عدم تاسیس وزارت ورزش،یکی از موضوعات روز قوه مقننه است که از راهروهای مجلس به صحن علنی کشیده شده است.

به گزارش خبرآنلاین، تذکرات مکتوب نمایندگان در ماه​های گذشته به تدریج به تذکرات شفاهی و نامه نگاری رئیس​مجلس با رئیس​جمهور تغییر قالب یافته است. تا آنجا که مهلت دولت برای معرفی وزیر یا سرپرست وزارت ورزش در حال اتمام است اما هنوز خبری از معرفی وزیر نیست.

اگرچه قانون مهلت قانونی سه ماهه را برای معرفی وزیر و سرپرست تعیین کرده است اما راهکار قانونی مشخصی برای مواجهه با قانون گریزی دولت در اینباره وجود ندارد و به عبارت دیگر با خلاء قانونی مواجهیم که اگر دولت وزیر ورزش را تعیین نکرد، مجلس چه می​تواند بکند.

آنچه در پی می​آید مصاحبه کوتاه خبرآنلاین با محمدرضا تابش عضو کمیته تربیت بدنی مجلس و رئیس سابق فدراسیون سوارکاری است که چندی پیش استعفا داد.

در آخرین زمان معرفی وزیر ورزش از سوی دولت به مجلس قرار داریم اما هنوز این وزیر معرفی نشده است. این اقدام دولت چه معنایی دارد؟
عدم معرفی وزیر ورزش علی​رغم گذشت بیش از سه ماه از زمان تصویب آن در مجلس، هیچ معنایی جز قانون گریزی دولت ندارد. برای اینکه جامعه تلقی قانون گرزیزی از دولت نداشته باشد، بهتر بود که رئیس جمهور وزیر را معرفی می​کرد و هر نقدی هم به تشکیل این وزارتخانه جدید داشت در راستای اجرای قانون برنامه پنجم، می​توانست به کاهش تعداد وزارت خانه ها بپردازد. این جلوه زیباتری داشت و دولت را از عنوان قانون گریزی مبرا می کرد.

آیا تا کنون با مجلس درباره تشکیل وزارت ورزش و معرفی وزیر مربوطه مذاکره شده است یا نه؟
نه تنها تا کنون دولت هیچ رایزنی​ای با مجلس در اینباره نداشته است، بلکه حتی دولت مردانی که ما با آنها به سبب وظایف نمایندگی​مان ارتباط ارگانیک داریم هم از این موضوع بی​خبرند و به نظر می​رسد که در دولت هم تلاشی برای معرفی وزیر صورت نگرفته است.

اگر با پایان مهلت قانونی، دولت وزیر ورزش را معرفی نکند، مجلس چه واکنشی نشان خواهد داد؟
عدم اجرای قوانین تخلف محرز است و نه تنها مجلس با استفاده از ابزارهای نظارتی​اش بلکه قوه قضاییه هم می​تواند به دلیل وقوع جرم، وارد عمل شود.

یعنی ممکن است از رئیس​جمهور سوال کنید؟ چون تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان که تا کنون نتیجه بخش نبوده است.
نه فکر نمی​کنم کار به سوال از رئیس​جمهور بکشد. حالا که توصیه اکید مقام معظم رهبری به مسئولان دال بر عدم علنی کردن اختلافات است و مجلس و نمایندگانش نیز به نصاح ایشان عنایت دارند، بعید به نظر می​رسد که مجلس وارد این فاز شود. هرچند که تا پیش از این هم مجلس خیلی از ابزارهای قانونی خودش استفاده نکرده است. با این حال توصیه اکید رهبری برای اینکه اختلافات بروز بیرونی نداشته باشد، مانع از پافشاری مجلس روی این موضوع و پیگیری تاسیس وزارت ورزش می​شود.

به نظر شما علت تاخیر دولت در تاسیس وزارت ورزش و معرفی وزیر چیست؟
اگرچه من هم از مخالفان تشکیل وزارت ورزش بودم اما به نظر می​رسد که فراتر از اینکه به این مساله تخصصی نگریسته شود، اختلافاتی که بین مجلس و دولت و برداشت دولت از این اختلافت فی مابین وجود دارد، مساله را تا حدودی سیاسی کرده است. به همین خاطر هم هست که دولت تعلل می​کند و تمایلی به این کار ندارد.

 گزینه​های تصدی وزارت ورزش، به نظر شما چه کسانی هستند؟
تا کنون بحث و صحبت​های زیادی درباره گزینه​های احتمالی شده است. اما تجربه نشان داده که گزینه نهایی دقیقه نود توسط خود رئیس​جمهور معرفی می​شود و این گمانه​زنی​ها فاقد اعتبار است!

/30111

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 142354

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۲
    0 0
    ياد كتاب قانون مدني بخير چون در تفهيم وظايف سه قوا ما كلي وقت صرف كرديم تاوظايف اين سه قوه را( قضائيه ، مقننه و مجريه)بدرستي بشناسيم لي پس از گذشت اين همه سال ظاهراً در شرح وظايفشون تغييراتي حاصل شده كه ما از آن بي خبريم.