مهر نوشت ،بسیاری از گردشگران منطقه سامان به صورت خانوادگی از خردسال تا سالمند وارد رودخانه زاینده‌رود می‌شوند و در حالی که خطر غرق شدن در یک قدمی آن‌هاست سعی دارند به وسط رودخانه بروند.

شهرستان سامان چهارمحال و بختیاری شهرستان گردشگری استان است که مسافران و گردشگران در بدو ورود به استان بیشتر شهرستان سامان را برای گردش و تفریح انتخاب می کنند.

این شهرستان به واسطه عبور رودخانه زاینده رود و داشتن باغ‌های گسترده میوه و روستاهای تاریخی کوچک توانسته شهرت کشوری و جهانی درحوزه گردشگری کسب کند.

وجود پل‌های تاریخی همچون پل زمانخان، پل هوره و... زیبایی گردشگری این منطقه را چندین برابر کرده است که به طوری که مسافران بسیاری از استان های خوزستان و استان اصفهان به این منطقه سفر می کنند.

زیبایی رودخانه زاینده‌رود را فقط می توان در شهرستان سامان دید چرا مشاهده شفافی آب و خروشان بودن آن فقط در این شهرستان می تواند محقق شود.

رودخانه زاینده‌رود از سد زاینده رود درمرز استان چهارمحال و بختیاری با استان اصفهان جریان پیدا می کند که پس از عبور از پیچ و خم دره های شهرستان بن این استان وارد شهرستان سامان می شود و از داخل باغات گسترده میوه می گذرد.

آب این رودخانه در این منطقه از دبی بسیاری بالایی برخوردار است و دارای حجم آب بسیار زیاد است. خروشان بودن رودخانه به علت حجم بالای آب از مهمترین ویژگی هایی است که مسافران و گردشگران را به سمت شهرستان سامان می کشاند.

با توجه به اینکه آخرین روزهای تاببستان در حال تمام شدن است و فصل تحصیل و بازگشایی مدارس نزدیک است، ورود مسافران به شهرستان روز به روز در حال افزایش است.

مسافران در مناطق مختلف این شهرستان در کنار رودخانه زاینده رود چادر می زنند و یا برای مدتی یک حصیر در قسمتی در کنار رودخانه پهن می کنند و ساعاتی را در کنار خانواده از زیبایی های رودخانه لذت می برند.

اکثر بچه ها مسافران و گردشگران در ساحل رودخانه مشغول به بازی می شوند و گاهی اوقات نیز در کنار روخانه اقدام به بازی با آب رودخانه می کنند.

این در حالی است که با گرم شدن هوا در طول روز بسیاری از اعضای خانواده به ویژه جوانان وارد رودخانه می شوند و در رودخانه اقدام به راه رفتن، بازی کردن و آب تنی می کنند که این اقدام بسیار خطرناک است.

رودخانه به واسط داشتن جریان های شدید و سرد بودن آب و همچنین دارای کف شنی برای شنا کردن بسیاری خطرناک است و این مسافران بدون آگاهی وارد حریم رودخانه می شوند و غرق شدن و مرگ را به جان می خرند.

همیشه خطرات شنا در رودخانه زاینده رود اطلاع رسانی می شود اما بسیاری از خانواده ها بدون توجه به هشدارها و تابلو ها وارد حریم و آب رودخانه می شوند و این در حالی است که بسیاری خانوادگی از خردسال تا سالمند خانواده وارد آب می شوند و در جالی که دست هم را گرفته اند سعی به رفتن به وسط رودخانه را دارند.

 

آمار غرق شدگی مسافران در رودخانه زاینده رود بسیار بالا است

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه رودخانه زایند رود خطرناک ترین رودخانه برای شنا است، عنوان کرد: آمار غرق شدگی مسافران در این رودخانه بسیار بالا است.

برومند جهانگیری عنوان کرد: شرایط فیزیکی رودخانه احتمال غرق شدگی برای کسانی که به رودخانه وارد می شوند بالا را برده است.

وی عنوان کرد: شنا کردن در رودخانه با توجه به وجود جریان شدید آب و سنگلاخی بودن کف رودخانه نیاز به مهارت ویژه دارد که خود جوانان روستاهای منطقه نیز از ورود به این رودخانه برای شنا پر هیز می کنند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: متاسفانه بسیاری از مسافرانی که از استان های دیگر وارد این شهرستان می شوند اطلاعی از خطرات شنا در رودخانه ها ندارند و بسیاری از این افراد معتقد هستند که دارای مهارت شنا هستند و این مهارت ها را در استخرهای شنا کسب کرده اند و ترسی از وارد شدن به رودخانه ندارند.

وی گفت: شنا کردن در رودخانه نیاز به مهارت خاص خود دارد و همچنین شنا کردن در رودخانه با وجود داشتن مهارت بسیاربالا در رودخانه باز هم بسیار خطرناک است، به عنوان مثال، جریان شدید آب احتمال برخورد شناگر با یکی از سنگ های داخل رودخانه را بالا می برد و برخورد شناگر با یکی از سنگ های مانند یک شوک عمل می کند و شاید باعث شکستگی یکی از اعضای شناگر شود که واکنش را از شناگر می گیرد و موجب خفگی و غرق شدن آن شود.

جهانگیری بیان کرد: از مسافران درخواست داریم که به هیچ وجه به داخل رودخانه زایند رود برای شنا و آب تنی و... وارد نشوند و همچنین مواظب بچه هایی که در کنار رودخانه بازی می کنند باشند.

غرق شدگی چهار نفر در سالجاری در رودخانه زاینده رود

فرماندار شهرستان سامان نیز در خصوص به خبرنگار مهر گفت: به علت بی توجهی و ورود به رودخانه، تاکنون افراد بسیاری در رودخانه زاینده رود غرق شده اند.

سعید صالحی گفت: شنا کردن در رودخانه نیازمند مهارت است که اکثر مسافران منطقه بدون داشتن مهارت در شنا وارد رودخانه می شوند.

وی گفت: مسافران و گردشگران نباید به واسطه داشتن عمق کم رودخانه وارد رودخانه شوند و خطر غرق شدگی در این رودخانه بسیار بالا است.

فرماندار سامان بیان کرد:در سال ۹۳ شش نفر در این رودخانه غرق شده اند و امسال نیز تاکنون چهار نفر غرق شده اند.

با توجه به آمار غرق شدگی در زاینده رود، خانواده ها باید نسبت به شنا در این رودخانه پر هیز کنند و گرم شدن هوا در طول روز دلیلی برای شنا کردن در رودخانه تبدیل نشود.

ضرورت دارد اطلاع رسانی ها به خانواده گردشگران در این خصوص توسط مسئولان شهرستان مورد توجه جدی قرار بگیرد و تابلو شنا ممنوع در نقاط مختلف رودخانه نصب شود.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 452758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =