نماینده اردکان معتقد است: نمایندگان مجلس باید به تشخیص و انتخاب رئیس جمهور در پیشنهاد کردن محمود نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر علوم احترام بگذارند و اگر بخواهند سختگیری بیشتری در بررسی صلاحیت و رای اعتماد به دکتر نیلی داشته باشند، شایبه برخورد سیاسی و جناحی پیش می آید.

امیدسلیمی بنی: رییس جمهور، محمود نیلی احمدآبادی را به عنوان وزیر علوم به مجلس پیشنهاد داده است. فردا نیلی باید از مجلس رای اعتماد بگیرد. آیا می تواند؟ حمدرضا تابش، نماینده اصلاح‌طلب مجلس معتقد است: در صورتی که دکتر روحانی واقعیت های فعلی جامعه دانشگاهیان و نیاز آنها به آرامش و ثبات در وزارت علوم را به نمایندگان منتقل کند، می توان روی رای آوردن دکتر نیلی به عنوان وزیر علوم حساب کرد.

در ادامه گفتگوی خبرآنلاین با تابش را می خوانید:

شما موافق معرفی دکتر نیلی به عنوان وزیر علوم هستید. دلیل تان برای این موافقت چیست؟

معرفی افراد برای تصدی پست وزارت از وظایف رئیس جمهور است و رای اعتماد به وزیر از اختیارات نمایندگان مجلس شمرده می شود. همچنین بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیز از اختیارات نمایندگان شمرده می شود. آقای رئیس جمهور انسان عالمی است و نسبت به وضعیت کشور، نیازها و ضرورتهایی که باید در حوزه آموزش عالی لحاظ بشود، وقوف کامل دارد و همچنین سوابق مدیریت اجرایی و امنیتی دارد. روحانی یک پارلمانتاریست حرفه ای است و برای معرفی وزیرش، قطعا همه جوانب امر را در نظر گرفتنه و او را معرفی کرده. لذا لازم است ما نماینمدگان در وهله اول با توجه به سوابق انقلابی و مجلس آقای روحانی، ارج نهاده و احترام بگذاریم.
دلیل دوم این است که وزیر آموزش عالی باید انسانی با مقبولیت بالا در بین دانشگاهیان باشد و به کار در این وزارتخانه نیز آشنا باشد. آقای دکتر نیلی انسان برجسته، دارای رتبه علمی استاد تمام و فرد موفقی است که به ساز و کارهای آموزش عالی وقوف کامل دارد و از لحاظ علمی نیز شخصیت پذیرفته است. به این دلایل لازم است مجلس با وزیر شدن او موافقت کند.

فکر می کنید اکثریت مجلس با استدلالهای شما موافق باشند؟

گرچه شاکله مجلس اصولگراست، ولی باید متوجه باشند که مردم با رای به دولت جدید در حقیقت به شعارها و اهداف رئیس جمهور محترم رای دادند. آقای روحانی نیز خود را موظف به ادای وظیفه و دین نسبت به مردم احساس می کند یعنی در جهت تحقق خواسته های آنها باید کوشش کنند. رئیس جمهور در عرصه های داخلی و بین المللی صحبت زیادی کرده و درباره جامعه علمی و دانشگاه ها نیز قول داده محیط امن، سرزنده و شاداب برای زمینه سازی عرصه افکار و بستر رشد علمی را فراهم کند.
با توجه به این شعارها، کسی را به عنوان وزیر علوم معرفی کرده که واجد شرایط مناسبی است. دکتر نیلی هم سابقه حضور در سپاه پاسداران را دارد، همچنین سابقه علمی و مدیریتی خوبی دارد. شاکله مجلس گرچه اصولگرا است، ولی باید پذیرفت مردم در انتخابات ریاست جمهوری به واسطه شعارهای روحانی به او رای دادند و روحانی نیز باید به این شعارها عمل کند.


ولی می بینیم برخی از نمایندگان تلاش می کنند فضای مجلس را در زمان بررسی رای اعتماد به سمت مسایل سیاسی ببرند؟

کنکاش و بهانه تراشی بیش از حد نمایندگان در سنگ اندازی بر سر راه نیلی، دلیلی ندارد. به برخی از این نمایندگان گفتم این کنکاش و سختگیری که در ارتباط با کاندیداهای وزارت می کنید، اگر یک دهم آن را شورای نگهبان درباره خودتان اعمال می کرد، شاید نیمی از نمایندگان الان در مجلس نبودند. بنابراین کنکاش بیش از حد و بهانه تراشی شایبه برخوردهای سیاسی را تقویت می کند.
البته دولت نیز همچنان که رویه قاطبه وزرا است، از در تعامل باید با مجلس دربیاید و همه باید کمک کنیم رفع مشکلات مردم و دغدغه های رهبر معظم انقلاب انجام شود. در هر صورت برخورد این چنینی با دولت،ۀ مخالف فرمایش رهبر معظم انقلاب است که فرمودند مجلس وظیفه ریل گذاری برای دولت دارد، ادامه این برخوردها شایبه برخورد سیاسی را به دنبال دارد و مردم خواهند گفت جناحی که نتوانسته در انتخابات ریاست جمهوری رای بگیرد، می خواهد مانع از تحقق وعده ها و شعارهای رئیس جمهور شود.
در هر صورت افکار عمومی از تنش و تشنج پرهیز دارد و رفتار نمایندگان را رصد می کند و حالا نیز مردم نمی پذیرند اینطور درباره وزارت علوم برخورد کنیم. یعنی وزیر پیشنهادی اول را رای ندهیم. وزیر بعدی را استیضاح کنیم و حالا در جلسه رای اعتماد وزیر سوم هم سنگ اندازی کنیم. از لحاظ تعصب کاری به مجلس هم می گویم که افکار عمومی اینطور برخورد سختگیرانه و از سر مواضع جناحی را نمی پسندد و برای شان مجلس خوب نیست.


پیش بینی شما از جلسه رای اعتماد چیست؟

واقعیت این است که فضای مجلس غبار آلود است. امروز که با نمایندگان اصولگرا نیز صحبت می کردیم آنها اشاره می کردند ما مدارک و اسنادی از وزیر پیشنهادی داریم. لذا لازم است وزیر اطلاعات نسبت به مجموعه دست اندرکاران این وزارتخانه، مراقب بیشتری کنند. نمی گوییم این اسناد از وزارت اطلاعات آمده، ولی باید دید نمایندگان از کجا این اسناد را می گویند آورده اند. کسانی که ادعا می کنند او فلان بیانیه را امضا کرده، مگر امضای یک بیانیه توسط استادان دانشگاه، کفر است؟


پس به نظر شما بهترین روش دولت از گزینه پیشنهادی وزارت علوم چیست؟

آقای دکتر روحانی باید واقعیتهای جامعه دانشگاهی کشور را برای نمایندگان تشریح کند. آنها نیز دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند و اگر همکاران بنده به این تشخیص برسند که در موقعیت کنونی با توجه به مولفه های مختلف دکتر نیلی گزینه خوبی برای تصدی وزارت علوم است، امکان رای آوری او بالاست. البته مسایل و مشکلات فی مابین دولت و مجلس باید واقع بینانه بیان شود. برخی از این توقعات و انتظارات برخی نمایندگان، فردی و بدون در نظر گرفتن مسایل کلی و ملی است.
بعضی اوقات نیز دولت از پس توقعات برنمی آید. اینها نیز باید با مردم در میان گذاشته شود. البته همکاران ما نیز متوجه وضعیت خطیر دانشگاه ها و جامعه علمی هستند و این مسایل را نیز در رای فردای خود در نظر خواهند گرفت.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 382751

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
    36 0
    بیخیال وزیر ... نجفی سرپرست بمونه تا ما تکلیف این مجلس رو روشن کنیم
  • کامبیز RO ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
    1 27
    یعنی هر چی روحانی بگه همه بدون کم کاست قبول کنند بگید دیکتاتوری روحانی
  • vahid A1 ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
    1 0
    آنهایی که هدایای بیشتری گرفته اند صدای بلندتری دارند در مجلس.