۰ نفر
۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴
آنچه باید قبل از خرید لوله داربست بدانید

در صنعت ساخت‌وساز که داربست‌ها سازه‌هایی بسیار کاربردی محسوب می‌شوند که امکان دسترسی به نقاط غیرقابل دسترس ساختمان را برای کارگران و مهندسان فراهم می‌آورند.

با توجه به اهمیت بالای ایمنی، استفاده از لوله داربستی با کیفیت و نحوه اتصال بهینه آن‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و عدم توجه به این موضوع می‌تواند خطرات جانی و مالی زیادی را به همراه داشته باشد. با توجه به این نکته در اهمیت استفاده از لوله‌های داربستی، در ادامه به بررسی برخی از نکات مهم پیش از خرید لوله داربست خواهیم پرداخت تا با انتخاب بهینه این فراورده فولادی، کیفیت بهتری در عملکرد این سازه ساختمانی ایجاد کنیم.

مشخصات لوله داربستی

به عنوان یکی از اولین اطلاعات برای خرید لوله داربستی، باید با مشخصات فنی و ساختاری این مقطع فولادی آشنایی داشته باشیم. لوله‌های داربستی که به وسیله ورق‌های سیاه تولید می‌شوند، از جمله سازه‌های بسیار حیاتی در صنعت ساخت‌وساز به حساب می‌آیند. این لوله‌ها دارای دو نوع سبک و سنگین هستند که بر اساس کاربرد مورد استفاده قرار می‌گیرند. سایز استاندارد لوله‌های داربست 11.2 اینچ است و می‌توانند حداکثر ضخامتی معادل 2 یا 2.5 میلی‌متر داشته باشند. همچنین، طول این لوله‌ها معمولا بین 3 تا 6 متر متغیر است و قطر خارجی آن‌ها 48.3 میلی‌متر است

به علاوه، لوله‌های داربستی دارای وزن‌های مختلفی هستند که بسته به طول و ضخامت متغیر است. به‌عنوان مثال، لوله‌هایی با طول 6 متر و ضخامت 2 میلی‌متر دارای وزن 14.5 کیلوگرم و لوله‌هایی با طول 6 متر و ضخامت 2.5 میلی‌متر دارای وزن 17.5 کیلوگرم هستند. این مشخصات و ویژگی‌ها بر قیمت لوله داربست و خصوصیات نهایی این محصولات تأثیرگذار است و باید در زمان خرید و استفاده از آن‌ها مدنظر قرار گیرد. آشنایی با این مشخصات فنی در انتخاب لوله داربست متناسب با نیازهای پروژه تاثیرگذاری بسزایی خواهد داشت.

بهترین برندهای لوله داربست در ایران

در حوزه تولید لوله‌های داربست، واحدهای صنعتی متعددی فعالیت دارند که از جمله تولیدکنندگان برجسته می‌توان به ساوه، سپاهان، سپنتا، کیهان، تهران شرق، سمنان و یاران اشاره کرد. این کارخانه‌ها به عنوان تولید کنندگان معتبر برای تهیه لوله‌های داربست شناخته می‌شوند و محصولات آن‌ها را می‌توانید از به صورت مستقیم و یا از طریق ثبت سفارش خرید، به واسطه شرکت‌های بازرگانی فعال در زمینه خرید و فروش مقاطع فولادی، تهیه کنید. توجه داشته باشید که برای استفاده بهینه از این لوله‌های داربستی، خرید اتصالات با کیفیت نیز حائز اهمیت است. به همین منظور، برخی برندهای معتبری مانند ایران بست، فولاد بست، فولادسازان و پارک بست نیز به عنوان تولیدکنندگان اتصالات داربست فعالیت دارند که اتصالات داربست را با کیفیت بالا و استانداردهای معتبر تولید و در سطح بازار توزیع می‌کنند.

نکات خرید لوله داربست

همانطور که می‌دانید انواع مختلفی از لوله‌های داربستی با کیفیت‌های متفاوت در بازار ایران موجود هستند و به همین دلیل خرید لوله داربستی کمی سخت است و نیاز به داشتن اطلاعات خوبی در این حوزه دارد. به همین دلیل در ادامه برخی فاکتورها و شاخص‌های موردنیاز برای بررسی لوله داربستی مناسب را مورد بررسی قرار دادیم.

جنس لوله داربستی

لوله های داربستی در جنس های متفاوتی تولید می‌شوند که بهترین آن فولاد سخت است. این محصول تولیدی به وسیله فولاد سخت از استحکام و قدرت بسیار بالاتری نسبت به سایر متریال‌ها و آلیاژها برخوردار است و به همین دلیل به عنوان بهترین لوله داربست شناخته می‌شود.

ضخامت لوله داربست

بدون شک یکی از عواملی که می‌تواند بر افزایش کیفیت این لوله‌ها تاثیرگذار باشد، ضخامت آن است. ضخامت استاندارد این محصول 2.5 میلی‌متر است و هر چه مقدار آن بیشتر باشد، توانایی تحمل فشار و وزن بیشتری را خواهد داشت.

قطر لوله داربستی

این فاکتور را می‌توان سومین عامل تاثیرگذار در کیفیت لوله داربست دانست. به طور معمول تمامی داربست‌ها قطری حدود 1.2 دارند؛ اما افزایش این مقدار می‌تواند به افزایش میزان کیفیت محصول منجر شود.

کارخانه تولید کننده

بدون شک کارخانه‌ی تولید کننده این لوله‌ها در قیمت آن‌ها تاثیرگذار است؛ زیرا برخی از کارخانه‌ها استاندارهای روز جهانی را با کیفیت بالاتری اجرا می‌کنند و به همین دلیل در برخی موارد قیمت بالاتری برای محصولات خود دارند. در اینجا باید به این نکته توجه داشت که قیمت پایین‌تر یک لوله داربست لزوما نمی‌تواند دلیلی برای انتخاب و خرید آن محصول باشد.

از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت لوله داربست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول لوله داربست

  • وزن لوله داربستی

  • چگالی لوله داربست

آنچه باید قبل از خرید لوله داربست بدانید

نصب و استفاده از لوله داربست

بر اساس قوانین ایمنی داخلی و بین‌المللی، استفاده از داربست در تمامی نقاطی که کار در ارتفاع بالاتر از ۲ متر انجام می‌شود، الزامی است. چون سقوط از این ارتفاع خطر مرگ و حوادث ناگوار دیگر را در بر دارد. مهم‌ترین مرحله پیش از نصب داربست، آماده‌سازی محل نصب است. مثلا برای آماده‌سازی این محل باید به فاصله آن از خطوط برق فشارقوی توجه کرد و از سفت بودن زمین زیر محل بستن داربست اطمینان حاصل کرد. پس از آن مراحل زیر طی می‌شوند:

  • تعیین نقاط گوشه

  • چیدن لوله‌ها و لوازم موردنیاز در نقاط مختلف

  • قرار دادن تخته چارتراش و صفحه‌ستون

  • قرار دادن پایه‌های عمودی و لوله‌های افقی برای یک ردیف

  • تنظیم فاصله تا سازه

  • تکمیل نصب داربست بر اساس فواصل آیین‌نامه‌ای

  • نصب سکو و پله‌های دسترسی

داربست انواع مختلفی دارد که بر اساس کاربردشان از یکدیگر تفکیک می‌شوند که در ادامه با انواع این روش‌های نصب داربست آشنا می‌شویم:

  • روش بستن داربست تک: داربست تک ساده‌ترین نوع داربست است که از آن برای کارهای سبک روی نمای ساختمان استفاده می‌شود. در نصب داربست تک، از ۲ پایه در عمق استفاده می‌شود که فواصل این پایه‌ها از یکدیگر، بین ۲ تا ۳ متر است.

  • روش بستن داربست دوتایی: در نصب داربست دوتایی یک ردیف دیگر از پایه‌ها به ساختار داربست اضافه می‌شود تا استحکام آن بیشتر شود.

  • داربست کنسولی: این نوع داربست به سازه‌ها در مکان‌هایی که تردد وجود دارد، متصل می‌شود و از سوزن‌ها برای مهار کردن استفاده می‌شود.

  • داربست معلق: برای نصب داربست معلق از روش‌های مکانیکی یا الکتریکی استفاده می‌شود که به وسیله آن داربست روی سازه معلق می‌شود.

  • داربست پایه‌دار: در این نوع داربست، زیر پایه‌ها چرخ‌هایی نصب شده که امکان جابه‌جایی را فراهم می‌کند.

آنچه باید قبل از خرید لوله داربست بدانید

عوامل مؤثر بر قیمت لوله داربست

یکی از مهم‌ترین عواملی که بر قیمت لوله داربستی تأثیر مستقیم دارد، نوع جنس تولیدی لوله است. این لوله‌ها از ورق سیاه فولادی، استیل یا گالوانیزه تولید می‌شوند و قیمت آنها بسته به جنس مورد استفاده متغیر است. لوله‌هایی که از ورق سیاه فولادی تولید می‌شوند، از قیمت پایین‌تری برخوردارند، در حالی که لوله‌های استیل گالوانیزه به دلیل کیفیت بالاتر، هزینه‌های بیشتری دارند. ضخامت لوله داربستی نیز به طور مستقیم بر روی قیمت آن تأثیر می‌گذارد.

لوله‌های با ضخامت بیشتر معمولا استحکام بیشتری دارند و به همین دلیل قیمت بالاتری دارند. طول لوله داربستی، وزن، رنگ، برند تولیدی و عوامل روزانه مانند قیمت جهانی، تعرفه گمرکی و هزینه‌های حمل و نقل نیز از دیگر عواملی هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی قیمت لوله داربستی تأثیر می‌گذارند. برای کسب راهنمایی و مشاوره در خصوص اطلاعات فنی لوله داربست مورد نیاز برای پروژه مورد نظر خود، می‌توانید از خدمات مشاوره و راهنمای خرید مجموعه‌های بازرگانی فعال در حوزه آهن آلات استفاده کنید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1881135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =