سریع القلم: حل کوتاه مدت مسایل داخلی وابسته به ارتباط با جهان است / در محافل سیاسی و آکادمیک غرب سرمایه داری نقد می شود ما چنین روش هایی نداریم

این که در این شرایط چه کاری صورت بگیرد، اگر بخواهیم درازمدت نگاه بکنیم، باید بحث بکنیم تا به کانون مباحث برسیم، اگر دنبال کوتاه مدت هستیم، باید نهایت تلاشمان را انجام بدهیم، تا ایران به دنیا وصل شود. هرچقدر ایران زودتر به دنیال وصل شود، مسایل داخلی ما سریعتر حل می شود.

گروه اندیشه: ایران و ایرانیان از معدود کشورها و مردمانی هستند که نه در حوزه سیاستگذاری، نه در حوزه اجتماعی، و نه در حوزه سیاسی، دقیقا نمی دانند مساله یک و اصلی شان چیست. این موضوع بزرگترین خطر برای توسعه کشور، و پیشرفت آن محسوب می شود.

دکتر محمود سریع القلم می گوید ابتدا باید مشکلات اصلی را شناخت و سپس به سروقت دیگر مسایل رفت. او در باره مشورت و خردجمعی برای تشخیص مشکلات و مسایل تاکید می کند: «یک کار خوبی را پزشکان انجام می دهند که ای کاش این موضوع در کشور عمومیت می یافت. برخی مواقع با یک بیماری سخت مواجه می شوند، که برای شناخت و راه های درمان آن جلسه می گذارند. در جلسه همه دیتاها و اطلاعات به دست آمده را روی میز می گذارند، تا ببینند بالاخره این بیمار چرا سرگیجه دارد.»

سریع القلم می افزادید: «این پنج پزشک نمی توانند به آن بیمار بگویند که ۸۷ دلیل وجود دارد که عامل سرگیجه شماست. او می گوید من این ۸۷ مورد را چه بکنم؟ شما به من بگویید آن کانون بیماری، آن عامل اصلی بیماری کجاست؟»

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به این که «ما نمی توانیم بگوییم مسایل ایران ۴۲۴ تا دلیل دارد، ما باید ببینیم مهمترین دلیل و آن دلیل اصلی یعنی یک ما چیست؟ بزرگترین چالش فکری برای قشر تحصیل کرده، در ایران این است که به آن مورد اصلی و آن مساله اصلی و یکه برسد. به عبارت دیگر کدام یک و دو، مشکل ما است که عامل تمام مسایل دیگر علت و معلول آن ها هستند.»

در ادامه سریع القلم به فهرستی از مسایل اصلی از قول اشخاص مختلف اشاره کرد و گفت: «یکی می گوید مسایل ما خارجی است، دیگری بر روی مسایل فرهنگی تاکید می کند. کسی می گوید مسایل ما از مغول ها شروع شده، همه تقصیرها به خاطر مغول ها است. یکی می گوید عرب ها به ایران حمله کردند به این روز افتادیم. دیگری می گوید دولتمان کارآمد نیست، و ...این است که ما آن جایی که به یک مان، برسیم یعنی به مساله اصلی مهم است.»

او در باره شیوه بحث و گفت و گو در دانشگاه های اروپا و آمریکا و نقد سرمایه داری در این مراکز جهانی سرمایه داری گفت: «در اروپا و آمریکا یک جریان وسیع آکادمیک و سیاسی در نقد سرمایه داری شروع شده است. در سال ۲۰۱۹ حداقل ۲۰ کتاب قابل اعتنای علمی در رابطه با نقد سرمایه داری در آمریکا منتشر شده است. محور اصلی بحث هم این است که چگونه ما می توانیم از سرمایه داری شرکت های بزرگ به توزیع ثروت در این کشورها برسیم. این گونه کارها را ما ایرانی ها انجام نداده ایم، به این معنا که «یک و دو ما بالاخره چیست»؟ آیا باید به بیرون از ایران نگاه کنیم، یا به داخل نگاه کنیم. این موضوع در ارتباط با مسایل شخص ما نیز صادق است. الان از حضورتان می پرسم، که مسئله یک زندگی شما چیست؟ آن ۸۰ و ۷۰ درصدی مسایل اصلی در زندگی شخصی شما کجاست؟ آن جا مرکز ثقل است.آیا ما این دست از بررسی ها را در باره ایران انجام داده ایم؟ آیا مسئله آب است؟ مسئله بودجه یا مسئله نفت است؟ مسئله تحریم است. ما کارهای لازم را در این ارتباط انجام نداده ایم.»

سریع القلم در نهایت در باره مهمترین راه حل مسایل داخلی کشور و این که ایران چه باید بکند گفت: «این که در این شرایط چه کاری صورت بگیرد، اگر بخواهیم درازمدت نگاه بکنیم، باید بحث بکنیم تا به کانون مباحث برسیم، اگر دنبال کوتاه مدت هستیم، باید نهایت تلاشمان را انجام بدهیم، تا ایران به دنیا وصل شود. هرچقدر ایران زودتر به دنیال وصل شود، مسایل داخلی ما سریعتر حل می شود.»

پیش از این سریع القلم در سخنان صریحی مطرح کرده بود که «باید کشور را از تحریم نجات داد.» این استاد دانشگاه همچنین اعلام کرده بود که « راه برون رفت از بحران و ایجاد توسعه ارتباط با نظام بین الملل است. »

بیشتر بخوانید:
با یک دوره ۱۵ ساله chaos مواجه ایم / ایرانیان در تاریخ ۱۶۴۰ میلادی به سر می برند/ در خلقیات، خیلی تفاوتی میان جامعه و حاکمیت نیست
سریع القلم: باید کشور را از تحریم ها نجات داد /دولت در سیاست خارجی نقش حداقلی دارد /برجام به جایی نرسید زیرا...
مجلس نیازمند نیروهایی با تخصص بالاست / راه برون رفت از بحران و ایجاد توسعه ارتباط با نظام بین الملل است

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1879203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =