۱ نفر
۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۲
نترسید،این لینک حساب شما را خالی نمی‌کند اما...

خاطرات وکیل/ ماده۷۴۰و۷۴۱قانون مجازات در فصل مربوط به سرقت و کلاهبرداری رایانه ای مقرر می کند:هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با اعمالی مانندوارد کردن،تغییر،محو،ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه،وجه یا مال یا منفعت یا...برای خود یا دیگری تحصیل کند به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شود.

در دست چپ مردجوان پاکتی بود که می‌شد از سردی دست راستش هنگام دست دادن و کلمات بریده بریده و نامفهومی که برای معرفی خودش ادا می‌کرد،دریافت داخل پاکت چیزهایی است که وی را به این روزگار انداخته.

جوان بیست و چند ساله‌ای که چشمان به خون نشسته اش حکایت از گذراندن ساعات و لحظات سختی داشت از آنچه بر او آوار شده...

کلام اول به دوم ادا نشده بود که آنچنان لرزه ای بر عضلات صورتش نشست که اگر کویر چشمانش رخصت می‌داد،گونه هایش بارانی می‌شد ،به هر شکلی که بود این عبارت ؛

(هر چیزی که باید بدانید داخل این پاکت است)

را گفت و روی صندلی طوری رها شد که گویی دلش خلسه‌ای مدام و خوابی عمیق همراه با آرامش می‌خواست!

پاکت حاوی چند صفحه پرینت حساب بانکی،تعدادی عکس از صفحه‌ی پیام‌رسان ها و شبکه‌های اجتماعی با کلمات و عبارتی در قالب

دعوت به دریافت سود سهام عدالت با ارسال لینک !!!!

ارسال کننده‌ی پیام‌ها یک نفر و مخاطبین بیست و چند نفر

حین مرور متن پیام‌ها و تصاویر ، بخشی از حواسم سمت جوان بود که حالا خودش را جمع و جور کرده ،خودکار به دست مشغول نوشتن بود...

آقای وکیل چند ماه پیش در تلگرام پیامی دریافت کردم که نوشته بود با ورود به این لینک سود سهام عدالت دریافت کنید!من هم بدون معطلی وارد لینک شدم و بلافاصله پیام را برای دوستان و همکارانم ارسال کردم اما...

لینک ارسال شده به مردجوان از آن دست برنامه هایی بوده که به محض ورود ،گوشی همراه و کل اطلاعات تلفنبانک و حساب‌های بانکی متصل به گوشی طرف را هک کرده، کل موجودی اشخاصی که به لینک وارد شده‌اند خالی می‌شود.

مبلغی نزدیک به پانصد میلیون از حساب دوستان و همکاران مرد جوان برداشت شده بود و اشخاص مذکور تحت عنوان کلاهبرداری رایانه ای از مرد جوان شاکی بودند.

تنها راه نجات مردجوان اثبات عدم ارتباط وی با هکر و کسی که لینک را تولید و سپس ارسال کرده،امری دشوار که حتی ممکن بود کارشناسان انفورماتیک و پلیس فتا نیز قادر به احراز آن نباشند. (مستند به ماده۷۴۱قانون مجازات چنانچه شخصی با تغییر یا تولید یا هر اقدام دیگری از طریق سامانه های الکترونیکی به حساب بانکی دیگری دسترسی پیدا کرده،وجه یا منفعتی تحصیل کند، مرتکب کلاهبرداری رایانه ای شده و مجازات وی علاوه بر رد مال ،زندان یا جزای نقدی یا هردو خواهد بود.)

تنها شانسی که مردجوان داشت اثبات عدم ارتباط با سازنده ی لینک و سپس عدم واریز وجوه برداشت شده به حساب وی!که هر دو امری دشوار و نیازمند کارشناسی دقیق بود.

گزارش پلیس فتا پس از بررسی تجهیزات الکترونیکی مرد جوان موید عدم ارتباط وی با سازنده و ارسال کننده ی لینک بود اما واریز وجوه به حساب مردجوان و انتقال به حساب‌های ناشناس گره کور پرونده بود و علت اصلی انتساب اتهام به وی.

اقدام مشابه‌ای که در چنین پرونده‌هایی به کرات دیده می‌شود همین مورد است که ؛

هکرها با هدف گمراه کردن پلیس،پیش از هر اقدامی چند حساب ناشناس ایجاد می‌کنند تا چنین وجوهی را طی چند گردش جا به جا کرده و در نهایت به واسطه‌ی تبدیل وجوه به رمز ارز یا دلار،یورو یا خریدهای کلان اینترنتی و...وجوه هک شده را برداشت می‌کنند.

علیرغم احراز عدم ارتباط مرد جوان با هکر، تنها شرط شکات برای اعلام رضایت، دریافت وجوه برداشت شده از حسابشان بود که تامین این مبلغ برای جوان بیست و چند ساله‌ای که با حداقل حقوق کارگری تازه به استخدام شرکتی خصوصی درآمده بود کار ساده ای نبود.

علیرغم تلاش پلیس فتا پس از یکسال و چند ماه، هنوز ،هیچ رد و نشانی از وجوه تحصیل شده کشف نشده،پرونده به همین منظور مفتوح مانده، اما شکات پرونده با دریافت سفته و چک از مردجوان به وی رضایت دادند.

نکات قابل توجه

۱_هیچ یک از ارگان های دولتی و متصدیان خدمات عمومی مانند دادگستری،شهرداری،بانک‌ها،ادارات آموزش و پرورش و...اقدام به ارسال لینک به منظور واریز وجه و یا دریافت مبلغ بابت ثبت نام و...نمی‌کنند.

۲_سایت عدل‌ایران با سرشماره‌ی مخصوص(ADLIRAN )اقدام به ارسال پیامک می‌کند که تنها موضوع آن نظرسنجی است،هیچ ابلاغیه ای از دادگستری با لینک ارسال نمی‌شود

۳_پرداخت سهام عدالت و سود آن به هیچ وجه از طریق لینک نبوده،این امر تنها از طریق ثبت نام در بانک مربوطه و مراجعه به بانک انجام می‌شود.

۴_از بازنشر و انتقال پیامک،لینک،هرگونه فایل دریافتی اعم از فیلم،عکس و صدا امتناع کنید تا دچار دردسر نشوید

۵_هیچ‌گاه تصویر کارت عابر بانک را برای کسی ولو نزدیکترین فرد زندگی اتان ارسال نکنید،اگر کسی قصد انتقال وجه به حساب شما داشته باشد ارسال شماره‌ی کارت کافی است لذا نیازی به اعلام تاریخ انقضاء کارت و شماره‌ی cvvنیست.

۶_به هیچ وجه ولو برای یک لحظه گوشی موبایل یا هر وسیله‌ی الکترونیکی دیگری مانند رایانه‌ی شخصی اتان را به دیگری ندهید.

تذکر:اگر به امور مرتبط با فضای مجازی و اطلاعات مربوط به گوشی‌های هوشمند(گوشی‌های لمسی)آشنا نیستید ،بهتر است برای دریافت هر گونه اطلاعات مرتبط با چنین موضوعاتی بنا به نوع کاری که دارید به دفاتر خدمات قضایی، دولت الکترونیک،پلیس +۱۰ و یا نزد شخص مورد وثوق خویش مراجعه کنید.

ارسال هر گونه داده‌پیام(فیلم،عکس،صدا،پیام‌متنی و...) از گوشی یا تجهیزات الکترونیکی متعلق به شما که سبب وقوع جرم یا خطایی بشود،موجب مسئولیت قضایی شماست،لذا مراقب باشید و بی جهت پیام‌های دریافتی را برای دیگران بازنشر و ارسال نکنید.

وکیل دادگستری_شیراز

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1842331

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =