۷۰ درصدی نرخ باروری در ایران ظرف دو دهه کاهش یافته است

دبیر ستاد جوانی جمعیت کشور در اختتامیه اولین جشنواره کشوری علمی، فرهنگی، هنری و پژوهشی جوانی جمعیت در شهرکرد با تاکید بر اینکه روند کاهش جمعیت جوان در کشور ایران سرعت بالایی دارد گفت: ظرف دو دهه در ایران نرخ باروری ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است که این آمار در تاریخ بشر بی‌نظیر است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، دکتر حسین مروتی با بیان اینکه جمعیت ایران در حال حاضر بالغ بر ۸۵ میلیون نفر است گفت: این جمعیت قابل توجه است، اما باید پرسید چرا اکنون سیاست‌گذاری‌ها در کشور به سمت افزایش و جوانی جمعیت است.

وی اضافه کرد: امروز بیش‌تر بحث ساختار جمعیتی مورد توجه قرار گرفته، زیرا در حال حرکت به سمت سالمندی جمعیت هستیم.

دبیر ستاد جوانی جمعیت کشور افزود: در حال حاضر از هر ۱۰ نفر یک نفر در کشور بالای ۶۰ سال سن دارد که پیش‌بینی می‌شود در ۳۰ سال آینده از هر چهار نفر یک نفر سن بالای ۶۰ سال داشته باشد.

وی با بیان اینکه توسعه بدون جمعیت جوان امکانپذیر نیستگفت: کشورهای دارای جمعیت سالخورده در ابتدا به توسعه رسیدند و سپس روند پیری جمعیت در این کشورها آغاز شد، با جمعیت سالمند نمی‌توان برای توسعه برنامه‌ریزی کرد.

دکتر مروتی با تاکید بر اینکه روند کاهش جمعیت جوان در کشور ایران سرعت بالایی دارد یادآور شد: کاهش نرخ باروری در جهان نیز دچار تغییر شده است، برای مثال در کشورهای آمریکایی نرخ باروری زنان از ۸ به دو فرزند ظرف ۳۰۰ سال طول کشید، اما در ایران این کاهش ظرف دو دهه اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه مقوله جوانی جمعیت یک مسئله ملی است، یادآور شد: با جمعیت سالخورده نمی‌توان کشور را مدیریت کرد در کشورهای پیشرفته هیچ برنامه رسمی برای کنترل جمعیت اجرا نشده است و در کاهش جمعیت مسائل فرهنگی و اجتماعی دخیل بود، کاهش جمعیت جوان بر مولفه قدرت تاثیرگذار است.

دکتر مروتی افزود: مباحث مربوط به کنترل جمعیت از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور مطرح شد و در ایران از شش مولفه برای کنترل جمعیت استفاده شد، شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" با پرورش خودخواهی آغاز شد، سپس موضوعاتی مانند بهداشت و سلامت در بارداری پرنگ شد که بارداری در سن زیر ۱۸ سال و بالای ۳۵ سال خطرناک است.

دبیر ستاد جوانی جمعیت کشور با تاکید بر اینکه مرگ و میر مادران باردار در کشور یکی از شاخص‌های مهم محسوب می‌شود، توضیح داد: سالانه به‌طور میانگین ۳۰۰ مادر باردار جان خود را از دست می‌دهند که برای کاهش یک مرگ نیز تلاش‌های بسیاری صورت می‌گیرد.

دکتر مروتی عنوان کرد: باید اجرای قانون جوانی جمعیت در کشور به یک مطالبه تبدیل شود، هر کسی از اجرای قانون سرباز زد، می‌توان از لحاظ قانونی این مسئله را پیگیری کرد.

گفتنی است، آئین اختتامیه اولین جشنواره کشوری علمی، فرهنگی، هنری و پژوهشی جوانی جمعیت با حضور دکتر مروتی دبیر ستاد جمعیت کشور، استاندار ، دکتر خالدی فر ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ، اعضای محترم هیات رئیسه دانشگاه، مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی استان، مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و جمعی از مدیران دانشگاه روز شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱ در محل سالن همایش های ابن سیمای مجتمع رحمتیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1703178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =