۴ نفر
۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
واکنش یاسر احمدوند به کارزار منوفارسی

ایبنا نوشت: یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشتی که در صفحه مجازی خود منتشر کرد، نسبت به کارزار «منو فارسی» واکنش نشان داد.

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مطلبی در فضای مجازی نوشت:

«فارسی عزیز، زبان همه ما

کارزاری در مجاز راه‌ انداخته‌اند؛ منو فارسی. خیلی فکر کرده‌اند شاید از آستین خیانتکارشان چیزی دربیاورند که رو دست نداشته باشد. شعبده کرده‌اند. با میراث مشترک صدها میلیون نفر درافتاده‌اند.

ابتذال، مخرج مشترک همه ایده‌های ضد ایرانی‌شان بود؛ اما این یکی روی همه را سفید کرد. مدت‌هاست می‌اندیشیدند چگونه با این فرهنگ ظلم‌ستیز و آزاده‌پرور باید درافتاد به هر دستاورد مردم این سرزمین رنگ تردید و شبهه زدند در اصالت هر بیت غرورآفرینی که هر ایرانی در هر جای جهان سرود تشکیک کردند. غرور ایرانی را هدف گرفتند تا اراده‌اش را که ذلیل‌شان کرده است خرد کنند.

حالا فکرشان را گرد کرده‌اند کجا را بزنیم که کارستان کنیم. رفته‌اند سراغ پیوند مشترک، رودی جاری فرهنگ چند هزار ساله و دیوار بلند نفوذناپذیر و استوار زبان فارسی. خیال خام. زبان فارسی زبان مردم هیچ قومی نیست و زبان همه اقوام ایران است. عزت ماست. ترکان و کردها و لرها و بلوچ‌ها و عرب‌ها و ترکمن‌ها و هر قوم دیگری در این سرزمین افتخارش این است که چنین گنج ارزشمندی دارد.

فارسی نه تنها جای هیچ زبانی را تنگ نکرده است که مانایی و پایایی این زبان و زبان‌های قومی وابسته به یکدیگر است.

شاهکارهای بی‌تکرار ادب فارسی را کسانی آفریده‌اند که زبان قوم‌شان فارسی نبوده است. اصلا فارسی زبان هیچ قومی نیست. ابن‌بطوطه در سفرنامه‌اش زبان فارسی را از شمال آفریقا تا دریای چین زنده می‌داند.

شما حقیرتر از آنید که با چنین فرهنگ سترگی درافتید.

شاعران پارسی‌گو هنرشان را در جامه زیبای این زبان، ماندگار و نام خود را در سایه بزرگی این زبان جاودانه کرده‌اند.

زبان فارسی میراث مشترک همه اقوام ایران است و نگاه‌بان این نعمت بی‌بدیل همه ایرانیان هستند.

والله خیر الماکرین.»

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1599878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۶
    18 13
    لعنت بر بی بی سی مزدور
  • مهرداد US ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    1 5
    فارسی شکر است فارسی باعث افتخار بشریت ست
  • IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    1 2
    جز صدای جغدها چیزی نمی آید به گوش   قمریان آخر کجا رفتند،ساران را چه شد دور تا دور من از دشمن سیاهی می زند  دوستان ما کجا رفتند،یاران را چه شد   زیر سم لشکر ضحاک پشت من شکست کاوه لشکرشکن کو،شهسواران را چه شد  لشکر توران به قلب سرزمین ما رسید  رستم و گودرز کو،اسفندیاران را چه شد
  • دادگر IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    6 12
    آیا در ترکیه می توان فیلم به زبان ارمنی یا کردی ساخت؟ (در ایران ساخته می شود) آیا در ترکیه، می توان ادبیات کردی را تدریس کرد؟ (در ایران و در دانشگاه می شود) آیا در ترکیه ارمنی می تواند به زبان خودش روزنامه داشته باشد؟ (در ایران می تواند) این ها را گفتم که بدانید آن ها که دم از ظلم و ستم می زنند در کشور محبوب شان این محدودیت ها ده برابر بیشتر از ایران است.
    • منصف GB ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      2 0
      ترکیه اگر کاری اشتباه می کند ما هم باید انجام دهیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • سهراب زهی IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
      1 2
      من یک بلوچ هستم و زبان مادری ام را که زیرگروه زبان های ایرانی است و در ایران و افغانستان و پاکستان به آن صحبت می کنند بسیار دوست دارم. برای ما فهم زبان فارسی سخت نیست و برای همین برای یادگیری آن مشکلی نداریم. مخالف سرکوب زبان های بومی و مادری و محلی هستم ولی از طرف دیگر مخالف ستیز با زبان فارسی هم هستم. این زبانی است که من را با دیگر برادران و خواهران ایرانی خود مرتبط می کند .
  • مرتضایی IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    4 8
    چرا رسانه های خارجی از فشار شدید بر زبان فارسی در ازبکستان نمی گویند که مردم این کشور را از زبان چند هزار ساله خود محروم کرده است. چرا از فشار بر زبان کردی در ترکیه نمی گویند؟
  • وحید رحیمی IR ۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    7 11
    مردم ایران باید هوشیار و وحدت ملی خود حفظ کند جمهوری آذربایجان دنبال تجزیه ایران خواهشا اتحاد همبستگی تان حفظ کند
    • IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      3 35
      بخشی بزرگ از مردم فلات ایران و آسیای میانه و آناتولی و قفقاز و ... که قرن ها فارسی زبان بودند به زور و فشار زبان مادری خود را از دست دادند و مجبور شدند به زبان اشغال گران ایران سخن بگویند.
  • شریفیان IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    6 21
    سری به سنندج و تبریز و خرم آباد و گیلان و ... بزنید تا ببنید بسیاری از شاعران بزرگ پارسی گو، ساکنان این مناطق بوده اند؛ آن هم زمانی که حکومت دست ترکان یا عرب ها بوده و کسی نمی تواند زبان فارسی آن دوره را تحمیلی بداند.
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
    4 16
    بقول رهبر عزیز ، اینها با ایران دشمنی دارن
  • احمدی IR ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    8 21
    زبانی با بیش از سه هزار سال قدمت که سه دوره باستان و میانه و نو را دیده و 1200 سال است که فارسی نو (امروزی) سند و کتابت و نوشته دارد. بجز سانسکریت و اوستایی که دیگر گویشور چندانی ندارند و بیشتر باز مذهبی دارند، شما کدام زبان را پیدا می کنید که این قدر ریشه در تاریخ داشته باشد و با وجود فشار اعراب، مغول ها و اشغالگرانی که به زبانی دیگر صحبت می کردند همچنان سرپا بماند؟
    • شکوهی GB ۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      1 2
      زبانی که در گروه بزرگ زبان های هند و اروپایی است و از بسیاری از آن ها چون انگلیسی ، آلمانی ، فرانسوی ، ایتالیایی و اسپانیایی کهن تر هم هست باید که مورد رشک عده ای که پیشینه تاریخی ندارند و متوهم هستند بشود.
  • یعقوبی IR ۰۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    9 9
    برخلاف آن چه گفته می شود زبان فارسی ، زبان یک قوم خاص ایرانی نیست. در واقع ما چیزی به نام قوم پارس نداریم. واژه پارس در طول تاریخ بر همه ایران کنونی و کشورهای همسایه اطلاق می شده است و نه یک قوم خاص.پارس یک اسم برای یک قلمروی سیاسی بوده است. وقتی اسکندر پارس را گشود، منظورش فقط منطقه فارس و جنوب ایران نبوده است بلکه میان رودان (عراق کنونی) ، اففانستان، آسیای میانه و بخشی از هند و پاکستان و قفقاز و ... را شامل می شده است. شاید برای برخی بیسوادها بد نباشد که بدانند زبان مادری سعدی و حافظ هم این فارسی که به آن شعر گفته اند نبوده است و گویشی خاص نزدیک به گویش لارستانی بوده است. پس لطفا حواس تان جمع باشد که از دیرباز تا امروز، فارسی زبان پیوند دهنده همه اقوام ایرانی بوده است.
  • ابراهیم IR ۰۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    2 13
    زنده باد
  • کیمیا IR ۱۵:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
    8 16
    آذربایجانی های ایران و حتی ساکنان شمال رود ارس که ترکی سخن می گویند ایرانی هستند و هیچ پیوند فرهنگی، تاریخی و مذهبی با حاکمان حکومت نژاد پرست ترکیه ندارند. یادتان نرود شهیدان جنگ چالدران ، یادتان نرود کشتار مردم اردبیل به دست ارتش عثمانی ، یادتان نورد کشتار و تبعید اقوام ترک زبان ایرانی از آناتولی به جرم شیعه بودن . آیا ترکیه نوروز دارد؟ آیا ترکیه شب چله دارد؟ آیا ترکیه چهارشنبه سوری دارد؟ آیا ترکیه محرم و صفر دارد؟
    • GB ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      1 1
      این گرایش در همه مردم ترکیه نیست . من بسیاری از آن ها را دیده ام و می بینم که اصلا در این وادی که تجزیه طلبان هستند ، نیستند. هیچ دشمنی هم با زبان فارسی ندارند. به ویژه در محیط های دانشگاهی و فرهنگی شان. نمونه اش اورهان پاموک که رمان آخر خود را براساس داستان های شاهنامه نوشت.
  • یاشار IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    4 1
    خبر انلاین فقط نظر های موافق را نشر میدی متاسفم
  • ملکشاهی IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
    3 4
    قدرت هایی که چشم دیدن ایران را ندارند ، تنها چاره را در تجزیه این کشور اهورایی می دانند .
  • کامران IR ۲۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
    0 9
    سالهاست که خودمان در داخل کشور بر سر زبان فارسی کوبیده ایم و الان دیگران همین کار را می کنند. وقتی آقایان مسوول شاملو و فروغ و اخوان ثالث و نصرت رحمانی و دولت آبادی و احمد محمود و صادق هدایت و جمالزاده و .... را از کتاب های ادبیات مدارس حذف می کنند و متن حداد عادل را در آن می گنجاند ، نخستین ضربه را به زبان فارسی زده اند.
  • IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۲
    1 3
    درود بر احمدوند بزرگ و درود به ایران و ایرانی
  • پرسپولیس IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۲
    2 7
    ... با احترام به تمام اقوام خوشحالیم هزاران سال زبان ما زبان مشترک هموطنان بوده و بی بی سی هم که شبکه استعمار پیره،یعنی تفرقه بینداز و حکومت کن، توروخدا خنده دار نیست بازبان شیرین فارسی برعلیه زبان فارسی صحبت میکنن و میخان این پل ارتباطی چندهزارساله بین اقوام رو نابود کنن... اگه این زبان الان نبود شما چطوری میخاستید الان ارتباط برقرار کنید