تنوع پرندگان «یخاب» به ۱۱۷ گونه افزایش یافت

مهر نوشت:مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد آران و بیدگل با اشاره به مشاهده هفت گونه جدید در پناهگاه حیات وحش یخاب، گفت: تنوع پرندگان در این پناهگاه به ۱۱۷ گونه افزایش یافت.

مسیب صدری اظهار داشت: به مناسبت هفته هوای پاک و در راستای ثبت گونه‌های بیشتر انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد موفق شد تا با شناسایی و مستند نگاری از هفت گونه پرنده جدید با نام‌های (دم سرخ پشت بلوطی)، (سسک بیابانی)، (عقاب دریایی دم سفید)، (سهره سینه سرخ)، (چکچک پشت سفید)، (چکاوک سر دم سیاه) و (سلیم طوقی کوچک) در پناهگاه حیات وحش یخاب شهرستان آران و بیدگل تعداد گونه‌های این پناهگاه ارزشمند واقع در بیابان مرکزی ایران را از ۱۱۰ به ۱۱۷ گونه ارتقا دهد.

او افزود: مستندنگاری از این هفت گونه پرنده به کارشناسان تنوع زیستی و انجمن آوای بوم در یک پایش یک روزه در ۱۵ درصد از مساحت این پناهگاه انجام شد.

تنوع پرندگان پناهگاه حیات وحش یخاب به ۱۱۷ گونه افزایش یافت

مدیرعامل انجمن حامیان محیطزیست ابوزیدآباد خاطرنشان کرد: با توجه فون غنی این زیستگاه ارزشمند ظرفیت پژوهش‌های بیشتر روی تنوع زیستی حیات وحش وجود دارد که نتایج این تحقیقات می‌تواند در روند حفاظت منطقه کمک شایانی کند تا جوامع محلی بیش از پیش در حفاظت منطقه دخیل و عموم مردم از ارزش‌های حفاظتی این منطقه آگاه شوند.

صدری ابراز داشت: این امر نیازمند همکاری دستگاه‌های اجرایی و دولتی و انجمن‌های محیط زیستی و کارشناسان است.

او با اشاره به اینکه یخاب به دلیل تنوع تیپ زیستگاهی و اختلاف ارتفاع منطقه (حدود ۱۶۰۰ متر) از تنوع گونه‌ای خوبی برخوردار است، گفت: بر اساس آخرین پژوهش‌هایی که در منطقه انجام شده ۱۱۷ گونه پرنده، ۲۲ گونه پستاندار از جمله گربه شنی، گربه وحشی، کاراکال و شاه روباه و همچنین ۲۰ گونه خزنده به ثبت رسید که چهار گونه از گونه‌های مشاهده شده در این منطقه جزو گونه‌های حفاظت شده بین اللملی و در لیست قرمز IUCN قرار دارند.

تنوع پرندگان پناهگاه حیات وحش یخاب به ۱۱۷ گونه افزایش یافت

پناهگاه حیات وحش یخاب، پل ارتباط حیات وحش استان اصفهان و سمنان با وسعت ۲۷۱ هکتار یکی از غنی‌ترین مناطق چهارگانه استان اصفهان است.

این پناهگاه حیات وحش در غرب شهرستان آران و بیدگل قرار دارد که از لحاظ موقعیت جغرافیایی یکی از شاه راه‌های مسیر مهاجرت گونه‌های حیات وحش است. به دلیل ارتقا حفاظتی منطقه در پنج سال اخیر از شکارممنوع به پناهگاه حیات وحش و با توجه به مجاورت این منطقه با پارک ملی کویر سمنان و شباهت فون این دو منطقه، جریان ژنتیکی خوبی بین حیات وحش این دو استان مشاهده شده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1593552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =