۲۳۵۷هکتار کپه کاری تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه را در پی دارد

سید ابوالفضل ولیئی رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به این که عرصه مراتع به عنوان یکی از مهم ترین منابع اقتصادی به شمار می رود که تامین معیشت جمعیت قابل توجهی از کشاورزان و دامداران به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به آن وابسته است .

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان وی گفت: طی سال گذشته ۲۳۵۷ هکتار از اراضی ملی استان سمنان کپه کاری و بذر پاشی شد.
وی با اشاره به این که کپه کاری با گونه های بومی و انتخاب گونه های گیاهی سازگار با شرایط محیطی منطقه موفقیت کامل پروژه را به دنبال خواهد داشت اظهار کرد: جهت افزایش ‌پوشش گیاهی در مراتع ۲۳۵۷ هکتار در طی سال گذشته در سطح استان کپه کاری و بذر پاشی شد از سویی دیگر کشت گونه های بومی که قادر به رقابت با دیگر گیاهان هستند دارای ویژگی هایی همچون خوش خوراکی زیاد، قدرت ترمیم، رشد مجدد و حفاظت خاک در مقابل فرسایش نیز می باشند.
به گفته سید ابوالفضل ولیئی کپه کاری و بذر پاشی یکی از روش های احیاء، تقویت پوشش گیاهی و مدیریت در مراتع است، مراتع کوهستانی به علت فشار چرای دام در دراز مدت از نظر کمی و کیفی تحلیل رفته و گیاهان خوش خوراک آن با گونه های نامرغوب جایگزین می شود دراین پروژه با کندن چاله های کوچک با تراکم سطحی مناسب و کاشت بذور گیاهان مرتعی در آن و پوشاندن آنها با خاک  و پاشیدن بذور مرتعی انجام می شود، در این پروژه نیروی کار از جوامع محلی تامین و بالتبع دارای مشارکت مردمی بالایی است، کپه کاری و بذر پاشی باعث تقویت پوشش گیاهی، تثبیت خاک، کاهش فرسایش، افزایش ذخیره آبی خاک و تقویت ظرفیت مراتع و افزایش تولید علوفه می شود.
 سید ابوالفضل ولیئی رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان  اضافه کرد: در راستای اجرای طرح حفاظت و قرق در سطح مراتع استان ۲۳۵۷هکتار از همین اراضی تحت حفاظت و قرق گرفت.
این مقام مسئول ادامه داد: طی سال گذشته ۶۶ دستگاه آبشخور فلزی بمنظور تامین شرایط بهداشتی آب شرب دام جهت استفاده در مراتع، تهیه و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است .

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1420288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =