٢٠ درصد ناشنوایان کشور در کرمانشاه هستند 

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: ٣٨٩ هزار نفر در کشور دارای مشکل شنوایی هستند و ناشنوایان استان کرمانشاه حدود ٢٠ درصد را نسبت به جمعیت ناشنوای کشور به خود اختصاص دادند. 

بهزاد شهبازی در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، اظهار کرد: هشت هزار و سه نفر در استان کرمانشاه مشکل شنوایی (کم شنوا تا ناشنوای مطلق) دارند که از این تعداد چهار هزار و ۱۷۶ نفر در شهرستان کرمانشاه و باقی آن ها در سایر شهرستان‌های استان کرمانشاه ساکن هستند.

وی افزود: یک میلیون و ٧٠٠ هزار نفر در کشور دارای انواع معلولیت هستند که ٣٨٩ هزار نفر از آن‌ها مشکل شنوایی دارند و ناشنوایان استان کرمانشاه حدود ٢٠ درصد را نسبت به جمعیت ناشنوای کشور به خود اختصاص دادند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه خدمات رسانی به ناشنوایان را از بدو تولد با عنوان غربالگری شنوایی اعلام کرد و گفت: در صورتی که در سه ماهه نخست مشکل شنوایی نوزادان تشخیص داده شود یک بار دیگر غربالگری و بعد از تأیید بیماری به توانبخشی ارجاع می‌شوند.

این مقام مسئول بیان کرد: گام نخست اهدا سمعک است و بهزیستی موظف به تأمین ٢ سمعک به صورت رایگان برای افراد دارای مشکل شنوایی است و گفتار درمانی، شنوایی سنجی و تربیت شنیداری هم از دیگر خدمات توانبخشی به افراد دارای مشکل شنوایی است.

وی ابراز کرد: خدمات در این حوزه در قالب مراکز دولتی و غیردولتی ارائه می‌شود و در برخی شهرستان‌ها از جمله کرمانشاه شنوایی سنجی دولتی داریم.

وی عنوان کرد: افراد دارای مشکل شنوایی بالای ١۴ سال هم می‌توانند از مراکز خدمات حرفه‌آموزی استفاده کنند و برای فراگرفتن یک حرفه آماده شوند.

شهبازی ادامه داد: بعد از دریافت آموزش از این مراکز وارد کارگاه تولید حمایتی شده و بر اساس ارائه نوع حرفه‌های تولیداتی در کارگاه، محصولات خود را به فروش می‌رسانند.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه عنوان کرد: کاشت حلزون از دیگر خدمات ویژه برای کودکان دارای مشکل شنوایی است و افراد واجد شرایط کاشت حلزون به مراکز انجام این عمل جراحی معرفی می‌شوند.

شهبازی افزود: از سال ۱۴۰۰ در کرمانشاه بیمارستان امام خمینی (ره) این امکان را فراهم کرده که افراد دارای مشکل شنوایی از خدمات پیش و پس از کاشت حلزون مانند گفتار درمانی و شنوایی سنجی بهره‌مند شوند.

وی اذعان کرد: افراد دارای مشکل شنوایی می‌توانند از خدمات مستمری هم بهره‌مند و از ابلاغیه سازمان بهزیستی کشور استفاده کنند و یک اقدام مفید دیگر در این راستا که در سازمان بهزیستی در حال اجرا است، تربیت «مترجم» است.

شهبازی اضافه کرد: از سال ۱۴٠٠ این امکان فراهم شده که اعتباری به حوزه استان‌ها ابلاغ شود و بر اساس آن اعتبار بهزیستی با انجمن، کانون یا تشکل ناشنوایی که از سازمان بهزیستی مجوز دارد، قرارداد منعقد کند و در ازای این قرارداد، به افراد مایل به فراگیری زبان اشاره، آموزش ارائه شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: خدماتی که در بخش غیر دولتی ارائه می‌شود در سه مرکز استان کرمانشاه است که ٢ مرکز در شهر کرمانشاه و یک مرکز مربوط به اختلالات شنوایی در شهرستان اسلام آباد غرب قرار دارد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1819297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =