شماری از خانوارهای روستایی مناطق دورافتاده و سخت گذر جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل برخی مشکلات هیچ گاه موفق به دریافت شناسنامه و سجل هویتی نشده اند و براین اساس از هر نوع امکانات عمومی و خدمات دولتی بی بهره اند.

این افراد همچنین در زمره معدود افرادی هستند که علیرغم نیاز شدید مالی و در نهایت فقر هیچ گاه موفق به دریافت یارانه نقدی نیز نشدند در حالیکه اساس اجرای طرح< حمایت از نیازمندان واقعی جامعه بوده است.

در این رابطه بخشدار بنت شهرستان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: شماری از اهالی این بخش که برخی بالای 40 تا 50 سال سال سن دارند، هنوز شناسنامه ندارند.

فرامرز دانش گفت: چند هزار نفر در استان سیستان و بلوچستان فاقد شناسنامه هستند که از این تعداد دست کم 500 نفر در دهستان توتان و مُهمدان این شهرستان در پایین ترین سطح استاندارد زندگی می کنند.

او گفت: در دهه های گذشته به دلایلی همچون نبود نمایندگی ثبت احوال در محل، دوری از مرکز شهرستان و فقدان راه ارتباطی مناسب، بی سوادی و ناآگاهی از مزایای شناسنامه، زایمان در منزل یا بیابان، کمبود درآمد و مشکلات دیگر این افراد موفق به دریافت شناسنامه نشده اند.

او گفت: بی شناسنامه ها در بخش بنت از انواع خدمات عمومی نظیر دریافت یارانه، بیمه درمانی، حساب بانکی، دریافت انشعاب آب، برق، تلفن و سایر موارد محروم هستند و حتی نمی توانند سفر کنند.

بخشدار بنت با تصریح بر اینکه مسوولان ذیربط باید با حساسیت بیشتری موضوع فاقدان شناسنامه را رسیدگی کنند، خواستار راه اندازی نمایندگی مستقل ثبت احوال در این بخش جنوبی سیستان و بلوچستان برای آسان سازی در کار مردم و ارائه مناسب خدمات عمومی شد.

او کفت: اهالی دهستان توتان و مهمدان بویژه فاقدین شناسنامه در وضعیت بد معیشتی زندگی می کنند به طوریکه دچار سوء تغذیه شده و به سبب کمبود ویتامین ها مبتلا به شب کوری هستند، هرچند گرچه با تلاش بسیج جامعه پزشکی تعدادی از آن ها درمان شده اند.

او گفت: در حالی این افراد در نهایت آسیب پذیری می بایست زیر پوشش نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد قرار گیرند متاسفانه حتی از دریافت یارانه نقدی نیز محروم مانده اند.

او گفت: شاید در قرن 21 زندگی افرادی از این نوع برای عموم مردم باور پذیر نباشد اما باید اذعان کرد فاقدین شناسنامه به روش انسان های اولیه زندگی کرده و در بیابان دور از هر نوع امکانات و خدمات زیست می کنند.

همچنین محمد شاهوزایی بخشدار تَلنگ در شهرستان قصرقند هم گفت: فاقدین شناسنامه بی سواد بوده و از حقوق خویش آگاهی نداشته و حتی اطلاعات چندانی از دنیای اطراف خود ندارندو به طور مثال اهالی روستایی گواجوییک از توابع این بخش که 100درصد بی سواد و فاقد شناسنامه هستند، تصور می کنند روستای مجاور آن ها (شارَک) شهرستان است.

همچنین ابراهیم جامی رییس اداره ثبت احوال شهرستان نیکشهر گفت: یکی از بزرگترین مشکلات برای تشخیص هویت فاقدین شناسنامه نبود آزمایشگاه تشخیص دی. ان. ای در سطح شهرستان و حتی منطقه جنوب سیستان و بلوچستان است که باید هویت اصلی فاقدین شناسنامه را مشخص کند.

وقتی در رابطه با دلیل طولانی شدن روند ارائه شناسنامه به افراد بی هویت نظر مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان را جویا شدیم که وی در پاسخ گفت: برای حدود چهار هزار و 500 نفر افراد فاقد شناسنامه در سطح استان اقدامات لازم از جمله اخذ مدارک، تکمیل فرم پرسشنامه، انگشت نگاری و تعیین سن انجام شده است.

رضا راحت دهمرده گفت: پرونده این افراد برای انجام استعلامات در رابطه با تایید هویت و تابعیت به مراجع ذیصلاح و شورای تامین استان ارسال شده و در صورت تایید هویت و تابعیت این افراد از سوی این مراجع، در کمترین زمان ممکن نسبت به صدور شناسنامه اقدام خواهد شد.

او با بیان اینکه افراد فاقد شناسنامه باید ایرانی بودن خود را با سند و مدرک ثابت کنند، گفت: بر اساس قانون و دستورالعمل، وظیفه ثبت احوال تشکیل پرونده برای افراد فاقد شناسنامه و مشکوک تابعین است اما بررسی میدانی در رابطه با مشخص شدن هویت و تابعیت این افراد از طریق مراجع ذیصلاح قابل انجام است.

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آمار به طور متوسط در هر سال هزار مورد از پرونده های فاقدان شناسنامه در شورای تامین استان تعیین تکلیف می شود.

راحت دهمرده ادامه داد: از سال 74 تاکنون 14 هزار پرونده فاقدان شناسنامه و مشکوک تابعین در شورای تامین سیستان و بلوچستان تعیین تکلیف شده است.

او با یادآوری وجود 350 پرونده برای مشکوک تابعین (افراد با تابعیت مشکل دار دارای شناسنامه) در سیستان و بلوچستان، گفت: با دستور اکید استاندار به مراجع ذیصلاح تا پایان امسال باید پرونده تمام فاقدان شناسنامه و مشکوک تابعین استان تعیین تکلیف شود.


45231

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    81 0
    در شمال استان هم این وضعیت وجود دارد و خانواده هایی هستند که شناسنامه ندارند و حتی با حضور خود خانواده ها و حتی به همراه معتمدین محلی برای دریافت شناسنامه مراجعه می کنند ولی متاسفانه مسئولین رسیدگی نمی کنند.
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    36 1
    پس اینا یارانه هم نمی گیرن
  • محمد A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    45 2
    تو این دنیا هیچوقت حق به حقدار نرسیده ...............
  • بی نام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    18 0
    باور کردنی نیست کسی مسئول نیست تو این مملکت؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    48 1
    دولت مهرورز اینا رو نمی دید مثل اینکه، موند واسه دولت جدید.
  • بی نام IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    21 29
    شاید برخی از این افراد از اتباع کشورهای همجوار باشند که شناسنامه ندارند لطفا با برسی دقیق تر افراد را شناسنامه دار کنید
  • بی نام A1 ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    0 45
    از بی مبالاتی خودشون هست ،برن شناسنامه بگیرن،کی جلوشون و گرفته؟
  • بی نام IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    31 0
    چقدرم چهره های معصوم و زیبایی دارن از همه پلیدی ها دور بودن لطفا بهشون کمک کنید.
  • بی نام IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    21 1
    سواد ندارن؟ پس نهضت سواد آموزی چکار میکنه؟
  • یاسر EU ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    15 0
    اینا واقعا دارن زندگی میکنن؟...
  • امين UA ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
    35 0
    عكسها خود گوياي همه چيز است. من نوروز ٩٢ از كرمان تا چابهار با ماشين شخصي رفتم و از انجامسير جاسك به بندر عباس.چيزهايي كه در روستاهاي انجا ميبينيد قابل تصور نيست .در حاشيه جاده دستاني كه به اميد كمك از داخل كپر به بيرون اورده شده يا بچه هايي كوچكي كه به دنبال ماشين ميدويدند و عيدي ميخواستند و حتي لباس مناسب نداشتند. اگر از خودشان بپرسيد ميگويند درد ما اب است. اينجا قطعه گم شده دنياست.