۰ نفر
۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۲:۵۵

در اعماق دریای سیاه، رودخانه بزرگ، ‌عمیق و پرسرعتی پیدا شده که توضیح دهنده امکان حیات در قسمت‌های بسیار عمیق دریاست،‌ چرا که از رسوبات نزدیک به خشکی، به این مناطق مواد غذایی می‌رساند

بهنوش خرم‌روز: رودخانه‌هایی که ما می‌شناسیم اغلب روی سطح زمین جاری هستند و در بیشتر موارد هم به دریا یا اقیانوس‌ها ختم می‌شوند. اما ظاهرا رودخانه‌های زمین خویشاوندهای دیگری هم در اعماق اقیانوس‌ها دارند که از بسیاری جهات کاملا با آن‌ها برابری می‌کنند.

بر اساس گزارش تلگراف،‌ دانشمندان به تازگی در اعماق دریای سیاه رودخانه‌ای را پیدا کرده‌اند که در یک کانال عمیق در طول بستر دریا جریان دارد. این رود که شدت جریانش 350 بار بیشتر از رود تیمز است، درست مانند همنوعانش روی زمین، در مسیر خود، بستر خود را می‌شوید و حفر می‌کند. در بعضی قسمت‌ها، عمق آن به 35 متر هم می‌رسد. این رود زیردریایی حتی آبشار هم دارد.

دانشمندان دانشگاه لیدز، با ارسال روبات‌های زیردریایی، موفق شدند اولین رود زیردریایی که تا به حال کشف شده را به طور دقیق بررسی نمایند. به گفته آن‌ها، وجود چنین رودهایی امکان وجود حیات در قسمت‌های عمیق دریا را توضیح می‌دهد. این رودها با شستن رسوبات نزدیک به ساحل و غنی از مواد غذایی، مواد لازم را به عمق اقیانوس می‌برند و بدین ترتیب موجودات این مناطق را تغذیه می‌کنند.

به گفته دکتر پارسونز از دانشکده زمین و محیط،‌ چون آب رود شورتر است و مقادیر زیادی رسوب در خود دارد، چگال‌تر است و در عمق می‌ماند. این رود برای اعماق اقیانوس،‌ مثل رگ خونی است که غذا و در نتیجه حیات این مناطق را که در واقع معادل بیابان‌های زیر اقیانوس محسوب می‌شوند، تامین می‌کند.

کد خبر 80561

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =