یک خبرگزاری داخلی به ظهور درخشان‌ترین دنباله‌دار در آسمان شامگاهی ایران اشاره کرده است، درحالی‌که دنباله‌دار تازه‌وارد بسیار کم‌نور است و صبح‌دم پیش از طلوع خورشید به زحمت قابل مشاهده است.

ذوالفقار دانشی: سرویس فناری‌های نوین یک خبرگزاری داخلی در یکی از عناوین مهم خبری صبح خود به رصد جرم آسمانی درخشان در آسمان ایران اشاره کرده و گفته است که دنباله‌دار "مک نات" به عنوان درخشان‌ترین جرم آسمانی در افق شامگاهی غربی ایران قابل رویت است.

شاید شنیده باشید که از هفته گذشته دنباله‌دار جدیدی در آسمان ظاهر شده که نام کامل آن McNaught 2009 R1 است. این دنباله‌دار که توسط رابرت مک‌نات در نیمه دوم مهرماه سال گذشته کشف شده، هم‌اکنون در صورت‌فلکی برساووش واقع است و از قدر 5 می‌درخشد.

انتظار می‌رود که این دنباله‌دار در روزهای 15 و 16 ژوئن / 25 و 26 خردادماه به فاصله 1.13 واحد نجومی از زمین برسد و از آن‌جاکه نزدیک‌ترین فاصله به زمین را پیدا می‌کند، به درخشان‌ترین حالت خود نیز برسد. این دنباله‌دار اولین بار است به نزدیکی خورشید می‌رسد و به همین دلیل نمی‌توان درخشندگی آن را به دقت پیش‌بینی کرد؛ اما پیش‌بینی می‌شود حداقل به قدر 2 برسد و هم‌اندازه پرنورترین ستارگان صورت‌فلکی دب‌اکبر ظاهر شود. شاید حتی بتوان این دنباله‌دار را از داخل شهر نیز مشاهده کرد. (تصویر زیر،دنباله‌دار مک‌نات 2009 آر-1 را در تصویری که با نوردهی بلندمدت بدست آمده، نشان میدهد)

دنباله‌دارها معمولا به اسم کاشفان آن‌ها نام‌گذاری می‌شوند و به همین دلیل، بسیار معمول است که دنباله‌دارهای متعددی دارای اسامی مشترکی باشند. به همین دلیل، پس از نام کاشف، شماره سال کشف، ماه کشف بر اساس فهرست الفبای انگلیسی و شماره دنباله‌دار ثبت می‌شود.

دنباله‌داری که هم‌اکنون در آسمان می‌درخشد، دنباله‌دار McNaught 2009 R1 است، یعنی اولین دنباله‌داری که رابرت مک‌نات در نیمه دوم اکتبر 2009 / مهر 1388 کشف کرده است.

اما خبرنگار این خبرگزاری داخلی بی‌توجه به اسم دنباله‌دار، تصور کرده این دنباله‌دار جدید همان دنباله‌دار McNaught 2006 P1 است که در اواخر 2006 و اوایل 2007 / آذر تا بهمن 1385 به درخشندگی زیادی رسید و جزو پرنورترین دنباله‌دارهای چهار دهه اخیر لقب گرفت. تصویر زیر، آن دنباله‌دار معروف را در اسمان غربی و پس از غروب خورشید نشان میدهد.

لازم به ذکر است که دنباله‌دار مک‌نات را می‌توان این روزها پیش از طلوع خورشید در افق شمال‌غربی مشاهده کرد و البته در حال حاضر بدون استفاده از دوربین دوچشمی یا تلسکوپ، مشاهده آن بسیار دشوار است. در روزهای آینده و با پرنورتر شدن این دنباله‌دار، شرایط رصدی آن بهبود می‌یابد و سرویس دانش خبرآنلاین در ستون هفت شب هفت آسمان خود، شما را در مشاهده درست این جرم زیبای آسمانی، راهنمایی خواهد کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 67646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =