۰ نفر
۱۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۳

ترامپ و تئوری بازی‌ها

محسن ماندگاری
ترامپ و تئوری بازی‌ها

با آنکه انتظار می‌رفت پس از ترور سردار سلیمانی، آمریکا در موضع دفاعی قرار گیرد اما دونالد ترامپ در 48 ساعت گذشته بر شدت حملات خود به ایران افزوده و در توئیت‌هایی دیوانه وار، ایران را به حمله نظامی تهدید می کند. مقامات کشورمان نیز اگرچه از انتقام سخن گفته اند اما تهدیدهای ترامپ، تندتر و عینی تر بوده است.


برای فهم رفتار ماجراجویانه ترامپ باید از «تئوری بازی‌ها» و مشخصا «بازی جوجه» (Chicken Game) که به بازی ترسوها نیز معروف است کمک بگیریم. نظریه بازی تلاش می‌کند تا رفتار ریاضی حاکم بر یک موقعیت راهبردی (تضارب منافع) را مدل‌سازی کند. این موقعیت، زمانی پدید می‌آید که موفقیتِ یک فرد وابسته به راهبردهایی است که طرف‌های مقابل انتخاب می‌کنند.
بازی جوجه دو راننده را مدل می‌کند که روی یک پل در یک امتداد در جهت مخالف به سمت هم حرکت می‌کنند. اولین راننده‌ای که ماشینش را منحرف کند بازنده است. اگر هیچ‌یک از راننده‌ها فرمان کج نکند، نتیجه، مرگ هر دو طرف خواهد بود. اما اگر هر دو فرمان کج کنند، بازی برنده ای نخواهد داشت، اما هر دو زنده می‌مانند.
یکی از تاکتیک‌ها در بازی جوجه این است که یک طرف قبل از شروع بازی برنامه قطعی خود را اعلام کند. به‌طور مثال، اگر یک طرف قرار باشد که فرمان خود را قبل از مسابقه از کار بیندازد، طرف مقابل خود را در موقعیتی قرار می‌دهد که باید از جاده منحرف شود.
رجزخوانی‌های این چند روزه ترامپ، همان تظاهر به کندن فرمان از جای خود است. او به تندی تهدید می کند و حتی به اعتقاد من، به عمد، تصویر غیرمنطقی و دیوانه واری از خود به نمایش می گذارد تا طرف مقابل را از راه به در کند.

1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 630086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۰
    2 0
    الان ايشان قاضي بلاد كفر هستند??