«دستمزد» می‌تواند ناجی رونق اقتصاد شود؟

دبیرکل خانه کارگر گفت: «یکی از راه‌های خروج از رکود، پرداخت کافی دستمزد است؛ این‌که دستمزدها در اندازه سطح معیشت افراد باشد.»

علی‌رضا محجوب در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که به سه سال و نیم عملکرد حوزه کار در دوره یازدهم چه نمره‌ای می‌دهید؟ اظهار داشت: «من معتقدم خیلی خوب عمل کردند، چون قبلا خیلی از دستگاه‌های ما از ریل خارج شده بودند؛ البته نمود ندارد، اما علت آن مشخص است.»

وی افزود: «سه وزارتخانه تقریبا با یک هدف، اما با اداره و مقررات مختلف ادغام کردند؛ بدون این‌که قوانین و مقررات و حتی شرح وظایف دستگاه را یکی کرده باشند.»

دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: «ما با این‌که در قانون تکلیف کرده‌ایم که شرح وظایف نوشته شده باشد، اما در حال حاضر ۵ سال است که مجلس تاخیر کرده، بنابراین چه توقعی از وزرا می‌توانیم داشته باشیم؟! ما فقط می‌توانیم بگوییم وزرا براساس تشخیص‌شان خوب عمل کردند.»

محجوب درباره وضعیت جامعه کارگری عنوان کرد: «کارگران یک‌سوم هزینه‌هایشان یا یک‌سوم نیازهایشان را دریافت می‌کنند. ما درباره کسانی که از دو سوم نیازهایشان عقب هستند، آیا می‌توانیم بگوییم وضعشان خوب است؟ تقریبا می‌توانیم بگوییم وضعشان خوب نیست. البته دولت تلاش‌هایی کرده و این تلاش‌ها را موثر بوده است.»

وی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش سطح دستمزد تورم‌زا نیست؟ متذکر شد: «وقتی این حرف درست است که دستمزد در نقطه‌ای قرار گرفته باشد که مطابق قدرت خرید قبلی فرد باشد که ما می‌گوییم مزد حقیقی و مزد اسمی.»

دبیرکل خانه کارگر گفت: «وقتی مزد اسمی و مزد حقیقی منطبق شوند و از آن نقطه مبدا خود تجاوز کند، ممکن است تورم‌زا باشند، اما این تجاوز اتفاق نیفتاده است.»

محجوب تاکید کرد: «یکی از راه‌های خروج از رکود، پرداخت کافی دستمزد است و این‌که دستمزدها اندازه سطح معیشت افراد باشد. در این شرایط مطمئنیم رکود ناچیز خواهد بود.»

وی یادآور شد: «البته نمی‌تواند این حرکت به یک‌باره اتفاق بیفتد، اما حرکت‌های لاک‌پشتی هم ما را به جایی نمی‌رساند.»

دبیرکل خانه کارگر گفت: «در دولت اصلاحات یک دوره ۵ ساله گذاشته بودیم که سال اول به آن عمل کردیم، اما سال بعد با یک مصوبه مجلس، دولت عقب کشید؛ من هم از شورای عالی کار استعفا دادم و دیگر در جلسات شرکت نکردم. چون به نظرم ما وقتی توافق سه‌جانبه کردیم، باید توافقات بالاتر از قانون شمرده شود، نه مادون قانون.»

محجوب خاطرنشان کرد: « ما فکر می‌کنیم سالی ۲۰ درصد علاوه بر تورم باید به دستمزد افزوده شود که ما تازه نیمی از راه را برویم.»

22535

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 600655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هادی IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    4 1
    ایشون چقدر شبیه بروس ویلیس هستند.
  • بی نام IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    2 0
    دولتی که در آستانه ورشکستگی کامل است و کارخانه هایی که هر روز نوبتی تعطیل میشن چه انتظاری دارید جناب ؟؟؟؟ فعلا وضعیت مالی دلواپسان و افراطیون خوبه که از ترامپ خواهش کردن برجام رو پاره کنند ؟؟ ملت بیچاره که اگه از گرسنگی بمیرن مهم نیست به قول خودشون برای اقتصاد که انقلاب نکردیم؟ ؟؟
  • علی A1 ۰۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    1 0
    با سلام افزایش دستمزدها در وضعیت رکود فعلی اصلا به صلاح نیست لکن ضرورت دارد حتی از دستمزد تعیین شده نیز کاسته شود ولی موارد ذیل حتما در دستمزدها لحاظ شود : 1حداقل و حداکثر دستمزد پرداختی 2 الی 3 برابر تعیین شود نه 7یا 10 و در بعضی مواقع با ملحاقات سر به اسمان بزند، کارگر با حقوق و دستمرد دریافتی بتواند با تقلیل در قیمت ها با حداقل 20 الی 30 ماه حقوق برای خود سرپناه تهیه نماید0 2 قیمت کالاهای تولیدی و مصرفی و مسکن به شدت کاسته شود 3حق ماموریت و سفره و ... نقدی پرداخت نشود بلکه در قبال ماموریت ، سازمان راسا انجام هزینه نماید0 4 از اشتغال اشخاص با در سمتهای متعدد ممانعت شود 5 حداقل حقوق به نمایندگان مجلس یامدیران پرداخت شود