جلسه یکصد و هفتاد و ششم شورای شهر تهران که به صورت غیرعلنی برگزار شد، به اعتیاد اختصاص پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر تهران، گفت: باید برنامه درمان برای مقابله با بیماری اعتیاد در سطوح مختلف مثل دانشگاه ها، دبیرستانها و مدارس ارائه شود.

رحمت اله حافظی با اشاره به اینکه قانون مبارزه با مواد مخدر جزء معدود قوانینی است که مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را نوشته است نه مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: روح حاکم بر این قانون برخورد با توزیع کننده است نه مصرف کننده.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس این قانون مصرف کننده مواد مخدر بیماراست و مجرم نیست، افزود: اشکال اینجاست که در مورد مصرف کننده که بیمار تلقی می شود، شان بیمار رعایت نمی شود که ناشی از عدم شناخت از پدیده­ ای به نام بیمار است. متغیرهای متعددی در پدیده اعتیاد وجود دارد که از یک سو دامنه این تهدید، سطح آن و ویژگی آن را درست نشناخته اید و از سوی دیگر این متغییر بسیار سیال بوده و دایم در حال تغییر است و لذا برنامه ای پویا برای توقف آن و متعاقبا مقابله با آن وجود ندارد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، همچنین گفت: علیرغم اینکه حوزه های متعددی برای اینکار پیش بینی شده ولی با پدیده متکدیان، کارتن خواب‌ها و معتادان هنوز مقابله علمی و موثر صورت نپذیرفته است چون در سطح شهر، پشت چراغ قرمزها و بزرگراه های شهر هنوز آثار این پدیده شوم به چشم می­آید.

حافظی با بیان اینکه باید برنامه درمان مقابله با این بیماری در سطوح مختلف مثل دانشگاه ها، دبیرستانها و مدارس ارائه شود، تاکید کرد: کمپ­ها، فاقد ساز و کار نظارت دولتی هستند و گاها با روش های غیرانسانی، غیراخلاقی و غیرعلمی با بیماران رفتار می کنند و در هر کمپ با توجه به تجارب شخصی اداره کننده کمپ، با بیمار برخورد می شود.

وی ادامه داد: به نقل از افراد دست اندرکار، اعتیاد تهیه مواد مخدر در شهر تهران از تهیه یا خرید نان ساده تر و راحت تر است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، تاکید کرد: تهدید جدی فرزندان توسط فروشندگان مواد مخدر و آلوده شدن آنان دغدغه اصلی خانواده ها است از این رو شورا و مدیریت شهری آمادگی همراهی و همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر را در این زمینه دارد.

کارنامه قابل قبولی در رفع اعتیاد نداشته ایم

در ادامه این جلسه محسن پیرهادی عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورا گفت: کارنامه قابل قبولی در مواجه با معضل اعتیاد نداشته‌ایم، مواجهه با اعتیاد باید از اولویت های کشور باشد.

وی افزود: موضوع اعتیاد شاید به دلیل گستردگی و عیان بودنش به یک امر طبیعی و عادی در جامعه تبدیل شده است این در شرایطی است که زشتی این معضل برای کشوری که مدعی مباحث فرهنگی ، اجتماعی و ایدئولوژیکی است، بسیار است. مبارزه با این موضوع مربوط به یک سازمان و دستگاه و ستاد نیست. عملکرد هر یک از دستگاهای مربوطه باید بازنگری و بازنویسی شود.

پیرهادی به فعالیت‌های شهرداری در این زمینه اشاره داشت و افزود: شهرداری در حد توان خود از مراکز ساماندهی طبق تکالیفی که برعهده دارد حمایت و پشتیبانی می کند اما تجهیز این کمپ‌ها به تیم های متخصص پزشکی و مددکارازعهده شهرداری خارج است. متاسفانه بهزیستی و وزارت بهداشت وظایف خود را در کمپ ها ایفا نمی کنند. این در حالی است که مدیریت و پاک نگهداشتن این بخش از بیماران جامعه بعد از بهبودی از ضروریات است.

اعتیاد بیماری است

اسمعیل دوستی، نایب رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه جامعه ما متاسفانه پدیده اعتیاد را به عنوان مزاحم و انگل اجتماعی می داند گفت: این در شرایطی است که اعتیاد یک بیماری است که جامعه به واسطه وجود برخی معضلات به سمت آن کشیده شده و بیمار می شوند.

وی افزود: تغییر نگرش نگاه جامعه به اعتیاد و شخص معتاد از معضل به بیماری و شخص بیمار باید توسط صدا و سیما و رسانه ها و آموزش های در این زمینه صورت گیرد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 449559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 3 =