معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ویژه برنامه 'افق روشن' سیمای مرکز خوزستان از بسته ویژه پیشنهادی دولت به منظور مقابله با گرد و غبار رو نمایی و جزییات این بسته را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین  'معصومه ابتکار' سه شنبه شب در این برنامه تلویزیونی گفت: داشتن هوای سالم حق همه شهروندان بوده و از مطالبات به حق آنها است.

او گفت این پدیده هم منشاء داخلی و هم خارجی دارد که در هفته پایانی بیشتر منشاء خارجی داشت و در تمام منطقه گرد و غبار حرکت کرد و در موارد قبلی هم با پدیده ای در طول منطقه مواجه بودیم.

ابتکار ادامه داد: هوای ناسالم گاهی اوقات بر اثر فعالیت های انسانی و عوارض آنها به وجود می آید و علاوه بر آن ممکن است بر اثر پدیده های اپیدمی و فراتر از آن رخ دهد که در خوزستان هر دو مورد به وقوع پیوست.

او از تشکیل نشست های ویژه ای در این موردخبر داد و گفت: در چارچوب تعیین تکلیف دستگاه های اجرایی یکشنه شب در نشست هیات دولت بسته اجرایی به همراه اعتبارات و وظایف دستگاه های اجرایی مصوب شد.

ابتکار با اشاره به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت دولت در این زمینه اظهار کرد: برنامه کوتاه مدت در اسفند 93 و بلند مدت برای سال 94 مصوب شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به سوال مجری برنامه که 'چرا حالا به خوزستان آمدید؟' گفت: در روزهایی که اوج گرد و غبار و شرایط بحرانی در استان بود بیشتر، پاسخگویی به بحران بود و حضور مسوولان می تواند واکنش سریع به بحران باشد که به همین منظور موضوع در دولت مطرح و قرار شد دکتر هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طرف دولت در خوزستان حضور یابد و این واکنش سریع به موضوع بود.

او همچنین گفت: واکنش محیط زیست بلند مدت و با برنامه است و اعلام کردم که تمام تلاش هایم را در دولت و سازمان خواهم داشت تا با ارائه یک بسته کافی حرفی برای گفتن داشته باشیم که در این زمینه تکالیف مشخص شده و دولت برنامه دارد. وظیفه دولت این است که برنامه ای ارائه دهد؛ آن را اجرا کرده و اعتبار کافی برای آن پیش بینی کند و در مقابل چنین اتفاقی پاسخگو باشد و این از اهمیت بیشتری برخور دار است.

معاون رییس جمهوری همچنین درباره اقدام های صورت گرفته با منشاء خارجی گرد و غبار اظهار کرد: بخشی از گرد و غبار از طرف عراق در مرز این کشور با اردن و بخشی دیگر در مرز عراق با سوریه وارد کشور می شود.

او با اشاره به قرار گرفتن کشور در کمربند خشکی گفت: 23 سال کاهش بارندگی در نقاط مختلف داشتیم و خوزستان از این مساله مستثنا نبوده و حتی در این استان شدیدتر هم بوده است.

ابتکار همچنین گفت: کشور ما آسیب پذیری بسیاری دارد و لازمه آن این است که آمادگی کافی برای مقابله با آن در قالب واکنش سریع و بلند مدت داشته باشیم.

او از همکاری های بین المللی در چارچوب برنامه بلند مدت خبر داد و به تفاهم نامه های امضا شده با عراق در سال های گذشته اشاره کردو افزود : پارسال در همین موقع تفاهم نامه اجرایی بین ایران و عراق منعقد شد و گام های خوبی برداشته شد اما به دلیل شرایط سیاسی عراق دولت مرکزی امکان اجرای این برنامه ها را نداشت و از اولویت آنها خارج شد.

او گفت: با تغییر دولت در عراق، دولت جدید رویکرد خوبی نسبت به این موضوع دارد و نسبت به آینده خوشبین هستیم.

ابتکار با اشاره به حضور معاون اول رییس جمهوری در عراق اظهار کرد: بخش هایی از مناطقی که منشاء گرد و غبار است حتی در اختیار دولت عراق هم نیست و بخش هایی هم مربوط به عربستان است که همکاری خوبی در این زمینه نداشت و حتی ممکن است منشاء گرد و غبارها از شمال آفریقا هم باشد.

او در خصوص صندوق بین المللی مبارزه با پدیده ریزگردها گفت: این صندوق برای مقابله با گرد و غبار بود که سازمان ملل پیشقدم شد و کمک هایی کرد اما برخی کشورها در عمل با تداوم فعالیت صندوق مخالفت کردند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: با توجه به این که این صندوق می تواند فعالیت های بین المللی داشته باشد، همکاری های خود را با عراق آغاز کرده ایم که امید می رود اثربخش باشد.

وی از برنامه آتی خود به منظور دیدار با رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل خبر داد و اظهار کرد: مسایل محیط زیست را فرامرزی می دانیم چرا که مربوط به تمام بشریت است و همه باید تلاش کنیم تا فضای سالم تری برای شهروندان ایجاد کنیم.

ابتکار گفت: با توجه به این که بخش عمده ای از منشاء گرد و غبار از خارج کشور به ایران تحمیل می شود کشورهای دیگر در این زمینه مسوولیت دارند و باید برای کاهش آثار این مساله تلاش کنند.

او در ادامه از جمله مصوبات بسته پیشنهادی دولت به منظور مقابله با گرد و غبار به آموزش کشاورزان در رعایت مصرف آب و تغییر الگوی مصرف در قالب برنامه کوتاه مدت و پیش بینی تسهیلاتی برای عایق سازی منازل با بهره مندی از وام های بانکی اشاره کرد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: حمل و نقل عمومی در خوزستان باید سهولت و تهویه مطلوبی برخوردار باشد و ضرورت دارد تجهیزات کافی در بیمارستان ها و مراکز درمانی و اورژانس ها پیش بینی شود که آمادگی کافی برای مواجهه با مساله داشته باشند.

وی از شناسایی افزون بر 150هزار هکتار بیابان به عنوان کانون های بحرانی گرد و خاک خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت شدید منابع آب در سال 94، 30هزار هکتار از این مجموع توسط سازمان جنگل ها بیابان زدایی خواهد شد.

ابتکار بر ضرورت استفاده از روش های تلفیقی و بهره مندی از تجربیات علمی و دانشگاهی با بهترین شیوه ها در این زمینه تاکید کرد و تحقق آن را مستلزم همکاری تمام دستگاه های اجرایی و مربوطه دانست.

او از برنامه ریزی برای برگزاری کنفرانس علمی با همکاری دانشگاه های شهید چمران و جندی شاپور اهواز در زمینه مقابله با گرد و غبار در چارچوب بسته پیشنهادی خبر داد و گفت: در این کنفرانس از متخصصان داخلی و بین المللی برای ارائه راهکارهای موثر دعوت می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد: دولت تدبیر و امید از حضور موثر نهادهای مدنی در این زمینه اسقبال می کند.

اوبه کاهش 50درصدی بارندگی ها در خوزستان هم اشاره کرد و گفت: راه حل اساسی، سازگاری با این مساله و مدیریت صحیح منابع آبی است و به عنوان دولت باید حق آبه رودخانه ها و طبیعت را رعایت کنیم و کشاورزان نیز با رعایت الگوهای مصرف دولت را یاری رسانند.

ابتکار در عین حال از رفع محدودیت سال های گذشته در ورودی تالاب هورالعظیم از طرف شرکت نفت در قالب بسته پیشنهادی خبر داد و افزود: ورود آب آغاز شده و هم اینک وارد تالاب می شود که اگر آب نداشته باشد خود منشاء گرد و خاک می تواند باشد.

ابتکار همچنین از تجهیز مراکز درمانی برای پاسخگویی سریع و بموقع و اتخاذ تدابیر ویژه برای جانبازان در شرایط بحرانی گرد و خاک خبر داد و گفت: سازمان هواشناسی هم لازم است با پیش بینی های دقیق اطلاع رسانی خوب و بموقعی داشته باشد.

او گفت: دولت توجه ویژه ای دارد و مساله گرد و خاک خوزستان در راس مسایل قرار دارد؛ نگاهمان باید علمی و واقع بینانه باشد و یکی از راه ها آگاهی یابی نسبت به حذف مساله است.

4646

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 400808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    18 20
    موفق باشيد
    • بی نام IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
      12 0
      شعار نده موفق بودن با شعار درست نمی شه .بسته هم همیشه یک بسته بوده برای ما .دیگه بسته کاری را حل نمی کنه همت وپشتکار وپول و وجدان .می خواهد ده سال دیگه هم این بسته نه پست میشه نه باز .همین جور بسته می مونه .
  • بی نام A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    40 22
    وقتی در کشور متخصصین زیادی در رشته عمران محیط زیست داریم چرا یک خانم با مدرک دکتری علوم آزمایشگاهی باید در این پست باشد؟
    • محمد IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
      8 0
      حالا مرتبط تر از رشته عمران محیط زیست نبود
    • بی نام IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
      7 0
      اگر به جریان تسخیر لانه جاسویس نگاه کنی می فهمی که چرا با این مدرم باید در این جیگاه باشه
    • بی نام A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
      1 3
      یه خانم ؟ چه ربطی به خانم و اقا بودن داره شما اگر مشکل با مدرک ایشون دارید میگفتید چرا یک نفر با این مدرک تاکید بر خانم بودن ایشون فقط نشان دهنده این است که مشکل شما در اصل با خانم بودن ایشان است و نه با مدرک وی
    • بی نام A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
      1 0
      نم موندم یکیم راست میگه بهش منفی میدن عجیبه واقعا
  • بی نام IR ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    39 1
    حتما باید وایسیم به اینجاها برسه کار که بسته پیشنهادی بدیم؟ مگه نمیدونستیم ریز گردها همیشه تو جنوب در کمین اند؟
  • گنجی پور A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    3 1
    هر چه به عمر خانم ابتکار اضافه میشه بیشتر سیاسی میشه . ایشان طی این دوره ریاست چند اشتباه فاحش داشتند 1 اعلام الودگی بنزین داخلی بدون هیچ مدرک معتبر 2واردات بیرویه بنزین خارجی با کیفیت بنزین داخلی 3 استفاده مادی به نفع هم حزبیها از واردات بنزین 4 عدم پیگیری ریزگردهای جنوبی 5 انتصاب اقای کهرم در پست فعلی 6 دیگه نمیدونم .دوستان اگه اطلاعاتی دارند بگن .
  • بی نام RO ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    5 0
    من شهروند اهواز هستم.امیدوارم همه حرفها به عمل تبدیل شوند نه خاک دوباره
  • بی نام IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    4 0
    دقیقا بسته چی بود؟؟؟ باز شد؟؟؟
  • sam IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۹
    1 0
    عناوین gرفتاریهای ایرانیان dر سال اینdه بیkاری خشkسالی تورم و gرانی تحریم های فلج kننdه dرgیر بوdن با قdرتهای جهانی kمبوd شdیdآب افزایش بیماریهای تنفسی رشdبالای سرتان و dیابت افزایش آمارتلاق kاهش ش dی dزاdو ولd