اطلاعیه مشترک وزارت بهداشت و موسسه استاندارد درباره استفاده از پالم در مواد لبنی

براساس اطلاعیه مشترک سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، عرضه محصولات لبنی غیر مجاز متوقف شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ با توجه به اهمیت موضوع کیفیت و ایمنی فرآورده های غذایی به ویژه لبنیات و نگرانی های مردم و پیگیری رسانه های جمعی در روزهای اخیر درباره مصرف روغن پالم در فرآورده های شیر و لبنیات، نتایج اقدامات دستگاه های مسئول طی اطلاعیه ای برای آگاهی عمومی اعلام شد:

در این اطلاعیه با بیان اینکه، در روزهای اخیر بازرسین و مامورین وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ،سازمان ملی استاندارد ،سازمان غذا و دارو از صدها واحد تولیدی شیر و لبنیات و همچنین از سطح بازار بازرسی و نمونه برداری های گسترده بعمل آورده اند، تاکید شده است: نتایج بررسی ها در این خصوص نشان دهنده ،بروز تخلف در تعدادی از واحدهای تولیدی فرآورده های لبنی پرچرب بوده است که با مدیریت و نظارت سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو، تولید و عرضه آنها به بازارممنوع شده است. کما اینکه در ایام قبل نیز هر دو سازمان با تخلفات انجام شده برخورد قانونی به عمل آورده اند و در کلیه مواردی که بروز تخلف در آزمایش های تکمیلی احراز شود، متخلفین به دستگاه های قضایی معرفی شده و پروانه های کاربرد علامت استاندارد و پروانه های بهداشتی تولید و ساخت فرآورده های مذکورباطل می شود.

بر اساس این اطلاعیه، با توجه به ضرورت ترویج و تلاش برای افزایش سرانه مصرف فرآورده های لبنی در کشور، خاطرنشان شده است که نظارت های وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف؛با شدت و جدیت ادامه خواهد داشت و از این تاریخ فرآورده هایی که با مجوز رسمی به بازار عرضه می شوند،مصرف آنها بلامانع می باشد و بدیهی است توصیه از جنبه تغذیه ای به مردم کماکان کاهش مصرف فرآورده های لبنی پرچرب می باشد.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: با توجه به اینکه در سالهای گذشته برای فرآوده های لبنی و فرآورده بستنی،استاندارد ملی ایران تدوین شده است که اجازه مصرف چربی گیاهی را می دهد،مقرر گردیده به منظور جلوگیری از هرگونه امکان سوء استفاده،استانداردهای مربوطه بازنگری شود به نحوی که نسبت به حذف چربی گیاهی و یا بهبود ترکیبات اسید چرب گیاهی اقدام گردد. در این خصوص سازمان غذا و دارو نسبت به بازنگری پروانه ساخت فرآرده های مذکور اقدام نموده است و نتایج فعالیت هر دو سازمان در این با هدف کاهش مصرف روغن پالم در محصولات غذایی حداکثر تا پایان شهریورماه 1393 به اطلاع عموم می رسد.

در پایان این اطلاعیه تصریح شده است: براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ،موضوع کاهش واردات روغن پالم به کشور و ارتقاء کیفیت روغن های وارداتی به کشور با جدیت پیگیری می شود. در سال جاری نیز سقف واردات روغن پالم حداکثر 30درصد کل واردات روغن در نظر گرفته شده است که با اجرای آن، سرانه مصرف روغن پالم کشور از 10 کیلوگرم به 7 کیلوگرم که معادل سرانه جهانی است، کاهش خواهد یافت وبه جای آن روغن های گیاهی مناسب وارد کشور خواهد شد. 

 

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 369482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    19 0
    چه خبره ؟
    • بی نام IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
      7 0
      يك تشكر ويژه از مسئوليني كه پيگير اين موضوع بودند و به فكر سلامتي مردم بودند
  • بی نام A1 ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    79 0
    آخرم نگفتن کدوم شرکت ببینید چقدر لابی پشتشون هست که وزیر هم جرات نمیکنه اسمشون رو بیاره
  • بی نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    42 0
    لطفا یک سری هم به کارخانجات شکلات سازی، کارخانجات تولید سسهای خوراکی مانند سس گوجه و سس مایونز، و دیگر کارخانجات تولید مواد خوراکی بزنید. متاسفانه در اغلب آنها مواد اولیه یا مواد افزودنی غیر مجاز و غالبا با پایه صنعتی استفاده میشود. به طور مثال لیستین یا شربت اینتورتر و غیره بایستی پایه خواراکی آن وارد و استفاده شود اما بدبختانه پایه صنعتی آن وارد شده و در اغلب شکلاتها و بیسکویئت ها استفاده میشود. کلا وضع تولیدات خوراکی ما خیلی اسف باره و یکی از دلایل اصلی انواع سرطان و بیماری ام اس و غیره همین محصولات غیر استاندارد است.
    • علی IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
      19 1
      نیاز نیست سر بزنند خودشون از همه چیز خبر دارن مثلا همین لبنیات پرچرب فکر میکنی مسوولین تاحالا نمیدونستن که دارن از چه روغنی استفاده میکردن. استفاده از این روغن از25 سال پیش تو ایران در حال انجام بوده حالا یکباره چیشده که روغن پالم غیر مجاز شده خدا میدونه
  • بی نام A1 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    21 0
    اگرهركسى سره جاى خودش كارشو درست انجام بده توچرخه روزمره زندگى نتيجه اش بخودش برمىگرده.مثل آنچه درژاپن اتفاق ميوفته.همه كارشونو درست واصولى انجام مىدن وهمه از رفاه به نسبت برابراستفاده مىكنن
  • بی نام A1 ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    28 0
    یک بدبختی خطا میکنه انی زود افتابه می اندازید گردنش . تو شهر می چرخونیدش گناه به این بزرگی اخر شهریور ..ما خودمون می دونیم چه خبره .
  • بی نام A1 ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    22 0
    من از وزارت بهداشت ممنونم. لطفا مصرف بیش از اندازه کودهای شیمیایی برای کشاورزی، و مواد نگهدارنده برای مواد غذایی آماده را هم پیگیری کنید.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    68 0
    اسامي كارخانجات متخلف را چرا اعلام نميكنيد؟
  • بی نام A1 ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    5 13
    ايكاش به جاي اين همه جار و جنجال، از اول اين بيانيه مشترك را صادر مي كرديد و مصرف اين روغن گياهي در لبنيات را محدود مي كرديد چون اينكارها مسائل بهداشتي و فني و استانداردي است و نياز به دخالت مردم ندارد.
  • مصرف کننده A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    16 10
    یک صلوات برای پیروزی بهداشت علیه آلودگی غذائی بلند بفرستیم عقل سالم در سلامتی بدن است .
  • بی نام IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۰
    10 1
    خوب بالاخره تا شهریور چکار کنیم شیر پرچرب بخوریم یا نه حداقل کارخانجات معتبر رو اعلام می کردین تا ازمحصولات اونا خریداری کنیم .
    • محمد A1 ۰۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
      3 2
      آقاجون٬ شیر پرچرب ضرر داره چه با پالم چه بی پالم. اصولا لبنیات کم چرب مصرف کنید.
  • محمد A1 ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
    2 1
    تواین مملکت بااینهمه مشکل تورم وگرانی کی کار خودش رادرست انجام میدهد که توقع از دیگران داریم.خودروسازانتولیدکنندگان موادغذایی و...بی شک همه فکر منفعت خودشان هستند تا سرپا بیاستند.ازکجا معلوم همین الان برخی از موادغذایی را که میخوریم یابعضی از وسایل راکه استفاده میکنیم که به ضررسلامتیمان است وخبرنداریم وبعدها رسانه ای خواهدشد.
  • بنده خدا IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
    0 0
    یعنی فقط در لبنیات از روغن گیاهی پالم استفاده شده ؟؟ آقا روی بسته های روغن مایع که نوشته شده روغن آفتابگردان رو بخونید نوشته مثلا 7 روغن آفتابگردان و مابقیش روغن کولزا و همین روغن عزیز و دوسداشتنی "پالم " هست خوب آیا مسولین بهداشت و استاندارد نباید یه سری اونجا هم بزنن ؟؟ واگر روغن پالم این همه که میگن بده پس چرا در صنایع روغن خوراکی استفاده میشه اونم این همه ؟؟؟؟؟؟