ایسنا نوشت:

خبر حضور خودروی خورشیدی «هاوین 2» دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در مسابقات جهانی خودروهای خورشیدی امریکا که اوایل تابستان برگزار می شود، بازتاب قابل توجهی در رسانه های غربی داشته است.

حضور خبرنگاران خبرگزاری آسوشیتد پرس در مرحله تست خودوری خورشیدی هاوین در بزرگراه قزوین - زنجان و انعکاس حضور تیم سازنده این خودروی خورشیدی در مسابقات جهانی امریکا در این خبرگزاری منجر به بازتاب این رویداد در روزنامه ها و وب‌سایتهای خبری مختلف جهان از جمله واشنگتن پست، elan، بخش خبری یاهو، دویچه وله آلمان و... شده است.

در بخشی از گزارش واشنگتن پست آمده است: اگرچه موتور و صفحات خورشیدی این خودرو از خارج وارد شده اما این تیم نوعی سیستم مسیریابی حداکثر را برای خودرو طراحی کرده است که با ایجاد اتصال بین اینونترها، شارژهای باتری و سایر دستگاه ها باعث بهینه تر شدن سلول های خورشیدی آن می شود.

به گفته فرخنده نظیری، 20 ساله، مسول بخش الکترونیک پروژه و تنها عضو خانم در این تیم تحقیقاتی از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، آنها قصد دارند جذب انرژی خورشیدی در این خودرو را بر اساس مسیری که طی خواهد کرد بهینه سازی کنند.

خودروی خورشیدی ایرانی


او گفت: ما در ابتدا مسیر مسابقه را شبیه سازی کرده و شرایط آب و هوا را مورد ارزیابی قرار می دهیم. سپس زوایای اشعه های خورشید در طول 8 روز مسابقه را محاسبه می کنیم.

این خوردو 220 کیلوگرمی (485 پوندی) دارای 4.5 متر (15 فوت) طول، 1.8 متر عرض و 1.1 متر ارتفاع است و به یک اتاقک راننده شبیه به کابین خلبان مجهز است. باتری های لیتیومی این خودرو با کمک پنل های سلول های خورشیدی به مساحت شش متر مربع می تواند خودرو را به مدت چهار ساعت با سرعت 90 تا 150 کیلومتر بر ساعت براند.

نسخه قبلی این خودور با نام «هاوین 1» در مسابقات خودروهای خورشیدی استرالیا مقام هفدهم را به دست آورد.

در ادامه گزارش واشنگتن پست به حامیان مالی ساخت این خودرو اشاره شده است: یک بانک ایرانی و یک تولید کننده باتری که حامیان مالی این تیم تحقیقاتی هستند 150 هزار دلار را به این پروژه اختصاص داده اند. انتظار می رود هزینه های حضور در این مسابقات و مسافرت تیم به امریکا بیش از این مبلغ باشد.

دکتر بیت الله اکبری، سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید به اعتقاد او این پروژه می تواند گامی در راستای اشاعه انرژی پاک در کشور ایران باشد. در ایران درصد بالایی از یارانه ها به سوخت های فسیلی اختصاص می یابد که متاسفانه باعث ترغیب عموم به استفاده از خوردهای بنزینی شده است.

در پایان این گزارش تصریح شده است: ماه گذشته، ایران با هدف نزدیک کردن قیمت انرژی به قیمت جهانی آن، بخشی از یارانه اختصاص یافته به انرژی را حذف کرد که در نتیجه آن قیمت بعضی از فرآورده ها تا دو برابر افزایش یافت. ایران تحت تحریم های بین المللی ناشی از برنامه هسته ای خود است.

یارانه اختصاص یافته به بنزین در گذشته باعث پایین نگه داشتن تصنعی قیمت این فرآورده شده بود و در نتیجه هزینه یک بطری آب معدنی نسبت به یک بطری بنزین ارزان تر بود. هدف از حذف این یارانه ها آزاد کردن درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانه برای مصرف در بخش تولید و پروژه های زیرساختی است.

به گفته مسعود مهاجر، کارشناس حمل و نقل با توجه به اینکه ایران در سال دارای 300 روز کاملا آفتابی است و ظرفیت طبیعی لازم برای شارژ کردن پنل های خورشیدی فراهم است سرمایه گذاری دولت در حوزه انرژی خورشیدی می تواند بسیار مفید باشد.

به گفته او با حذف یارانه سوخت و انرژی و با توجه به برخورداری همه مناطق ایران از نور مناسب خورشید، انرژی خورشیدی می تواند جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی باشد.

خودوری خورشیدی هاوین 1 در مسابقات جهانی استرالیا که دو سال پیش برگزار شد دربین 44 تیم دنیا به مقام هفدهم دست یافت.


23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 354870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    33 0
    چرا نظر كسي تو ايران بهش جلب نشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • یاشار A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    48 0
    بیا طرف از اون ور دنیا پا میشه واسه یه طرحی که احتمال میده واسه خودش وجامعه اش مفید باشه پا میشه میاد اونوقت سرمایه گذارای ایرانی دنبال طرح هایی مثله کباب پز برقی و ....امثال اینا هستند
    • محمد A1 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۵
      4 3
      بچه های دانشگاه ازاد مطمئنا با استعداد ترند /جالبه بدونین من کارمند دانشگاه دولتی هستم و در دانشگاه آزاد درس خوندم و مدرک گرفتم/دانشگاههای دولتی و بچه هایی که میان اونجا فقط استعداد حفظ کردن مطالب رو دارن و نه هیچ خلاقیتی و همین طور سیستم آموزشی دانشگاه های ما هم فقط همین رو میخاد و هیچ سرمایه گذاری ندارن/مثال کدوم دانشجوی عمران یا معماری و غیره قبل از پایان تحصیلات کار عملی انجام دادن /به غیر از رشته های پزشکی/ پس خودمون داریم استعدادهامون رو نابود میکنیم/ بالایی ها
  • بی نام IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    12 4
    مثلا خیلی پیشرفت کردیم ؟هنوز توانایی تولید ماشین داریم .تو عکس ماشین سمت راستی ساخت کره است و چپی ساخت آلمان
  • بی نام IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    33 1
    دست مریزاد دانشگاه آزاد باراجین... پرچم دانشگاه آزاد فقط دست قزوینی هاست حتی از بیشتر دانشگاه های دولتی و سراسری هم بهتر هستن....تبریک میگم به دکتر موسی خانی برای اهداف عالی که داشت و نتیجه های درخشانی که گرفت
  • کاشان US ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    12 0
    ما رکورد زدیم
  • بهزاد IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    24 1
    پرچم دانشگاهمون بالاست تبریک به دکتر موسی خانی.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    27 2
    ایول بچه های دانشگا آزاد بچهای دانشگاه امیر کبیر باد بگیرن این همه با سهمیه... آخرش هم بچه های دانشگاه آزاد شاهکار کاشتن
    • بی نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
      24 0
      دوست عزیز این اولین بار نیست که بچه های دانشگاه آزاد قزوین در صحنه علمی جهانی میشن تیم ام آر ال که هر ساله در مسابقات رباتیک جهانی برای کشورمون افتخار آفرینی میکنه مال این دانشگاه هست همینطور برای 2 سال پیاپی تیم ساخت خوردوی برقی و هیبربدی در مسابقات کشوری که در دانشگاه شریف برگذار شد بالاتر از همه دانشگاههای مطرح کشور قرار گرفت و اول شد و....
    • کامیاب A1 ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۲
      0 4
      دوست عزیز عایا میخواهید با این مقایسه ، امیرکبیر رو که یکی از دانشگاهای مطرحه زیر سوال ببرید؟
  • فرزین RO ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    18 0
    دمشون گرم
  • بی نام A1 ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    3 15
    شما به من همین 450 میلیون تومنو بدین ماشین که سهله هواپیما براتون طراحی میکنم . اصلا اینا رو ولش شما به من قول بدین اگه پروژه ای رو شروع کردم رو دستم نمیمونه .ده ها طرح و پروژه براتون میسازم .
    • بی نام IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
      10 1
      همین تو خوبی
  • بی نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    14 2
    ان شاء الله که همونجا پذیرفته میشنو همونجان میمونن
  • سعید IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    14 0
    تبریک میگم به این تیم دانشجویی. انشالله که یک روز شاهد کاربردی شدن این محصول در جاده های خودمون باشیم
  • بی نام IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    19 0
    کشور ما باید به سمت انرژی خورشیدی برود
  • بی نام A1 ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    11 0
    آفرین بر فرزندان ایران و دکتر موسی خوانی
  • saeed EU ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    16 1
    زنده باد qiau زنده باد موسی خانی زنده باد همه دانشجوهای باراجین.
  • بی نام A1 ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    4 1
    بسیار عالی شاید بهترین خبری بود که در ماه اخیر شنیدم. با صرف هزینه در فناوری های نوین و بومی سازی آنها بخصوص انرژی های پاک آینده ایران رو تضمین می شود. درود فروان
  • بی نام IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    41 1
    باریک الله بچه های دانشگاه آزاد
  • بی نام EU ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    8 0
    اگه قیمت پنل های خورشیدی ارزان تر شود، من به شخصه مصرف برق اتاقم، شامل دوتا لامپ کم مصرف پریز برق برای شارژ لپ تاپ و گوشی، از پنل های خورشیدی تغذیه می کنم ولی چون قیمت پنل ها بسیار بالاست و برای راه اندازی نیاز به هزینه زیادی است که از عهده خانواده ام خارج است البته باید دوام پنل ها رو هم در نظر بگیریم