خانه ملت نوشت:

رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس، با انتقاد از نبود نظارت بر فعالیت قلیان‌سرا‌ها، گفت: متاسفانه در کشور روزانه 20 میلیارد تومان برای درمان اعتیاد به دخانیات و عوارض آن هزینه می‌شود.
محمدحسین قربانی با انتقاد از شیوع اعتیاد در مدارس و بین دانش‌آموزان، گفت: با توجه به اهمیت قانون مبارزه با دخانیات و بحث نظارتی مجلس متاسفانه با همه راهکارهایی که وجود دارد امروزه شاهد افزایش مصرف مواد دخانی در مدارس و به ویژه بین دانش‌‌آموزان هستیم.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سالانه 65 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود، گفت:‌ از این میزان 25 میلیارد آن تولید داخل، 20 میلیارد نخ واردات قانونی و 20 میلیارد نخ از مسیر قاچاق تامین می شود.

او راه مبارزه با قاچاق سیگار را افزایش تعرفه‌ها خواند وگفت: افزایش تعرفه بر خرد فروشی یکی از راهکارهایی است که به کاهش قاچاق دخانیات منجر می‌شود، متاسفانه ما در بودجه 93 کل کشور نتوانستیم مالیات بر خرده فروشی را به لحاظ لابی گری‌هایی که در مجلس داشتند لحاظ کنیم.

قربانی گفت: همه کشورهای دنیا راه مبارزه با دخانیات را افزایش تعرفه‌ها می‌دانند حالا شاید در کشور ما شعار بدهند که افزایش تعرفه‌ها موجب افزایش قاچاق می شود ولی در سال 86 تجربه ثابت کرد افزایش تعرفه‌ها از 10 درصد به 20 درصد باعث کاهش قاچاق در کشور شد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه سالانه بیش از کل بودجه سلامت کشور فقط به علت مصرف سیگار در کشور هدر می‌رود، گفت: سالانه به علت مصرف دخانیات در کشور حدود 700 هزار نفر فوت می‌کنند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس نهم، با بیان اینکه بی‌توجهی به قاچاق دخانیات نادیده گرفتن سلامت جامعه به ویژه قشر جوان است، یادآور شد:‌ روزانه در کشور 20 میلیارد تومان صرف درمان کسانی می‌شود که اعتیاد به دخانیات دارند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره چگونگی برخورد با قلیان‌سرا‌ها، گفت: در رابطه با برخورد با قلیان‌سرا‌ها قوانین خوبی وجود دارد اما در اجرا ضعف‌هایی وجود دارد.

رئیس فراکسیون مبارزه با دخانیات مجلس، با تاکید بر اینکه طی سالهای اخیر سن مصرف قلیان در کشور از 14 سال به 10 سال پایین آمده است، گفت:‌ مطابق قانون جامع کنترل دخانیات باید با محدود کردن عرضه قلیان و مواد دخانی در اماکن عمومی و کاهش دسترسی، مصرف این ماده خطرناک کمتر می شد.


45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 354233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    13 0
    وقتی ارزان ترین و سهل الوصول ترین تفریح جوانان قلیان باشد، چرا همه گیر نشود؟ شما جای مبارزه با قلیان و برچیدن قهوه خانه ها، بلیط های فضاهای فرهنگی و ورزشی ارزان قیمت و با کیفیت مثل استخر، زمین فوتبال مجهز، سالن نمایش و سینما و... احداث کنید، سن کشیدن قلیان به همان 50، 60 سال باز می گردد. متاسفانه مسئولان محترم فقط ابراز نگرانی می کنند نه باید مدل ارائه کنید تا به جای قلیان، جوانان به آن سمت کشیده شوند.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    4 0
    اصلی ترین مشکل ما مشکل فرهنگیه، نه بودجه اس و نه برخورد و نظارت. وقتی قلیان کشیدن برای مردم ما ارزش تعریف شده چه طور انتظار داریم سن قلیان کشیدن پایین نیاد؟
  • عباس A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
    3 0
    حتما دوستان میدونند کسی که دخانیات مصرف میکنه با افزایش تعرفه هم میخره پس شاید توی این افزایش طعرفه سودی براش وجود داره؟؟؟ بهرحال چیزی که من میدونم اینه که بهتره تفریح باشه امکانت و درامد و کار باشه محل تجمع و دور همی باشه نه با قیمتای فضایی تا مردمی که هنوز قلیون نمیکشن نرن سمتش
  • علی A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
    2 0
    مسئولین به داد مردم نسیم شهر برسند پرشده با قهوه خانه بادرامدروزی 3میلیون تومان هیچ یک از این قهوه خانه ها مجوز قلیان ندارند