فارس نوشت:

وزیر نفت گفت: قراردادهای نقتی ما باید جذابتر از کشورهای همسایه باشد و در این رابطه میادین مشترک در اولویت قرار دارند. بیژن زنگنه در همایش بررسی قراردادهای نفتی، گفت: از 18 سال پیش مدل جدیدی برای قراردادهای نفتی موردتوجه قرار گرفته بود.
وی گفت: امروز شرایط صنعت نفت نسبت به دهه‌های قبل کاملا متفاوت است و تغییرات ضروری را شاهد بوده است. وزیر نفت خاطرنشان کرد: در پی این تغییرات ضروری مجبور به اصلاح قراردادهای نفتی هستیم تا بتوانیم همانند گذشته در مسیر توسعه قرار گیریم. زنگنه با اشاره به چند نکته، گفت: اولین نکته این است که در گذشته قیمت‌ نفت بین 15 تا 20 دلار بوده که هم‌اکنون به 100 دلار رسیده است، از این رو باید قراردادها به روز شوند. وزیر نفت با اشاره به نکته دیگری گفت: هم‌اکنون کشور عراق به دنبال بازگرداندن شرایط خود برای فروش نفت است، بنابراین باید قراردادهایی را طراحی کنیم که جذاب‌تر از کشورهای همسایه باشد.
زنگنه خاطرنشان کرد: مشکل ما در توسعه صنعت نفت فقط کمبود منابع مالی نیست و ما تنها به دنبال جذب سرمایه نیستیم، از این رو باید علاوه بر جذب منابع مالی به دنبال ورود تکنولوژی و فنآوری و مدیریت پیشرفته به داخل کشور باشیم.
زنگنه با اشاره به اینکه در ساختار جدید توجه به ضروریات یک امر کاملا بدیهی است، گفت: باید در شکل قراردادهای جدید به میادین مشترک و میادین داخلی توجه کنیم که البته اولویت با میادین مشترک است. وزیر نفت با اشاره به اینکه در مدل جدید قراردادها نباید شرایط برای همه میادین داخلی و حتی میادین مشترک یکسان باشد، گفت: ضمن برآوردن منافع ملی باید جذابیت‌هایی را نیز برای شرکت‌های خارجی که تمایل دارد به ایران بیایند ایجاد کنیم. وزیر نفت با اشاره به اینکه باید از حداکثر ظرفیت داخلی استفاده کرد، گفت: در واقع هیچ مدل قراردادی ممکن است ایده‌آل نباشد، اما باید به یک نقطه بهینه برسیم. وی در پایان خاطرنشان کرد: تحریم‌ها رفتنی است و در هر شرایطی ما وظیفه داریم برای صیانت از نفت از همه تلاش‌های داخلی و ملی استفاده کنیم.

وزیر نفت با تشریح شرط جدید گازی ایران به ترکیه برای کاهش تحریم گاز صادراتی، به تمامی پیمانکاران ضعیف صنعت نفت بار دیگر اولتیماتوم داد و اعلام کرد: بازگشت شل و توتال از نظر حقوقی تابع شرایط تحریم است.
بیژن زنگنه امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به توافق ایران و عراق برای آغاز صادرات گاز به این کشور از ابتدای سال 93، گفت: متناسب با قرارداد حجم صادرات گاز طبیعی به این کشور همسایه سال آینده به تدریج افزایش می یابد.
وزیر نفت همچنین از مذاکره با ترکیه به منظور افزایش حجم صادرات گاز طبیعی خبر داد و تصریح کرد: پیشنهاد ایران به ترکیه، افزایش تدریجی صادرات گاز بوده، اما ترک‌ها به دنبال کاهش قیمت گاز هستند.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه شرط ایران برای کاهش قیمت گاز به ترکیه افزایش هزینه صادرات است، اظهار داشت: اگر حجم صادرات گاز ترکیه از مقدار فعلی فراتر رود، امکان کمی کاهش قیمت گاز به این کشور همسایه وجود دارد.
این مقام مسئول همچنین با اولتیماتوم دوباره به تمامی پیمانکاران ضعیف صنعت نفت، بیان کرد: به تمامی پیمانکارانی که مطابق با قرارداد عملیات اجرایی پروژه ها را پیش نبرده اند، اخطار داده ایم و در صورتی که در زمان اخطار تغییری در روش کار پیمانکاران اعمال نشود، احتمال خلع‌ید آنها وجود دارد.
زنگنه در پایان در خصوص احتمال بازگشت شرکت‌های نفتی شل و توتال فرانسه به صنعت نفت توضیح داد: این شرکت‌ها از نظر حقوقی برای بازگشت صنعت نفت ایران تابع شرایط تحریم هستند
45231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 339925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =