کاهش بودجه دولت‌های جهان برای تحقیقات فضایی

دولت ها در سال گذشته میلادی بودجه کمتری به برنامه های فضایی اختصاص دادند. سرمایه گذاری کشورهای تازه وارد هم آن قدر نبود که کاهش بودجه آمریکا در این زمینه را جبران کند.

ایرنا نوشت:

دولت ها در سال گذشته میلادی بودجه کمتری به برنامه های فضایی اختصاص دادند. درهمین حال سرمایه گذاری کشورهایی که بتازگی به عرصه تحقیقات فضایی وارد شده اند، در سال 2013 آن قدر نبود که کاهش بودجه آمریکا در این زمینه را جبران کند.

در سال 2013، برای نخستین بار در دو دهه اخیر، بودجه دولت های جهان برای برنامه های تحقیقات فضایی کاهش یافت. از سوی دیگر، کشورهای جدیدی وارد عرصه اکتشافات فضایی شده اند.

یک و نیم میلیارد دلاراولین شاتل فضایی آمریکا در موزۀ نیوریوک احتمال همکاری آمریکا و چین در اکتشافات فضایی هند برای ماموریت مریخ آماده می شود .

گزارش مرکز مشاوره اروپا - یوروکانسالت - نشان می دهد که بودجه تحقیقات فضایی در جهان از 72.9 میلیارد دلار در سال 2012، به 72.1 در سال 2013 رسید.

این نخستین بار از سال 1995 است که در برنامه های تحقیقات فضایی در جهان شاهد کاهش بودجه فضایی هستیم.

ایالات متحده در پروژه های دفاعی و غیرنظامی فضایی اش 38.7 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد، که 8.8 میلیارد دلار کمتر از اوج سرمایه گذاری در برنامه های فضایی در سال 2009 بود. با این حال، این بودجه بیش از نیمی از کل بودجه ای بود که پارسال در کل دنیا صرف برنامه های فضایی شد.

در مقابل، روسیه در پنج سال گذشته به طور متوسط هر سال بیش از 30 در صد از بودجه اش را صرف تحقیقات فضایی کرده؛ و بعد از آمریکا تنها کشوری است که رقمی بالاتر از 10 میلیارد دلار در این راه هزینه می کند.

بنا به این گزارش، در رده های بعد، ژاپن، چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا و هند با سرمایه گذاری سالی بیش از یک میلیارد دلار قرار دارند.

انتظار می رود چین، که اکنون در رده هشتم جهانی است، در طی یک دهه آینده مبالغ قابل توجهی را صرف برنامه های فضایی کند. استیو بوشینگر، رئیس یوروکانسالت می گوید:

«زمینه فعلی در جهان برای برنامه های دولتی فضایی نشانه های مثبت زیادی از حضور کشورهایی دارد که تحقیقات فضایی شان را تازه آغاز کرده اند و تعداد کشورهایی که برنامه هایی برای افزایش قابلیت های فضایی شان دارند روز به روز بیشتر می شود.

پیش بینی می کنیم که در نیمه دوم دهه آینده، بسیاری از کشورهایی که اکنون برای تأمین بودجه شدیداً تحت فشارند، بودجه برنامه های تحقیقات دولتی را افزایش دهند.»

شاتل فضایی آمریکا سال 2011 آخرین سفر فضایی اش را انجام داد. فضانوردان آمریکایی از آن موقع با موشک های روسی به ایستگاه فضایی بین المللی سفر کرده اند.

چین سه فضانورد کشورش را در سال گذشته به فضا فرستاد تا به آزمایشگاهی در مدار زمین بپیوندند که به گفته پکن گامی در ساخت ایستگاه فضایی چین است.

گزارش ها نشان می دهد شمار کشورهایی که به طور جدی به اکتشافات فضایی تمایل نشان می دهند رو به افزایش است.

58 کشور جهان در سال گذشته 10 میلیارد دلار یا بیشتر در زمینه کاربردها و تکنولوژی های فضایی سرمایه گذاری کرده اند. این تعداد در سال 2011، به 53 کشور محدود می شد و در سال 2003 تنها 37کشور را دربرمی گرفت.

بنا به این گزارش همچنین 22 کشور طرح هایی برای سرمایه گذاری در اکتشافات فضایی دارند.

در این گزارش ادعا شده است:ˈ انگلیس، کانادا، برزیل، اسپانیا، کره جنوبی، بلژیک، قزاقستان، امارات ، آرژانتین، مکزیک، استرالیا، هلند، سوئیس، ترکیه، سوئد،رژیم صهیونیستی، نیجریه، ایران و نروژ هر یک بیش از 100 میلیون دلار صرف هزینه های تحقیقات فضایی کرده اند.ˈ

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 338719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =