ولی الله سیف،رییس کل بانک مرکزی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران اعلام کردکه نرخ دلار بازار آزاد در ماه‌های آینده کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین بخش هایی از گفته های رئیس کل بانک مرکزی در ادامه آمده است: 

* پیشنهاد افزایش مبلغ وام خرید و ساخت مسکن در نوبت بررسی شورای پول و اعتبار قرار دارد که در صورت تصویب می‌تواند رونق مناسبی در این بخش ایجاد کند.

* اصلاح نظام بانکی از طریق استفاده از نظرات کارشناسان امور فقهی به ویژه مرحوم آیت الله رضوانی صورت گرفت و قانون عملیات بانکی بدون ربا تنظیم و از ابتدای سال 63 در حال اجرا است که تاکید آن حذف ربا و انطباق فعالیت‌های بانکی با شرع مقدس است.

* شورای فقهی به عنوان یک نهاد مرجع در بانک مرکزی با هدف ترسیم نقشه راه برای حرکت از بانکداری  به سمت اهداف بانکداری اسلامی و بدون ربا وجود دارد و بانک مرکزی مشتاقانه انتقادات و راهکارهای آیات عظام و فقها را در این زمینه می پذیرد.

* الزام بانکها به تفکیک منابع قرض الحسنه از سایر منابع و ایجاد سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و پرداخت 125 هزار میلیارد ریال به 5 میلیون فقره تسهیلات ازدواج از دیگر اقدامات صورت گرفته در بانک مرکزی است. همچنین تامین اعتبار خودروهای فرسوده، بازسازی مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی، تامین منابع مسکن جانبازان، آزادگان و خانواده های شهدا؛ مسکن مهر ، استمهال بدهی ایجاد مسکن روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری نیز بخش دیگری از اقدامات بانک مرکزی است.

*کاستن از رفتارهای گروهی در بازارهای مالی برای کنترل شتاب تورم و حمایت گسترده از بازار ارز برای تامین ارز مورد نیاز اقتصاد به منظور مقابله با انگیزه های سودجویانه و اعتماد عمومی به ذخایر ارزی کافی متناسب با واردات بلند مدت از اولویت‌های بانک مرکزی است.

* تامین نیاز ارزی شرکت بازرگانی دولتی و شرکت پشتیبانی امور دام برای واردات کالاهای اساسی و تنظیم بازار در ماه پایانی سال انجام شده است. ذخیره احتیاطی اقلام مذکور هم اکنون در سطح اطمینان بخشی قرار دارد و نگرانی های اولیه دولت از این بابت مرتفع شده است.

* ایجاد شدن آرامش و ثبات نسبی نرخ‌ها در بازار ارز صورت گرفته است. بخش عمده فعالیت‌های سفته بازانه از بازار خارج شده و این موضوع بر تصمیم گیری مدیران اقتصادی و بررسی نتایج هزینه و فایده طرح های اقتصادی نیز تاثیر گذاشته و شواهدی از بازگشت مازاد نقدینگی اقتصاد به سمت تولید وجود دارد.

*شتاب تورم از خردادماه امسال که 45.1 درصد بود رو به افول است و این روند تداوم خواهد داشت به نحوی که درصد تغییرات تورم در پایان آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 29.6 درصد کاهش یافته است.

*نرخ تورم در ماه‌های آینده در مسیر کاهش قرار دارد و امید است فشارهای تورمی بر اقشار ضعیف کم رنگ تر شود. از شتاب قیمت شاخص بهای اقلام خوراکی و آشامیدنی از آبان ماه به نحو محسوسی کاسته شد.

*بررسی نرخ غیر رسمی دلار نشان از کاهش تدریجی و منطقی آن دارد که این روند در ماه‌های آینده نیز تداوم خواهد یافت.

طرح‌های پیشنهادی بانک مسکن برای افزایش سقف وام ساخت و خرید مسکن  در نوبت بررسی شورای پول و اعتبار قرار دارد که در صورت تصویب می تواند رونق مناسبی در بخش خرید و ساخت و ساز مسکن ایجاد کند.

*بانک مرکزی سعی می کند به واحدهای تولیدی در پرداخت مطالبات کمک کند. از سیاست‌های پولی بانک مرکزی در ماه‌های اخیر مهار فشارهای تورمی بود اما از حمایت تولید نیز غافل نشدیم و جلساتی با وزارت صنعت و معاون اول رئیس جمهور برای افزایش توان اعطای تسهیلات بانکها به بخش تولید داشتیم.

3939

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 330545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    8 0
    با این توضیحات که من به این نتیجه رسیدم شرایط اقتصادی ما بمراتب بهتر از آلمان است!
  • رضا IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    8 1
    سیف جان , جون هر کی دوست درباره دلار حرف نزن
  • بی نام A1 ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    3 0
    تکلیف پولهایی که بانک ها تا الان به ناحق به جیب زده اند چه میشود۰ باید گذشته را هم درست کرد
  • بنده خدا IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    7 0
    هرچی تو ایران یا یه حرف سریع میره بالا ولی پایین اومدنش کار حضرت فیله
  • بی نام A1 ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    2 1
    افزایش قیمت دلار در کوتاه مدت به سود تولیدکننده و صادرکننده است و به زیان مصرف کننده، البته به شرط اینکه سایر عوامل مانند تحریم و بی ثباتی بازار و نوسان شدید در کار نباشد. همچنین کاهش قیمت دلار اگرچه به سود مصرف کننده و قشر ضعیف است ولی همزمان به زیان تولید است و در دراز مدت میتواند باعث کاهش شغلها و درنتیجه کاهش دستمزدها باشد و به زیان کل جامعه است. بنابراین لازم است برای قیمت دلار با توجه به اثرهای کوتاه مدت و دراز مدت نرخ معقولی درنظر گرفته شود، البته آن هم بامدیریت درست نه قیمت دستوری.
  • حمید صحرایی IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    3 1
    لابد از نظر اقای سیف همه چیز خوب است و انهایی که انتقاد میکنند غرب زده هستند و مغرض. اقای سیف از امار ارایه شده توسط شما کسی حتی خودتان سر در نمیاورید. ما که در کوچه و بازار هیچ نشانه ایی از کم شدن قیمت نمیبینیم . لابد بازار شب عید و فعالیت کسبه از اکنون برای اسفند ماه ،قسمتی از سیاست های پولی شماست؟
  • امیر سرخ دل IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    6 0
    چه عجب یکبار هم به نفع مردم صحبت شد ولی باید صبر کرد و دید فاصله حرف تا عمل زیاده
  • بی نام EU ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    16 1
    خدايا واقعيت داره يا دارم خواب ميبينم صبر كنم ببينم خود سيفه..!!!!!!!!
  • مهران . ت A1 ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    1 0
    امیدوارم این بار سخنان سیف به نفع مردم تمام شود
  • بی نام IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    3 0
    شما میگی بانکداری بدون ربا! ما هم میگیم بدون رباست...
  • بی نام IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    1 0
    دورد
  • بی نام A1 ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    3 0
    ماههای اینده؟ شما با سخنان نسنجیده خود موجب بالا ماندن نرخ دلار شده ای. این حرف هم همان حرف قبلی شماست اما به بیان دیگر. این حرف شما یعنی نمی گذارم دلار امسال پایین بیاد.مردم بیخود منتظر نباشند.غیر از این است؟؟
  • بی نام A1 ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    2 1
    بزک نمیربهارمیآد......شیخ حسن باقفل اوباما میاد.
  • بی نام A1 ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    3 0
    خنده ها که مثل آقای کفاشیانه، خدا به خیر کنه :-)
  • صرافی A1 ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    0 0
    اگر ایشان سیاست آقای بهمنی را ادامه دهد/ منطور این است دلار در ماه های آینده به سرعت بالا می رود
  • بی نام IR ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
    4 0
    در نظام بانكداري بدون رباي اسلامي در ايران وام با بهره 23 درصد سود است و در كشور امريكا با بهره 3 درصد ربا محسوب مي شود
  • بی نام A1 ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
    4 0
    وقتی قیمت دلار از 1000 تومان به 3000 تومان رسید بطور اتوماتیک برروی تمام اجناس وارداتی تعرفه 300 درصدی وارد شد. حالا افزایش تعرفه تو این شرایط دیگه چه صیغه ایه؟ پس تعرفه برای خودرو با احتساب افرایش قیمت دلار از 340 درصد به بالا قرارگرفته. به قول برخی از آقایون افزایش 300 در صدی قیمت دلار بخاطر حمایت از تولیدکننده داخلی بود. حالا افزایش تعرفه هم بخاطر حمایت از تولید کننده داخلیه یا حمایت از عده ای سودجو که حق انتخاب رو از مردم سلب کرده اند تا منافع بیشتری ببرند؟