پودر انعقادی ایرانی برای بهبود فوری زخم‌ها

با توجه به میزان بالای مرگ و میر مصدومان در پی خونریزی، گروهی از محققان دانشگاه علوم‌ پزشکی زنجان موفق به طراحی و تولید پودر انعقاد خون شدند.

ایسنا نوشت:

گروهی از محققان دانشگاه علوم‌ پزشکی زنجان موفق به طراحی و تولید پودر انعقاد خون شدند.

با توجه به میزان بالای مرگ و میر مصدومان در پی خونریزی، شاهرخ عطاریان، فوق‌تخصص جراحی پلاستیک با همراهی امین سروری و محمد سیدی موفق به تولید و ساخت پودر انعقادی شده‌اند.

عطاریان در رابطه با این طرح، گفت: بسیاری از زخم‌ها هستند که ترمیم آن‌ها بیش از دو یا سه هفته طول می‌کشد که در نهایت مجبور به تراش پوستی از بدن بیمار هستیم. در صورت استفاده از این پودر بر روی زخم، خونریزی زودتر بند می‌آید و فرآیند انعقاد خون شکل می‌گیرد و روند بهبود زخم، تسریع می‌شود.

وی، انتظار خود و همکارانش را از وزارت بهداشت و صنایع دفاع، حمایت از تولید انبوه این محصول بیان کرد.

بر اساس این گزارش، هموستاز یا خون ایستی یکی از اصلی‌ترین سیستم‌های حیاتی بدن انسان است که تعادلی بر مبنای انعقاد خون و سیلان جریان پلاسما محسوب می‌شود.

در تمامی ضایعات جراحی، تروماها و آسیب‌های بافت نرم و سخت، احتمال خونریزی شدید و ایجاد شوک برای بیماران وجود دارد. توان انعقاد خون عامل اصلی برای نجات این بیماران است، بنابراین ایجاد ماده دارویی خاص که به ‌صورت موضعی اثر کرده و تأثیر سیستمیک نداشته باشد به پزشکان و بیماران در حل بحران خونریزی کمک خواهد کرد.

همچنین با استفاده از فناوری نانو، ماده دارویی کائولین و نیز تعبیه آن در ماتریکس کلاژن و نیز پانسمان‌های سلولز حاوی نانونقره این محققان موفق به ساخت سری پانسمان «لخته سریع» شده‌اند که با افزایش 15 برابری توان انعقاد خون و کاهش زمان این پروسه به 1.7 درصد زمان معمول همراه بوده است. از طرفی، امکان طراحی این نانو ماده دارویی به صورت پودر گرانولر و اسپری نیز به طور کامل وجود دارد.

این پودر در تحکیم ثبات انعقاد در پلاسمای غنی از پلاکت فرآوری شده جهت بستر رویش سلول‌های فیبروبلاست و اپیدرمان از منشاء سلول‌ بنیادی منجر به ایجاد نسل جدیدی از جایگزین‌های پوست در قالب پوست مصنوعی جهت ترمیم زخم‌های سوختگی و کمبود بافت پوست در بیماران سرطانی شده که اولین نوع منحصر به فرد این پوست از نسل چهارم «Skin alteration» (تغییر پوست) است.

 5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 325841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
    20 5
    به نظرتون واقعیه یا مثل دستاوردهای عظیم قبلی ... ؟!!!
    • سید سجاد A1 ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
      14 1
      منبعش اون خبرگزاری معروف نیست لابد درسته!!
  • بی نام A1 ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
    15 4
    آی من قربون این دانشمندا برم که خودشون اختراع می کنن خودشون تایید می کنن خودشون قربون همدیگه میرن و دست آخر هم خودشون مصرف می کنن تو بازارم نیست فقط یکی دوتا تولید می کنن برا روز مباداشون
  • بی نام IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
    6 0
    اینجور پودر هایی وجود داره به نام کوییک لوت (cuikclot)مثلا در فیلم تیرانداز محصول سال 2007 بازیگر فیلم ازش جهت جلوگیری از خونریزی استفاده میکنه