روزنامه مردم سالاری نوشت:

اين روزها در حالي که هيلاري کلينتون وزير امور خارجه آمريکا اعلام کرده که دولت آن کشور آماده گفتگوي دو جانبه با ايران است،يادآوري يک داستان تاريخي در اين رابطه بد نيست که اتفاقا دو سال پيش در همين روزها رخ داد. آذر 1389 درهفتمين نشست امنيتي گفت‌وگوي منامه در بحرين، هيلا ري کلينتون و منوچهر متکي وزراي امور خارجه آمريکا و ايران پشت يک ميز نشستند و فقط چند صندلي با هم فاصله داشتند.
به نوشته رسانه‌هاي 14 آذر 1389،گفت وگوي کوتاه کلينتون و متکي در رسانه‌ها بازتاب گسترده‌اي داشت هرچند که در اين زمينه خبرهاي ضدونقيضي هم منتشر شد. وزير خارجه آمريکا گفت که تلاش کرده است با همتاي ايراني خود صحبت کند اما وي از اين کار سرباز زده است. به گزارش رويترز، کلينتون که در بازگشت از بحرين، در هواپيما با خبرنگاران صحبت مي کرد با اشاره به اين که تلاش کرده است با «منوچهر متکي»، وزير خارجه ايران صحبت کند، گفت که چند صندلي با هم فاصله داشتيم. ايشان مشغول دست دادن با ديگران بود، من با گفتن «سلام، آقاي وزير» تلاش کردم با وي صحبت کنم. ايشان مرا ديد، ايستاد، و از من روي برگرداند. اما وزير امور خارجه ايران در خصوص اخبار مطرح شده مبني بر احوالپرسي وزراي خارجه ايران و آمريکا در اجلاس منامه، گفت: خانم کلينتون در زمان احوالپرسي من با پادشاه اردن ابتدا به من سلام کرد و من نيز بر اساس سنت اسلامي جواب سلام ايشان را دادم.البته اين نخستين بارنيست که مقامات ايران و آمريکا برسر يک ميز مي نشينند.اما اين ديدار کوتاه نيز مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت.
خبرگزاري ايسنا در آن روز گزارش داد که هنگام سخنراني کلينتون، متکي نيز در جمع مخاطبان حضور داشت اما تمايل اندکي به سخنراني وي نشان داد و از نگاه کردن به سکوي سخنراني خودداري کرد. در آن روز،متکي در پاسخ به خبرنگاري که لحن کلينتون در اجلاس منامه را آشتي جويانه توصيف کرد و از وزير خارجه پرسيد شما چگونه اين لحن را توجيه مي کنيد؟ پاسخ داد: بيان اين کلام که حق جمهوري اسلامي ايران در برخورداري از فناوري هسته اي از سوي کساني که مي گفتند ايران نبايد به سوي انرژي هسته اي پيش برود يک گام به پيش است، البته اين اذعان، اذعان به مقرراتNPT است اما بايد اين رويکرد گفتاري به رويکرد عملي تبديل شود. ما اذعان به اين حق را در آسمان‌ها نمي خواهيم بلکه در زمين مي خواهيم. اما هيلاري کلينتون اعلام کرد که آمريکا به دنبال تعامل سازنده درباره برنامه هسته اي ايران است.
پيش از آن خبرگزاري آلمان از منامه گزارش داده بود: کلينتون در بخشي از اين سخنراني خطاب به هيات ايراني گفت: ما اميدواريم که در نتيجه اين نشست، که با حسن نيت در آن وارد مي شويم، شاهد تعامل سازنده در رابطه با برنامه هسته اي شما باشيم. نزديک به دو سال قبل رييس جمهور اوباما يک پيشنهاد صادقانه گفت وگو را به دولت شما داد، ما همچنان به آن پيشنهاد متعهديم.
کلينتون ضمن تاکيد بر احترام به استقلال، حاکميت و تاريخ ايران گفت که جامعه بين المللي به تضمين‌هاي ايران درباره ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي اش در راستاي تعهدات ايران تحت پيمان منع اشاعه هسته‌اي نياز دارد.
وزير امور خارجه آمريکا درباره گزارش اخير آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره ايران نيز مدعي شد: متاسفانه، تازه‌ترين گزارش آژانس يک بار ديگر اين موضوع را منعکس کرد که ايران تاکنون مسيري متفاوت را برگزيده است.
او افزود: ما مي دانيم که ايران سرزمين تمدن‌هاي بزرگ بشري است و ملت ايران وارث آن سنت با پتانسيل بالايي براي ايفاي نقش در جهاني است که ما با هم مي‌سازيم و جهان نيز به نوبه خود از مشارکت کامل ملت ايران در حيات سياسي، اجتماعي و اقتصادي منطقه نفع خواهد برد.
/2929
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 261268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    دو سال پيش موضع ايران خيلي بالاتر بود و مي توانستيم خيلي امتياز بگيريم اما اكنون...... البته اگر اكنون تعامل نداشته باشيم وضع بدتر نيز مي شود و دوسال بعد خودمان بايد امتياز هم بدهيما
  • بدون نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    واقعا منافع چه کسانی در عدم برقراری گفتگو و رابطه با آمریکا تأمین میشه که اینقدر ازش وحشت دارن و آسمون و ریسمون به هم میبافن که اینا صادق نیستن و باید عملی رفتار کنن و ...؟!!
  • قلي IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
    15 76
    دوست عزيز خوي استكباري آمريكا و ساير كشورهاي غربي از بين نميرود بلكه روشهاي آنها تغيير ميكند آنها از چپاول كشورهاي مانند ايران در گذشته و ساير كشورها(بخصوص شيخ نشينهاي حاشيه خليج هميشه فارس) با ترفندهاي نو مانند جلوه دادن به خطر افتادن امنيت آنها و فروش تسليحات نظامي با قرار دادهاي هنگفت اوضاع ورشكسته اقتصادي خود را نجات دهند.با توجه به اين موضوع فقط در صورت عذر خواهي بابت خصومتهاي گذشته و برگردان دارائيهاي بلوكه شده ملت ايران توسط آمريكا و بر گشتن به ينگيه دنيا نيز نميتوان با استكبار مذاكره كرد. مرگ بر آمريكا
    • رفیق قلی IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۳
      25 3
      شما عملا اذعان می کنید که اگر با کشوری رابطه داشته باشید که به زعم جنابعالی قصد استعمار شما را دارد، شما توانایی مقابله در عین داشتن رابطه را ندارید، پس مذاکره نکنیم راحــــــــــت ؟؟؟ این همه کشـور دردنیا که با آمریکا و کشورهای غربی رابطه منطقی دارند در حال چپاول شدند؟؟؟