فارس نوشت:

 وال استریت ژورنال متن مصاحبه خود با شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد و دارایی ایران را منتشر کرده است که حسینی در آن تحریم اقتصادی غرب علیه ایران را به کوبیدن مشت به دیوار تشبیه کرده و پیش بینی کرده است رشد اقتصادی ایران امسال به 6 درصد برسد.

تاثیر افزایش تحریم های اقتصادی بر ایران چه بوده است؟

حسینی: تحریم ها مزاحمت های زیادی برای ما ایجاد کرده اند، اما ما بر این چالش ها و مشکلات غلبه کرده ایم و تلاش نموده ایم تا کاستی ها را جبران کنیم. ظرفیت اقتصادی جمهوری اسلامی بسیار بالاست. نیم نگاهی به تاریخ مردم ایران نشان می دهد که وقتی آنها با فشاری خارجی مواجه شده اند، کاملا  با یکدیگر متحد شده، و همگی در یک صف واحد ایستاده اند.

قطع همکاری شبکه مالی بین المللی سوئیفت، چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

حسینی: ما تمام اینها را پیش بینی کرده بودیم و در حقیقت، ما کاملا از تمام ابزارهایی که آنها قصد داشتند علیه ما استفاده کنند، اطلاع داشتیم... سوئیفت یکی از ابزارهای مبادله اقتصادی بود که به ابزاری سیاسی تبدیل شده است. با کمی تلاش بیشتر، جایگزین هایی برای سوئیفت، مورد استفاده قرار گرفته است.

پیامدهای تحریم نفتی اتحادیه اروپا چه خواهد بود؟

حسینی: اگر آنها اعلام کنند که تحریم های شدیدتری علیه صنعت نفت ایران به اجرا خواهند گذاشت، اولین کسانی که اعتراض خواهند کرد، مردم آمریکا و کشورهای حوزه یورو هستند، زیرا آنها مجبور خواهند بود در بودجه های  خود که قبلا به حد کافی کاهش یافته، دنبال چند سنت دیگر برای خرید هر گالن بنزین بگردند. من معتقدم هر چه آنها فشار تحریم ها را افزایش دهند، این مانند زدن یک مشت قوی تر بر یک دیوار خواهد بود. ممکن است شما به ساختار این بنا صدمه بزنید، اما به احتمال زیاد این مشت به خودتان لطمه می زند.

وضعیت کلی اقتصاد ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

حسینی: در نتیجه تلاش هایی که انجام شده بخشی از صادرات نفت ما کاهش یافته است. درآمدهای نفتی ما  نیز کمتر شده است. و همانطور که قبلا اشاره کردم، صادرات غیر نفتی ما نیز افزایش یافته است. ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ جهان است. اقتصاد ایران اقتصاد قدرتمندی است و چهارچوب خاص خودش را دارد و از نقاط قوت بسیاری برخوردار است.

ارزیابی شما از رشد اقتصادی ایران به چه میزان است؟

حسینی: به طور قطع، نرخ رشد ما متفاوت خواهد بود و قطعا بیش از میزانی خواهد بود که صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است.روی هم رفته، ما اعتقاد داریم که به خواست خدا برای امسال نیز مجددا شاهد نرخ رشد 6 درصدی خواهیم بود، اگر نرخ رشد بالاتر از این نباشد. چرا؟ ما شاهد سرمایه گذاری قابل توجهی در بخش های مختلف بوده ایم که در حقیقت در طی سال جاری، شاهد تولید خواهند بود.

آیا تحریم ها ایران را ناگزیر از یافتن شرکای تجاری بین المللی جدید ساخته اند؟

حسینی: یکی از نتایج تحریم ها به وجود آمدن شرکای تجاری بسیار مختلف است. این وضعیت به زیان غرب خواهد بود و به سود شرق و تجار و فعالان اقتصادی کشورهای شرقی.

آیا ایران شاهد ظهور یک نظام تجاری جهانی جدید است؟

حسینی: ما تنها درباره ایران حرف نمی زنیم که اعتماد خود را به دلار و یورو از دست داده است. من معتقدم اعتماد آمریکایی نیز، مانند اروپایی ها به واحد پولی شان کاهش یافته است.

آیا تحریم های بین المللی ایران را به تسریع در انجام اصلاحات اقتصادی واداشته است؟

حسینی: به نظر من، تحریم ها سرعت آنچه را که در این روند اصلاحی باید انجام شود، افزایش می دهد. همه می خواهند طرح را اجرا کنند، اما در موارد اضطراری چه بخواهید و چه نخواهید باید آن را اجرا کنید.

آیا اصلاح قیمت ها در ایران باعث آسیب دیدن مردم و افزایش تورم شده است؟

حسینی: ما با اراده خودمان و عمدا، قیمت بنزین را چهار برابر کردیم و بهای گاز را ده برابر افزایش دادیم و بهای غلات را ده برابر کردیم. البته که این مسئله بر تورم تاثیر گذار خواهد بود. اما این انرژی، این فشار قیمتی، برای اصلاحات اقتصادی ضروری بود. اما مردم باید زندگی خود را ادامه می دادند  و ادامه نیز می دهند.

آیا ایران به دنبال سلاح هسته ای است؟

حسینی: ما کشوری مذهبی هستیم و در حقیقت تمام قوانین ما باید بر اساس اصول مذهبی باشد. در چهارچوب دینی ما، سلاح های کشتار جمعی، از جمله سلاح هسته ای اکیدا ممنوع است.

چرا انرژی هسته ای تا این حد برای جمهوری اسلامی اهمیت دارد؟

حسینی: اقتصاد نسل های آینده به آگاهی علمی نیاز دارد. بنابراین، امروز بر دوش کشیدن این بار سنگین و تحمل این سختی ها، بسیار بهتر از ندادن دانشی است که نسل آینده نیاز دارد.

/

 

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 215247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۲
    1 0
    ما با اراده خودمان و عمدا، قیمت بنزین را چهار برابر کردیم و بهای گاز را ده برابر افزایش دادیم و بهای غلات را ده برابر کردیم. اما مردم باید زندگی خود را ادامه می دادند و ادامه نیز می دهند!!!!!!!!!!.