بخش‌هایی از گفت‌وگوی ایسنا با حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا آقامیری درباره فیس‌بوک، شبکه‌های اجتماعی، فیلترینگ و شبکه ملی اطلاعات را بخوانید:

  • با توجه به اینکه تکنولوژی هم می‌تواند آثار تخریبی داشته باشد و هم سازنده، می‌توان به نسبی و اعتباری بودن موضوعیت آن پی برد به نحوی که اگر ابزار نوین راهی برای توسعه علم و فرهنگ باشد، می‌توان بسته به استفاده و کارکرد آن که اگر در جهت مثبت و یا منفی باشد، آثار متفاوتی را برای آن متصور شد.به عنوان مثال از یک میکروفن هم می‌توان استفاده‌های مثبت داشت و هم منفی که در راستای کارکرد مثبت، توسعه فرهنگ از طریق تدریس و پرورش نفوس انسانی صورت می‌گیرد و از بعد منفی می‌توان به تخریب شخصیت یک رقیب انتخاباتی اشاره کرد و یا با آن ابزار به توسعه و بسط افکار انحرافی پرداخت. در کل، بحث رسانه به همین شکل است؛ وقتی رسانه با قالب‌های جدید به میدان می‌آید، کماکان می‌تواند زمینه را برای استفاده‌های منفی و مثبت باز بگذارد.
  • در اینترنت چند موضوع مطرح است؛ یکی پهنای باند و حضور در این شاهراه ارتباطی که عمدتاً بحثی سخت‌افزاری است و دیگری این که با توسعه این بستر، هر کاربری می‌تواند در این شاهراه حضور داشته باشد، حال یا حضوری پررنگ و فعال و یا حضوری کاملا تاثیرپذیر و منفعلانه.
  • قائم مقام موسسه فرهنگی تبیان درباره این که برخی شبکه‌های اجتماعی، شعار آزادی بیان را دارند گفت: چارچوب در شبکه‌های اجتماعی چه خارجی و چه داخلی به صورت جدی مطرح است و برخی هم که می‌گویند ما چارچوبی نداریم، جلوی انتشار برخی مطالب را در بسیاری از موارد می‌گیرند؛ حال ممکن است کاربر بتواند در این راستا به هر که و هرچه بخواهد، توهین کند، یا هر که را که بخواهد تخریب و به همه اشخاص و چهره‌های ملی و حتی به مراتب بالاتر نیز افترا بسته و توهین کند بدون این که کوچک‌ترین مشکلی داشته باشد اما اگر کمی پایش را از خطوط قرمزی که آنان دارند، فراتر نهد، جلوی فعالیتش را می‌گیرند. به طور مثال؛ هر فعالیتی که طرح هولوکاست را در برخی شبکه‌های خارجی، مطرح کند، محکوم به از دست دادن امکان فعالیت در آن شبکه اجتماعی است.
  •  غرض از ایجاد شبکه‌های اجتماعی، محور قرار دادن کاربر در سایت‌های اینترنتی است، حال بماند که در ظاهر کاربران معمولی، تولیدکنندگان اطلاعات هستند اما در پشت قضیه جهت‌دهی در انتشار اطلاعات وجود دارد.‌جهت‌دهی، این گونه است که به‌عنوان مثال اگر در موتور جست‌وجویی، عبارت تاریخچه "شیطان‌پرستی" جست‌وجو شود، مرحله بعدی که عبارت "شیطان" وارد مرورگر و کادر جست‌وجوی همان موتور جستجو شود، براساس الگوریتم‌های در نظر گرفته شده، اصول و تاریخچه شیطان‌پرستی به صورت ریز و با جزییات حتی براساس مناطق و آداب و رسوم هر ملتی لیست می‌شود و این همان جهت دهی و اغوای کاربران است که با لطافتی خاص و روشی نامحسوس رخ می‌دهد. این شیوه جست‌وجو و آرایش لیست به همین گونه در شبکه‌های اجتماعی نیز وجود دارد و به این ترتیب ناخودآگاه کاربر را به سمت آیین و طرز تفکرهای خاص سوق می‌دهد، حال ممکن است که کاربر هدفش از جست‌وجوی چنین عبارتی، دیدگاه قرآن نسبت به شیطان‌پرستی بوده است، نه حضور در جمع شیطانی آنان.
     
  • در پشت شبکه‌های اجتماعی خارجی، نظام‌های قدرتمندی حضور دارند و عمده دلیلی که باعث این شد، جلوی فعالیت اینگونه شبکه‌ها در ایران گرفته شود این بود که دیر به فکر افتادیم؛ ‌البته در حال حاضر هم شبکه‌هایی در داخل همچون چارباغ، کلوب، پارسی بلاگ و پرشین بلاگ،حضور دارند که همین فعالیت‌ها را با نظارت بهتر و بیش‌تر انجام می‌دهند که توصیه ما حضور کاربران ایرانی در این شبکه‌هاست.
  • تهدید دیگر شبکه‌های اجتماعی، بر هم زدن بنیان خانواده‌هاست؛ چراکه هر شبکه‌ای، براساس ساختار، منشور خاص و اصطلاحات رایج خود را دارد و موجب می‌شود که وابستگی به آن قالب برای کاربران به وجود آید و اصطلاحات رایج آن نیز روز به روز گسترش یابد و موجب شود که تفریح کاربران با دوستان اینترنتی باشد و ارتباطات فیزیکی و دوستانه و محفل‌های صمیمانه، تبدیل به ارتباطات مجازی با دیالوگ خاص خود شود.اختلال در نظام اجتماعی ملی، نیز یکی دیگر از مشخصات شبکه‌های اجتماعی بیگانه است و دلیل عمده بسته بودن برخی از آن‌ها در ایران همین است، چراکه اشاعه‌دهنده تصاویر مبتذل هستند، مقدسات و نظام اجتماعی ملی را مسخره می‌کنند و فرهنگ و زن و مرد ایرانی را به سخره می‌گیرند.
     
  • وظیفه ما این است که مردم را از معرض تهدیدات خارج کنیم و به همین دلیل نمی‌توانیم شبکه را برای دسترسی عموم باز بگذاریم چراکه اگر دسترسی برای همگان آزاد باشد، به همان مثال عدم هضم مطالب توسط برخی می‌رسیم اما در عین حال باید برای فعالیت افراد فرهیخته چاره‌ای اندیشید.گاهی اوقات مجبوریم برای برخورد با برخی مسائل، رویکرد حذفی داشته باشیم و این کار ضرورت دارد چراکه صلاح عموم در آن است و مصلحت کشور نیز در آن نهفته است که البته این عمل در مقابل برخی شبکه‌ها که با هدف تخریب و ضربه زدن به میدان می‌آیند اتخاذ می‌شود.مقدمه ضروری فرهنگ‌سازی، برخوردهای حذفی است به عنوان مثال اگر مردم در حال حاضر کمربند ایمنی خود را در وسایل نقلیه می‌بندند و یا از چراغ قرمز عبور نمی‌کنند به خاطر این است که جریمه‌ها بالا رفت و هنجارها جدی‌تر گرفته شد و اکنون به فرهنگ تبدیل شده است.
     
  • شبکه ملی اطلاعات به هیچ عنوان مفهوم فیلترینگ ندارد چراکه مقوله‌ای جداست و باید دانست فیلترینگ و پایش تنها برروی فضای اینترنتی عملیات می‌کند و شبکه‌ای که از آن به‌عنوان شبکه ملی اطلاعات یاد می‌شود، نیازی به نظارت ندارد. اینترنت در حال حاضر اختلالات و مخاطرات خاص خود را دارد چراکه هر از گاهی چند، شاهدیم که مثلاً کابل‌های انتقال اطلاعات قطع می‌شود و یا اتفاق دیگری برای اینترنت کشور رخ می‌دهد! اما با ایجاد شبکه ملی اطلاعات در کنار این شبکه بزرگ، دیگر چنین اختلالاتی را شاهد نخواهیم بود. علاوه بر این که باید دانست برخی سرویس‌های فعال و موجود برروی اینترنت هم‌چنان برروی شبکه ملی اطلاعات قرار خواهد داشت مثل موتورهای جست‌وجویی که با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات الگوریتم‌های خاصی به آن داده می‌شود که تنها در حیطه‌های مشخص و چارچوب‌های معینی قابلیت ارائه خدمات را دارند. با طراحی کش سرورهایی برروی خروجی اینترنت، امکان اتصال کاربران شبکه ملی اطلاعات به اینترنت را می‌توان محقق ساخت.
     

2121

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 206332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام PL ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    7 81
    انهایی که داخل فیس بوک هستند ازلحاظ مالی مشکلی ندارند هویتشان را بررسی کنید بعدش هم یارانه شان را قطع کنید!
    • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
      39 2
      مي شه درست نظر بديد
  • بدون نام US ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    8 27
    اینترنت ملی نه شبکه ی ملی اطلاعات
    • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
      20 1
      هر دوش يه كار مي كنن
  • بدون نام IR ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    52 0
    نقل قول: علاوه بر این که باید دانست برخی سرویس‌های فعال و موجود برروی اینترنت هم‌چنان برروی شبکه ملی اطلاعات قرار خواهد داشت مثل موتورهای جست‌وجویی که با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات الگوریتم‌های خاصی به آن داده می‌شود که تنها در حیطه‌های مشخص و چارچوب‌های معینی قابلیت ارائه خدمات را دارند. صد رحمت به فیلترینگ اینجوری که نمیشه هیچی جست و جو کرد
  • مسعود IR ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    66 1
    خیلی مفرح بود.تشکر
  • مهدی IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    51 1
    خب .حالا که فیسبوک مجرمانه است . خواهشا خانم پرستو صالحی رو هم تفهیم اتهام کنید چون فارس نیوز بسی در باب ایشون و فیسبوکشون مطالبی نوشته اند . و مثل اینکه فیسبوک برای ایشون قابل دسترس و ازاده و واسه من و بقیه ممنوعه . جدا تایید کن نظرمو . اگه ممنوعه بزارین واسه همه باشه . اگه ازاده هم واسه همه
  • بدون نام IR ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    48 1
    خیلی جالب است از یک شاهراه ارتباطی می خواهیم به یک کوره راه غیر مرتبط برویم آن وقت انتظار کارکرد های شاهراه را داشته باشیم یا حداقل فکر کنیم ما هم می توانیم در شاهراه ارتباطی جهانی باشیم آقا جان وقتی شما زده اید به جاده خاکی و دارید با پای پیاده می روید چه طور می توانید انتظار رسیدن به مقصد را به همان سرعت و توان دیگرانی که از شاهراه آن هم با پیشرفته ترین وسایل ارتباطی می روند داشته باشید
  • علی IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    41 0
    آیا نمی شود در پست های یک وبلاگ، در کامنتهای آن یا درهمین کامنتهای خبرآنلاین به کسی توهین کرد؟ یا نمی شود در یک روزنامه این اتفاق بیفتد؟ این اصلا توجیه خوبی نیست
  • joker IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    80 0
    اقا ما ادمیم،ما خدمون عقل داریم.میتونیم خوب رو از بد تشخیص بدیم.
  • بدون نام DE ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    56 0
    "اینترنت در حال حاضر اختلالات و مخاطرات خاص خود را دارد چراکه هر از گاهی چند، شاهدیم که مثلاً کابل‌های انتقال اطلاعات قطع می‌شود و یا اتفاق دیگری برای اینترنت کشور رخ می‌دهد!" البته این امر به صورت کاملاً خودجوش و یهویی اتفاق می افتد چون کابلهای اینترنتی کشور ما دقیقاً در محل لنگرگاه کشتی هاست و برای ما طبیعیه هر چند که در کشورهای دیگه این اتفاق نیفته!!
  • بدون نام IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۶
    57 0
    پیشنهاد می کنم پارگراف آخر را که یک بحث علمیست به وزارت علوم بدهید تا بعنوان مرجع درس مهندسی اینترنت در مقاطع لیسانس،فوق لیسانس و دکتری تدریس نمایند.متشکرم
  • بدون نام IR ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    25 0
    عجب
  • بدون نام US ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    44 0
    ما بازم باید برگردیم به زمان چرتکه. اینترنتم کجا بود؟
  • مهدی IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    53 0
    به این بزرگوار بفرمائید که کمی کتابهای الگوریتم شناسی مطالعه بفرمایند....
    • بدون نام IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
      0 36
      شما برگرد
  • بدون نام IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    48 0
    رویکرد حذفی نشانه ضعف است بنظر من بجاي حذف ومسدود كردن شبكهاي اجتماعي ازبين بردن ضعف ها بهتر باشد .
  • SD IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    49 0
    چاره اي جز حذف نداريم. فيس بوك ساخته شده كه تصاوير غير اخلاقي نمايش بده. شيطان پرستي تبليغ كنه. بنيان خانواده ايراني رو به هم بزنه. به مردان و زنان ايراني بي احترامي كنه. وظيفه ما حفظ بنيان خانواده است...! خبر جان داستان سرايي چرا؟ ايشون در طول اين گفتگو فقط يك بار آن هم "عده اي" از مردم فرهيخته رو ذي شعور لازم براي بهره گيري از اين سرويس دونستن. پس جايگاه قوه تشخيص مردم كجاست؟ اصلا فرهيخته از نظر ايشون كيه؟ كسي كه فعاليت مورد پسند ايشون رو انجام مي ده؟ فرموده اند به چهره هاي ملي توهين مي شه! مگه در همين فيس بوك به چره هاي به قول ايشان ملي ديگر كشورها توهين نمي شه! وقتش نيست با احترام بيشتري به مردم و حق انتخابشون نگاه بشه؟
  • بدون نام IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    55 0
    بسیار خوب! نظر به اینکه فیسبوک فیلتر است و با توجه به مثال زیبای شما در باره میکروفن، پس استفاده از میکروفن هم باید ممنوع شود.
  • بدون نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    57 0
    یعنی می فرمایید که نتایج جستجوی گوگل را هم فیلتر کرده و بعد به داخل شبکه خودمان می فرستید؟ دستتان درد نکند!
  • بدون نام GB ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    38 0
    با این کارتون هر کس بخواد سایتش تو شبکه ملی اطلاعات نمایش داده بشه حتما باید یکی دو سال بگرده تا بتونه مجوز بگیره. عوض اینکه بیایید به سمت جامعه اطلاعاتی برید و پتانسل های کاری که اینترنت می تونه واسه جوانان داشته باشیه را در نظر بگیرید میاین اینجا را به محلی برای کاغذ بازی و اعمال سلیه و ... تبدیل می کنید! با این روندی که در پیش گرفتین من خود به عنوان یه دانشجوی نرم افزار که سه ساله در زمینه تجارت الکترونیک کار می کنم و روزیم از اینترنت در میاد چاره ای جز مهاجرت از این کشور به کشوری دیگر نمی بینم.
  • نوید IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    46 1
    1:پس چشم شما هم به جمال فیسبوک روشن شده! اما رطب خورده کی منع رطب کند؟ 2:شما چرا فقط نیمه ی خالی لیوان را میبینید؟ 3:چرا فکر میکنید جوانان در فیسبوک و دیگر سایتها به دنبال شیطان پرستی و مسائل غیر اخلاقی و.... هستند؟ 4:... 5:برای جلوگیری از قطعی اینترنت، جلوی کوسه های بی ادب رو بگیرید و لنگر هارو هم از کشتی ها حذف کنید. 6:برادر من! شما بیا در این مورد جنبه ی مثبتش رو هم نگاه کن 7: از یک ماه پیش شروع به خرید کبوتر کرده ایم تا با ملی شدن اینترنت، پیام های خود را با کبوتر به دوستان برسانیم. 8:و در پایان: اینترنت ملی نمیخوایم نمیخوایم
  • بدون نام IR ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    28 0
    جدا روشي كه در اينجا گفته شده براي موتورهاي جستجو وحشتاك خواهد شد
  • بدون نام IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    23 0
    پس شما هم فيس بو ك بازين
  • رضا US ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    30 0
    اینترانت ، درست است نه اینترنت ملی!
  • بدون نام IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    22 0
    فيض برديم
  • بدون نام IR ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    30 0
    به خدا ما هم مي تونيم خوب رو از بد تشخيص بديم
  • بدون نام IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    22 0
    اينطوري كه نمي شه چيزي جستجو كرد!
  • بدون نام IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    35 0
    ديگه شورش درآمده
  • رضا US ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    33 0
    اینترانت ملی به هیچ وجه موفق نخواهد بود چگونه میشه که فقط چند نفر برای مردم تعیین تکلیف کنند در صورتی که امکان انتخاب برای تمام مردم فراهم است و این یکه توهین به مردم است. یک کشور اگر بخواهد پیشرفت کند نباید آزادی را از مردمش بگیرد مگر میشه یک چیز جهانی رو ملی کرد اگر هم اینکار انجام بشه دیگر اینترنت مفهوم اصلی خودشو نداره اگه از لحاظ فنی هم بهش فکر کنیم این نوع اینترنت به هیچ وجه جای توسعه ندارد و از همین الان یک طرح شکست خورده است فقط و فقط براتون متأسفم که حق انتخاب رو از مردم می گیرید.
  • عالي قاپو GB ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    23 0
    خيلي خيلي متأسفم
  • حسین IR ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    16 0
    بنویسید اینترنت ملی بخوانید اینترانت تفکر بومی سازی هر چیزی ضربه ای مهلک به تعامل بین اندیشه که مهمترین عامل در جهت توسعه بشر می باشد وارد خواهد ساخت. به امید تو سعه خرد ورزی و بلند نظری
  • محمد IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۷
    26 0
    اول از همه از زحمات خبر آنلاین بسیار متشکرم در مورد این خبر به عنوان مثال من تمام کارهام با اینترنت و برنامه ها هست و همیشه به اینترنت احتیاج دارم و شاید برای پیدا کردن اون نسخه ی رایگان از برنامه ای که احتیاج دارم ساعت ها تو اینترنت دنبالش بگردم و سایت های زیادی هم وجود نداره که بشه این برنامه رو از اونجا دریافت کرد و بعضی مواقع موتور جستجوی گوگل با این همه بزرگی به تنهایی قادر به برطرف کردن نیاز من نیست حالا اگه اینترنت ملی بشه که دسترسی به این سایت ها محدود تر از الان میشه و این یک فاجعه هست. اخه من نمیدونم این مسئولین بر چه اساسی این کارا رو انجام میدن یکی نیست بگه حالا تکلیف ما چیه بخدا این راهش نیست. چرا ضعف خودتون رو میخواین با افزایش محدودیت جبران کنید من کاملا با اینترنت ملی مخالفم
  • بدون نام IR ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۸
    11 0
    واقعا نظرات غير منطقي ابراز شده است .گويا بيگانگان نشسته اند و براي ما سايتهاي اجتماعي توليد ميككنند!!! واقعا ايشان بررسي كرده اند كه چه تعداد افراد در دنيا در فيس بوك عضو هستند و جند نفرشان از ايران هستند؟ بعلاوه با ايهمه فيلتر شكن كه در دسترس است آيا مانعي براي كساني كه تمايل به حضور در فيس بوك دارند بوجود آمده؟ كمي واقع بين باشيم و و بدنبال توجيه نا صحيح اقدامات دور از منطق خود نباشيم. چرا يك مناظره جدي ميان موافقان با نظر ايشان و مخالفان برگزار نميشود ؟
  • امید NL ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۸
    16 0
    واقعا متاسفم که در میان 200 کشور ما باید جزو 2 - 3 کشوری باشیم که با چنین توجیهاتی فیس بوک رو فیلتر کرده اند. اگر پذیرفته اید که فیس بوک هم کارکرد مثبت دارد (همانند نقشی که در انقلابی های عربی در مصر و تونس داشت و یا گسترش مفاهیم مذهبی بین اقشار مذهبی عضو این شبکه) و هم کارکرد منفی همانند ترویج شیطان پرستی و از بین بردن بنیان خانواده ها (هرچند که انتشار تصاویر غیر اخلاقی در فیس بوک ممنوع است) و به این نتیجه رسیده اید که صرفنظر از کارکد مثبت فیس بوک بخاطر جنبه های منفی آن باید بسته شود پس بیاید. دوربین رو هم ممنوع کنید چون ممکن است با آن فیلم غیر اخلاقی بسازند. چاقو را هم ممنوع کنید چون ممکن است با آن آدم بکشند... این ناشی از ضعف است که به جای فرهنگسازی با ممنوع کردن میخواهند با ان برخورد کنن
  • امید NL ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۸
    18 1
    در مورد اینترنت ملی هم بسیار متاسفم که باید الگوی ما کره شمالی باشد. با اینکار دسترسی مردم به اینترنت قطع نخواهد شد و فقط راههای دیگری برای استفاده از اینترنت جهانی همگانی خواهد شد. همانطور که با ممنوع کردن گیرنده ماهواره از استفاده کنندگان آن کم نشد در مورد اینترنت هم همین است با اینکار ها فقط مخالف سازی میکنید و بسیار متاسفم که درایت کافی برای برخورد با تکنولوژی وجود ندارد.
  • بدون نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۹
    19 0
    شما بزرگ مايي ، شما عقلت ميرسه ، شما فهم و شعور داري پس هرچي ميگي درسته . ما هم هرچي شما بگي ميگيم چششششششششششششششم !
  • بدون نام GB ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۹
    11 0
    چرا نظرخواهی در مورد اجرای طرح اینترنت ملی و عدم اجرا آن در اینترنت برگزار نمی کنید تا نظر مردم را هم در این زمینه بدانید ...
  • رضا IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۹
    2 27
    می خواهم ببینم همه کاربران اینترنتی بالای 18 سالند؟ ، زمان شاه هم بعضی فیلمها برای زیر 18 سال ممنوع بود بعد شما می خوای این شبکه با این همه ابتذالی که داره برای همه باز باشه حتی برای کودک 7 و 8 ساله شما تشخیص می دی! بچه هم تشخیص می ده؟؟ ، پس اتفاقا باز کردن این شبکه های مبتذل ، گرفتاری درست کردن برای بچه های مردم برای خانواده هاست ! یه خورده فکر کنید این آقا به شعور کسی توهین نکرده فقط متوجه مسئله هست شما نیستید ، لطفا نظرم را بگذارید
    • بدون نام IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۲
      12 0
      حداقل یک مثبت خودت به خودت بده
  • نیما الیاس IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۱۹
    16 0
    بهتره سعی خودتونو انجام بدین تا بتونید حداقل اینترنت ملیتونو راه بندازید، البته نصف بودجه ی کشور رو بزارید شاید بشه 25% از سرورای فیس بوک رو داشته باشید!! شمام تبیان دارید!!! امیدتونو از دست ندید شما می تونید! :)
  • بدون نام IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۱
    15 0
    عجب احترامی عجیبی برای شعور کاربران اینترنت و مردم قائل می شن ایشون
  • امیر علی NO ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۸
    3 0
    نقل قول: "گاهی اوقات مجبوریم برای برخورد با برخی مسائل، رویکرد حذفی داشته باشیم و این کار ضرورت دارد چراکه صلاح عموم در آن است " آقای آقا میری، شما قیم مردم نیستید. همین.
  • کاوه IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۸
    3 0
    آقا جان من از فیس بوک برای ارتباط با دوستانم استفاده می کنم. مجرمانه هست این کار؟
  • بدون نام US ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    2 0
    فیس بوک هم مثل ماهواره خیلیها استفاده میکنند همه هم میدانند. تواکثر سایتهای رسمی ومجاز هم لینک لایک فیس بوک گذاشتن. ومثل ماهواره هم جنبه های منفی داردو هم مثبت. امروزه شبکه های اجتماعی مجازی میتوانند وسیله ای مناسب برای برقراری ارتباط سالم و چند رسانه ای افراد با هم باشد. چه خوب میشد اگه نظام در جهت نشان دادن عطوفت قدرت شجاعت و پایبندی به آزادی بیان در یک حرکت نمادین فیس بوک را از فیلتر خارج میکرد و حتی با شجاعت و افتخار این را اطلاع رسانی میکرد. و در جهت استفاده درست از آن فرهنگ سازی و اطلاع رسانی میکرد و برای خطرات و مشکلات احتمالی ناشی از استفاده نادرست از آن هشداردهی و اطلاع رسانی میکرد. تصور کنید این حرکت چه اثرات زیبا و مثبتی میگذاشت! مسلما اثرات مثبتش خیلی بیشتر از اثرات منفی آن است