رئیس​جمهور پیشین کشور در واکنش به انتقاد از حضورش در انتخابات مجلس، گفته بود که به زودی از مسائلی که منجر به این تصمیم شد، سخن می​گوید.

به گزارش خبرآنلاین با گذشت 10 روز از برگزاری انتخابات مجلس نهم، سیدمحمد خاتمی در تشریح دلایلش از توهم و توطئه​ای خبر داد که می کوشید نظام را به رویارویی مجدد با همه افراد و جریان‌ها و نهادهائی بکشانند که انتقاد و اعتراض دارند.
وی در دیدار با جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: من اطلاع دارم که خط تحریم از درون القاء می شد و جریان‌هائی قصد داشتند با جا انداختن این دروغ ، نظام را به رویارویی مجدد با همه افراد و جریان‌ها و نهادهائی بکشانند که انتقاد و اعتراض دارند. اگر این ادعا جا می‌افتاد می توانست موجب خسارت فراوان شود و آن وقت همه معترض بودند که چرا جلو آن گرفته نشد و اگر خدای ناخواسته چنین اموری اتفاق می افتاد بزرگترین خسارت نصیب نظام و کشور و مردم می شد بخصوص اکنون که فشار و توطئه از بیرون نیز متوجه کشور است.
رئیس دولت اصلاحات ادامه داد: اصلاحات به این نتیجه رسید که لیست و نامزد نداشته باشد.اما تصریح شد که این امر به معنی تحریم انتخابات نیست و هیچکس هم از شرکت در انتخابات منع نشد، ولی فضا به سویی رفت که انگار انتخابات از سوی اصلاحات تحریم شده است و با توجه به اینکه هردو طرف مدعی تحریم انتخابات ؛تبلیغات و امکانات وسیع تبلیغی داشتند برآن دامن زدند و متاسفانه ذهنیت و انتظاری در میان بخشی از نیروها بخصوص جوانان شکل گرفت.اگر بخواهم از خود انتقاد کنم باید بگویم که ما نبایست بگذاریم چنین ذهنیت و توقعی پدید آید ولی به هر حال این مشکل وجود داشت.
خاتمی با بیان اینکه می بایست این توهم (و بدنبال آن توطئه ای که وجود داشت) خنثی شود و فکر می کنم شد، خاطرنشان کرد: در حالیکه ما هیچگاه از اصول و موازین خود انحرافی نداشته ایم؛ ما خود را در درون نظام می دانیم منتهی خواستار اصلاح و اموربه شیوه مدنی هستیم.
به گفته وی، همچنان باید روزنه​های اصلاح را بازگذاشت و تندروی را از سوی هر کس که باشد محکوم کرد. امیدوارم بعد از انتخابات به یاری خداوند جلو بسیاری از توطئه هائی که علیه کشور و مردم بخصوص از بیرون وجود دارد گرفته شود.
گزیده سخنان وی را به نقل از ایسنا بخوانید:
·         اگر ادعای اصلاح امور می شود به این معنی است که همه به معیارهای دینی و فکری که نظام ما می بایست داشته باشد و مورد خواست اکثریت جامعه و پاسخگوی نیاز ها و خواست های تاریخی مردم است، برگردند. اگر انتقاد و اعتراضی هست در درون نظام است نه علیه آن. کسانی که خود را در درون نظام می دانند انتقادهایی دارند و راه و رسم بیان انتقادات را نیز راه و رسم مدنی و دوری از خشونت می دانند.
·         مگر همین قانون اساسی ما "ملت" را برسمیت نشناخته و مگر بخش مهمی از همین قانون از حقوق ملت صحبت نکرده است و برای ملت حقوق و حرمت قائل نشده است؛ملت ایران هم فقط شیعیان یا مسلمانان نیستند همه کسانی که در این کشور می زیند و به آن دلبسته اند جزء ملت هستند هر چند که اکثریت با مسلمانان است.
·         طبعا وقتی از نظام و حکومت سازگار با دین صحبت می شود نباید قوانین و ساز و کار ها مغایر با احکام شرع باشد و رعایت حق و حرمت و آزادی امور نه تنها مغایر با شرع نیست بلکه مورد تاکید آن است.در همین قانون اساسی رای و رضایت ملت و مردم پایه استقرار حکومت دانسته شده و حکومت در برابر مردم مسئول است.
·          ما افتخار می کنیم که اسلام را اینگونه می بینیم و می دانیم که تنها با مردم سالاری و حقوق انسانی ناسازگار نیست، بلکه بر آن تاکید دارد. حال اگر کسانی طور دیگری فکر می کنند معتقدیم آنها از اسلامی که عامل مهم حرکت انقلابی مردم بود و اسلامی که هم تای جمهوری است دور هستند.انجمن و ما و بخش عظیمی از جامعه که خود را اصلاح طلب می داند خود را در درون نظام تعریف می کند. بنابراین با براندازی آن مخالف است، گذشته از اینکه این توهم که می شود این نظام را برانداخت، توهم باطل است.نظام به قیمت گرانی بدست آمده است هم به لحاظ اعتقادی و هم به لحاظ عملی نمی شود و نباید از آن دست برداشت، اصل نظام حاصل انقلاب بزرگی است و پشتوانه مردمی هم دارد.
·         اگر ادعای اصلاح امور می شود به این معنی است که همه به معیارهای دینی و فکری که نظام ما می بایست داشته باشد و مورد خواست اکثریت جامعه و پاسخگوی نیاز ها و خواست های تاریخی مردم است، برگردند. اگر انتقاد و اعتراضی هست در درون نظام است نه علیه آن. کسانی که خود را در درون نظام می دانند انتقادهایی دارند و راه و رسم بیان انتقادات را نیز راه و رسم مدنی و دوری از خشونت می دانند.
·         اگر مطالبه حقوق می شود همان است که قانون اساسی ما هم برای مردم و شهروندان برسمیت شناخته است. همین جا بگویم اگر جامعه و حاکمیت به این تفاهم برسد که هر کس و هر چیز در جای خود قرار گیرد؛زمینه امنیت با ثبات و آرامش و پیشرفت همه جانبه فراهم می آید و بسیاری از مشکلات درمان می شودو اصلاحات هیچگاه نباید به دست خود راه های رسیدن به چنین تفاهمی را ببندد.
·         ما هیچگاه انتخابات را تحریم نکردیم بلکه به صراحت گفته شد که ندادن لیست و عدم معرفی نامزد به معنی تحریم انتخابات نیست ولی از دو سو این طور القاء شد که اصلاح طلبان تحریم کننده انتخابات هستند بخصوص از سوی بعضی محافل تندرو و انحصار طلب در درون کشور که می‌خواستند بهانه‌ای پیدا کنند و مدعی شوند که اصلاح​طلبان براندازند و از این راه تنگناهای جدیدی را ایجاد کنند.
/2929
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 203392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
    3 17
    هی علی خیرالعمل؟
  • بدون نام IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
    5 31
    ضمناً هرگز نگفتيد شركت مي‌كنم! و به طرفدارانتانه هم نگفتيد! نفاق در فرهنگ لغات دقيقاً يعني همين.