کیهان نوشت:

خاتمی در دیدار گروهی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران درباره حضور خود در انتخابات توضیح داد. ملاقات کنندگان به خاتمی گفته اند: شما میان دوراهی گرفتار بودید اینکه رای ندادن شما تضعیف نظام است و رای دادن شما در حال گرفتاری آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و بسیاری از دوستان، خوب نیست. البته نقطه ضعف شما در اتخاذ تصمیم روشن است. شما در زمان ریاست جمهوری گفتید نمی خواهید در این مقام در راس اپوزیسیون باشید ولی بعد از ریاست جمهوری چرا تکلیف خود را روشن نکردید؟ می بایست از دو ماه پیش شفاف با مردم صحبت می کردید که باید رای داد یا نداد و به آن عمل می کردید. مشکل همه ما اینکه دچار انفعال هستیم و یکی از معضلات ما فقر روش مندی و نداشتن راهبرد مشخص است. ما نمی توانیم ذهن شما را بخوانیم ولی عمل شما گاه منفعلانه است. ما نمی دانیم مرز اصلاح طلبی کجا است؟ آیا خط قرمزی وجود دارد؟ شما برای حضور در انتخابات شرایطی گذاشتید آیا برآورده شد؟ شاید آینده ثابت کند که کار شما درست بوده است ولی تبعات اقدام خود را از نظر دور ندارید. کاش قبلا با صراحت از حضورتان خبر می دادید که جامعه دچار سوءتفاهم نمی شد.
پس از مطرح شدن پرسش ها و مطالب از سوی اعضای این انجمن، خاتمی با بحرانی نشان دادن شرایط و مطرح کردن توهم توطئه برخی تندروهایی که سعی داشتند اصلاح طلبان و نظام را رودرروی هم قرار دهند سعی بر توجیه عملکرد خود کرد که بعدها مطالب منتشر شده در وبلاگ ها و فیس بوک افراد حاضر در این جلسه نشان داد این افراد هنوز نسبت به عملکرد خاتمی انتقاد دارند و دلایل خاتمی را نپذیرفته اند.
همچنین حسین نقاشی دبیر اسبق این انجمن که در دیدار با خاتمی حضور داشته در صفحه فیس بوک خود نوشت: ایشان به دماوند رفته بودند تا در واقع به نوعی قهر سیاسی داشته باشند با این انتخابات انتخاباتی که مغایر با شروط مطرح شده از سوی ایشان بود. آقای خاتمی تاکید می کند که اساسا از ابتدا موافق تحریم انتخابات نبوده و این کار را دارای بار حقوقی-سیاسی خاصی می داند. از دید ایشان در انتخابات همین مجلس دست کم تا 50 درصد مردم مشارکت می کردند و در این اوضاع و احوال اساسا تحریم معنایی ندارد. کسی تحریم می کند که مطمئن باشد مشارکت را به پایین 20 درصد می تواند بکشاند. از این رو دو امر مشارکت در معرفی کاندیدا و لیست انتخاباتی دادن با رای دادن شخصی را از هم جدا می کنند و همچنین معتقدند می بایست حداقل یک هفته زودتر این تفاوت فاز خود را در بحث تحریم انتخابات پر رنگ تر مطرح می کردند.
وی می افزاید: با این حال [آقای خاتمی] می گویند این تصمیم و آن روز و شبی که بر ایشان گذشت، یکی از سخت ترین روز و شبهای شان بود. از عواطفی که از هواداران می توانست جریحه دار شود تا اهل بیت منزل خودشان! با توجه به فرصت محدود پیش رو، تنها توانستند با تعداد کمی از افراد غالبا مجمعی مشورت کنند و نهایتا رای به «جمهوری اسلامی» را به صندوق می اندازند. ایشان تاکید دارند که من برانداز نبوده و نیستم...
خاتمی در ادامه، با بیان این که اصلاحات به این نتیجه رسید که لیست و نامزد نداشته باشد، گفت: اما تصریح شد که این امر به معنی تحریم انتخابات نیست و هیچکس هم از شرکت در انتخابات منع نشد، ولی فضا به سویی رفت که انگار انتخابات از سوی اصلاحات تحریم شده است و با توجه به اینکه هر دو طرف مدعی تحریم انتخابات؛ تبلیغات و امکانات وسیع تبلیغی داشتند بر آن دامن زدند و متاسفانه ذهنیت و انتظاری در میان بخشی از نیروها بخصوص جوانان شکل گرفت. اگر بخواهم از خود انتقاد کنم باید بگویم که ما نبایست بگذاریم چنین ذهنیت و توقعی پدید آید ولی به هر حال این مشکل وجود داشت.
گفتنی است برخورد خاتمی در این جلسه نشان می دهد که وی می داند ماجرای تحریم انتخابات از جانب او قابل انکار نیست ولی در همان حال می کوشد به مخاطبان خویش بفهماند که راه خود را از آنها جدا کرده است و ضمن تحلیل شرایط، این نکته را نیز به آنها القاء می کند که باید منتظر گام های بعدی او نیز باشند.
/29217
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 203470

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
    26 0
    راهش درست است انشاالله در اینده برمسایل فایق اید
  • بدون نام IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۲
    21 0
    تداوم تهمت به آقای خاتمی توسط کیهان