سفر کردن به خودی خود آمادگیهای بسیار زیادی میخواهد، از انتخاب مقصد سفر و وسیلهی حملونقل گرفته تا رزرو هتل یا تور و خرید بیمهی مسافرتی؛ ولی وقتی صحبت از سفرهای خارجی میشود، این آمادگیها حتی بیشتر میشوند. مواردی نظیر اخذ پاسپورت و ویزا، پرداخت عوارض خروج از کشور و ... از جمله مواردی هستند که باید در سفرهای خارجی حتماً رعایت شوند.
انواع ویزا
ویزا به معنای مجوز برای اقامتِ موقتِ افراد یک کشور در یک کشور دیگر است. این مجوز توسط دولت کشور مقصد به مسافران داده میشود. بسته به اینکه هدفتان از ورود به آن کشور چیست، میتوانید به سراغ ویزاهای زیر بروید:
- ویزای توریستی یا مسافرتی
- ویزای ترانزیت
- ویزای تحصیلی
- ویزای کاری
- ویزای ورود
همانطور که متوجه شدید، برای سفر به کشورهای دیگر شما نیاز به دریافت ویزای توریستی یا مسافرتی دارید.
آیا برای سفر به همه کشورها باید ویزا بگیریم؟
خیر؛ برای ورود بهتمامی کشورها نیاز به دریافت ویزا ندارید. از جمله کشورهایی که مسافران ایرانی میتوانند بدون ویزا به آن سفر کنند میتوان به نامهای زیر اشاره کرد:
- ارمنستان
- ترکیه
- گرجستان
- مالزی
- عراق
- قزاقستان
همچنین برخی از کشورها ویزای مسافران ایرانی را در فرودگاه صادر میکند. ازجمله این کشورها میتوان به نامهای زیر اشاره کرد:
- قطر
- عمان
- لبنان
- جمهوری آذربایجان
- کامبوج
چگونه ویزای توریستی بگیریم؟
بسته به اینکه مقصد سفرتان کجاست و آن کشور چه نوع ویزایی را برای گردشگران صادر میکند، میتوانید از دو طریق زیر برای دریافت ویزا اقدام کنید:
- مراجعه به سفارت کشور مقصد و انجام مراحل اداری برای دریافت ویزا
- مراجعه به شرکتهای گردشگری دارای مجوز بند ب
درصورتیکه مقصد سفر شما از شما ویزای نوع لیبلدار بخواهد، شما باید وقت سفارت بگیرید و برای انجام خدمات بیومتریک و انگشتنگاری به سفارت کشور مقصد بروید. اما اگر کشور انتخابی شما ویزای الکترونیک (E-Visa) بخواهد، بهراحتی میتوانید به شرکت گردشگری مراجعه کنید و انجام مراحل اداری برای دریافت ویزا را به مسئولین آژانس بسپارید.
برای ورود به کشورهای عضو شنگن و کشورهای کانادا، استرالیا، آمریکا و انگلیس نیاز به ویزای لیبلدار دارید. بقیه کشورها با صدور ویزای الکترونیک شما را در خاکشان میپذیرند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای مسافرتی
مدارک اولیه برای دریافت ویزا بستگی کشوری دارد که قصد سفر به آن را دارید. اما بهطورکلی میتوان مدارک زیر را جزء مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا در نظر گرفت:
- مدارک شناسایی نظیر گذرنامه
- مدارک شغلی و مالی
- بلیط هواپیما
- رزرو هتل در مقصد
در ادامه با بیمه مسافرتی و نحوه دریافت آن آشنا میشویم.
بیمه سفر چیست و چه مواردی را پوشش میدهد؟
بیمه مسافرتی را میتوان یکی از انواع بیمهنامههای اشخاص دانست. این بیمهنامه هزینههای ناشی از حوادث غیرمترقبهای که برای فرد بیمهشده در سفر رخ میدهد را تحت پوشش قرار میدهد. مدت اعتبار بیمه مسافرتی ۹۲ روز است. قیمت آن به عواملی نظیر مدت سفر، سن مسافر، تعهدات مالی و پوششها و مقصد سفر بستگی دارد. بیمه مسافرتی به ۴ نوع مختلف نظیر بیمه مسافرتی سینگل، بیمه مسافرتی مولتی، بیمه مسافرتی دانشجویی و بیمه مسافرتی شنگن تقسیمبندی میشود.
از جمله مواردی که بیمه مسافرتی تحت پوشش قرار میدهد را در ادامه مشاهده میکنید:
- خسارت گمشدن بار تحویلی به هواپیما
- هزینههای پزشکی و دندانپزشکی در مقصد
- هزینههای مرتبط با برگرداندن کودک بیسرپرست در صورت فوت فرد بیمه شده
- هزینههای مربوط به بازگشت فرد بیمهشده به کشورش در صورت فوت اقوام
- پرداخت هزینههای مرتبط با گمشدن مدارک
- پرداخت هزینههای مربوط به تحویل اضطراری دارو
- اگر پول فرد بیمه شده دزدیده شود یا گم شود، شرکت بیمه برای او پول میفرستد.
بیمه مسافرتی چه مواردی را پوشش نمیدهد؟
بیمه مسافرتی هزینههای برخی از حوادث غیرمترقبه در سفر را تحت پوشش قرار نمیدهد که ازجمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینههای مربوط به بلایای طبیعی نظیر آتشفشان، سیل و زلزله
- حوادث ناشی از تروریسم
- هزینههای مربوط به درگیری و نزاع (اگر دفاع مشروط انجام شود، این هزینه پوشش داده میشود).
- هزینههای مربوط به اختلالات ارثی، مادرزادی و بیماریهای مربوط به آن
- هزینههای واکسیناسیون
- عوارض ناشی از فیزیوتراپی
- هزینههای مربوط به اثرات انرژیدرمانی و آفتاب درمانی است و چند مورد دیگر
از چه شرکتهایی بیمه سفر بگیریم؟
احتمالاً تا اینجای مقاله برایتان این سؤال پیشآمده که کدام شرکتهای بیمه، بیمه مسافرتی ارائه میکنند. ازجمله این شرکتها میتوان به بیمه ایران، آسیا، پارسیان، پاسارگاد، سامان، کوثر، دانا و تعاون اشاره کرد.
چگونه بیمه مسافرتی بخریم؟
همانند خرید بلیط هواپیما خارجی که شما میتوانید به دو صورت آنلاین و حضوری اقدام کنید، بیمه مسافرتی را نیز میتوانید با مراجعه به شعب شرکتهای بیمه که در بخش پیشین نام بردیم، تهیه کنید یا به سامانه خرید آنلاین بیمه مراجعه کنید تا بتوانید انواعی از بیمهنامهها را دریافت کنید. برای این منظور میتوانید در موتور جستجوی گوگل سرچ کنید.
سریعترین راه برای تهیه ویزا و بیمه سفر
درصورتیکه وقت کافی برای تهیه تکتک اقلام سفر نظیر بلیط هواپیما، هتل، بیمه مسافرتی و ویزا را به طور جداگانه ندارید و میخواهید با یک خرید تمامی این خدمات به شما ارائه شود، به شما پیشنهاد میکنیم که به سراغ خرید تور گردشگری بروید. میتوانید در خدمات تورهای گردشگری که به کشورهای دیگر سفر انجام میدهند، موارد زیر را مشاهده کنید:
- رزرو بلیط هواپیمای رفتوبرگشت
- رزرو هتل
- بیمه مسافرتی
- ویزای توریستی
- ترانسفر رفتوبرگشت فرودگاهی
- راهنمای فارسیزبان
- گشت شهری
جمع بندی
برای سفر به کشور خارجی علاوه بر بلیط هواپیما و هتل شما نیاز به خرید بیمه مسافرتی برای پرداخت هزینههای مربوط به حوادث غیرمترقبه در سفر و همچنین دریافت ویزا برای کشورهایی که نیاز به ویزا دارند، دارید. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و مختصری دربارهی بیمه مسافرتی و ویزا بگوییم و روشهای خرید این دو را بیان کردیم. همچنین برای صرفهجویی در وقتتان میتوانید به سراغ تورهای گردشگری بروید که انواعی از خدمات موردنیاز مسافران اعم از بیمه مسافرتی و ویزای توریستی در پکیج آنها گنجانده شده است.
نظر شما