۰ نفر
۱۱ آبان ۱۳۹۰ - ۲۳:۳۰

ایسنا نوشت:

چندین ماه از مطرح شدن موضوع اینترنت پاک می‌گذرد اما از اظهارات اخیر وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه "ایده اولیه اینترنت پاک چند ماهی است که مطرح شده و اجرای آن باید در دستور کار قرار بگیرد" می‌توان دریافت که اجرای این طرح هنوز در دستور کار این وزارتخانه قرار نگرفته است.

 

 اینترنت پاکی که از اوایل امسال با نام شبکه ملی اطلاعات گره خورده و به گونه‌ای با آن آمیخته شده، درصدد پشت‌ سرگذاری آخرین مراحل ارزیابی و ورود به مرحله پیاده‌سازی است.

 

شبکه ملی اطلاعات به واسطه پیاده‌سازی‌های مشابه در کشورهای اغلب آسیایی نشان داده که برای پیاده‌سازی چنین شبکه داخلی، چندان مشکلی بر سر راه نخواهد بود ولی برای پاک‌سازی اینترنت در شرایطی که با رویکردی جدا از شبکه ملی اطلاعات با آن رفتار شود، باید طوفان فکری شکل می‌گرفت تا نتایج حاصل از آن، طرحی شسته و رفته می‌شد.

 

به گفته کارشناسان بدون داشتن هدف و به اصطلاح طرحی مشخص در راستای انجام یک پروژه، مسلما عملی بیهوده و چرخه‌ای باطل طی شده است و نتیجه‌ای جز این نخواهد داشت که در مرحله اول برنامه‌ریزی، به بن‌بست رسیده و مراحل ارزیابی و تحلیل پروژه نیز خاموش بماند و حاصلی جز این نداشته باشد که آن پروژه به جمع سایر طرح‌های اجرا نشده بپیوندد.

 

اما صراحت مسوولان در اجرای چنین طرحی حاکی از آن است که سلسله نشست‌هایی در جهت اجرای چنین پروژه‌ای برگزار شده، هرچند که حیطه فراگیری آن به‌صورت عمومی اطلاع‌رسانی نشده باشد؛ اما چون تعریف دقیقی هنوز از پاک‌سازی اینترنت ارائه نشده، برخی دچار ابهام می‌شوند که با وجود فیلترینگ‌های قوی موجود بر روی درگاه‌های ورودی و خروجی کشور دیگر به چه نحوی محدودیت اعمال خواهد شد.

 

اما اینترنت پاک را اگر منطبق بر شبکه ملی اطلاعات و در راستای یک هدف فرض کنیم، همین امروز و فردا رخ نمایان خواهد کرد. جالب است طرحی که هنوز مشخص نیست چه ویژگی‌هایی دارد، در ماه‌های اولیه سال 90 با عنوان اینترنت حلال نیز مطرح شد تا جایی که عده‌ای گمان کردند که اینترنت پاک، حلال و شبکه ملی اطلاعات سه پروژه مستقل دارای اولویت برای اجرا هستند.

 

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در این باره به ایسنا خبر داده بود که اینترنت حلال ممکن است یک حدود خاصی را مدنظر قرار بدهد، در حالی‌که در اینترنت پاک مباحث مذهبی نیز مطرح است، ولی شاید دایره شمول آن خیلی وسیع‌تر از حلال شود. اما مدتی بعد وزیر ارتباطات اعلام کردند که موضوع اصلی همان اینترنت پاک است که با برداشت‌های خاص افراد مواجه شده است.

 

اما وزیر ارتباطات اخیرا در نشست سالانه روز رایانه پاک اعلام کرد: مبنی بر اینکه توسعه اینترنت پاک باید در دستور کار قرار بگیرد و اینترنت باید از آسیب‌ها تهی شده و موجب شکوفایی و بالندگی استعدادهای انسانی شود.

رضا تقی‌پور معتقد است که ایده اولیه اینترنت پاک چند ماهی است که مطرح شده و اجرای آن باید در دستور کار قرار بگیرد.

 

البته او به این موضوعات اکتفا نکرده و گفته است که تعریف ما از اینترنت پاک فقط اسلامی بودن آن نیست بلکه انسانی بودن آن است، یعنی مباحثی که انسان را به جایگاه والایی که دارد، هدایت کند.

2121

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 181772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسن IR ۰۳:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    37 0
    سرعتش را به پايين ترين حد ممكن بياوريد . حتما حلال مي شود . حلال حلال !!!
    • بدون نام IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
      16 0
      اینو واقعا خوب اومدی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    23 0
    یعنی الآن اینترنت انسانی نیست پس حتماً حیوانیست...
  • بدون نام IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    25 0
    من فکر می کنم بعد از حلال شدنشن همین دو سه تا سایت خبررسانی هم ف ی ل ت ر شن .
  • بدون نام IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    23 0
    سایت های سیاسی هم جزو سایتهای حرام هستند؟
  • ... IR ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    10 0
    با سلام تصور می کنم هدف از اینترنت حلال این است که مسئولان محترم تلاش میکنند مردم راه خطا نروند وبه طبع این کار حتما در دیار باقی به بهشت بروند .ظاهرا مردم که به اندازه کافی بد وخوب را درک نمیکنند تا به آنها اجازه داد که به هرجایی دوست داشتند بروند زیرا عقل آنها کامل نیست و خوب را از بد تشخیص نمی دهند پس باید اینترنت را پالایش کنند سپس در اختیار قرار دهند . ..
    • بدون نام IR ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۶
      6 0
      بزودي مجبور مي شويم منابع علمي را با هاردهاي اکسترنال به صورت قاچاق وارد کنيم. البته تا اقازاده داريم غمي نيست چون اقا زاده جايي که پاي پول در ميان باشد خدا را هم مي فروشند. فقط بايد پول بيشتري بپردازيم براي چيزي که الان مجاني داريم . البته بد فکري هم نيست اول اينترنت پاک و انساني و حلال و اسلامي مي سازند بعدش اقازاده ها با پول راه ميان بر را باز مي کنند مثل قضيه وي پي ان . که يه نون دوني در دنياي فيلترينگ است نوش جانشان حق اقازادگي همينه ...
  • محمد IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۸
    6 0
    عزیزان، به یک باره اینترنت را از بیخ و بن قطع کنید و اینقدر هم مردم را سرکار نگذارید . (وسلام نامه هم تمام)